Slå græs og nedsæt risiko for demens | Alzheimerforeningen - Livet med demens

You are here

Slå græs og nedsæt risiko for demens

Del dette

American Academy of Neurology har netop offentliggjort resultatet af en undersøgelse, der ser på sammenhængen mellem deltagernes fysiske aktivitet og udviklingen af Alzheimers sygdom. Gennemsnitsalderen for deltagerne i undersøgelsen er 82 år og resultatet viser, at selv for ældre er det vigtigt at fortsætte med at leve et aktivt liv:

- Vi har længe vidst, at fysisk træning nedsætter risikoen for at udvikle en demenssygdom, siger Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen – det nye er, at også daglig fysisk aktivitet som havearbejde og rengøring, ja selv opvask, ser ud til at nedsætte risikoen.  Også selvom man er fyldt 80 år.

Forskning i demenssygdomme viser også, at selv om man har fået en demenssygdom, kan motion og sociale aktiviteter bremse udviklingen af sygdommen.

- Så vi kan slå fast: Drop fjernbetjeningen og kom op af sofaen. Lev et aktivt liv, støt demente i at være selvhjulpne så lang tid som muligt og tilbyd aktiviteter for demensramte ude i kommunerne, siger direktør Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen tilbyder selv aktiviteter til demente gennem Alzheimerforeningens Aktiv Højskole og feriekurser og støtter økonomisk demente i at kunne leve et aktivt liv. I samarbejde med Arvid Nilssons fond uddeler Alzheimerforeningen 300 legatportioner à 10.000 kroner.

 - De nye forskningsresultater understreger, hvor vigtigt det er at være aktiv, siger Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen – Vi er derfor glade for, at vi kan give demente et økonomisk skulderklap, der kan motivere mennesker med en demenssygdom til at forblive aktive.

Læs mere om undersøgelse her:

http://www.aan.com/press/index.cfm?fuseaction=release.view&release=1063

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120418203530.htm

http://www.alzheimers.org.uk/site/scripts/news_article.php?newsID=1185