Menu

Aktivitetsvenner

 

Selvom man har en demenssygdom, forsvinder ens interesser, sociale behov og ønsker om et meningsfyldt og aktivt liv ikke. Men sygdommen sætter ofte en stopper for, at man selv kan dyrke det, man holder af.

I Aktivitetsvenner, mødes frivillige og mennesker med demens over meningsfulde aktiviteter. Det kan være raske gåture, kreative aktiviteter, madlavning eller gode snakke over en kop kaffe.

På den måde formår man som person med en demenssygdom at opretholde et socialt fællesskab og aktivitet, samtidig med at den pårørende får lidt fleksibilitet ind i hverdagen.

 

Til dig, der vil være aktivitetsven

Til dig, der søger en aktivitetsven

Til dig, der vil være frivillig matchleder

Mød vores aktivitetsvenner

"Det er en god ven, man får"

Clara og Hanne er enige om, at de har fundet en ven for livet i hinanden. Se videoen >>

Ud i naturen

Som aktivitetsven er Birgitte med til at sikre, at hendes match stadig kan være aktiv, selvom han er blevet syg med demens. Læs portrættet >>

Et friskt pust

Tiger har været et friskt pust i Birgers liv, og de nyder at cykle og gå ture sammen. Se, hvordan Tiger har gjort en forskel >>

"Et pusterum i hverdagen"

Se videoen >>

Se, hvilke kommuner der er med i Aktivitetsven

Vi samarbejder med følgende kommuner: Assens, Kerteminde, Kolding, Københavns, Nordfyns, Odense, Roskilde, Aabenraa, Aalborg og Aarhus Kommune.

Vi udvider løbende med flere kommuner, så hold øje med siden for at se om din kommune kommer med.

Som aktivitetsven vil det være en fordel, at du er fra en af de ovenstående kommuner eller fra en nabokommune, så det bliver let at mødes med personen, som du er matchet med.

OBS. Lige oplever vi en del ventetid på at få en aktivitetsven i særligt København, Odense og Aalborg. Præcis hvor lang ventetid, er vanskeligt at sige, da det afhænger af, hvor mange frivillige, der melder sig.

 

 

Aktivitetsvenner er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond og Den Danske Forskningsfond.

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
90-100.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe