Menu

 

ALZHEIMERFORENINGENS LANDSINDSAMLING

Som en del af Alzheimerforeningens landsindsamling søndag den 24. september er du med til at gøre en forskel for den mere end halve million mennesker i Danmark, som lever med en demenssygdom tæt inde på livet.

Sammen samler vi ind til demensforskning, forebyggelsesindsatser, aktiviteter målrettet demensramte og pårørende i hele landet samt støtte og rådgivning.

OPRET DIN EGEN DIGITALE INDSAMLING

Du kan også støtte landsindsamlingen med din egen personlige digitale indsamling for mennesker med demenssygdom og pårørende. Det er super enkelt.

MELD DIG SOM INDSAMLER NU

Vær med søndag d. 24. september 2023, når vi samler penge ind til fordel for mennesker med demenssygdom tæt inde på livet, demensforskning og demenssagen.

TILMELD PLEJEHJEM

Lav et hyggeligt "Huskekage"-arrangement på dit plejehjem til Landsindsamlingen. Klik her og få materialer tilsendt, så I kan skabe en festdag med hygge og kage, mens I samler ind til et godt formål.

VIL DU VÆRE AMBASSADØR?

Har du lyst til at være frivillig ambassadør til Landsindsamlingen 2023 og være med til at skaffe indsamlere gennem netværk og ved at skabe synlighed i dit lokalområde. 

STØT LANDSINDSAMLINGEN

Vil du gerne støtte landsindsamlingen, kan du gøre det på forskellige måder. Læs mere om overførsel på MobilePay, onlineindsamling og indsamlerrollen.

Så let er det:

1. Du vælger din rute, når du tilmelder dig

2. Du modtager indsamlingsmaterialer med posten

3. Du samler ind 2-3 timer den 24. september mellem kl. 10-18

”Vi skal huske at skabe stjernestunder, som vi gemmer helt derinde, hvor det aldrig bliver glemt”

”Jeg synes Alzheimers sygdom er som et løg. Som tiden går pilles der flere og flere lag af min mors færdigheder. Den hårdeste periode var dengang, hun selv var bevidst om sygdommen. Hun var ked af det og oplevede, at der var ting, som hun ikke længere selv kunne håndtere. Jeg har været med hele vejen. Til alle undersøgelser, alle de overgange, som vi sammen har oplevet de seneste fem år. Det er hårdt, men vi har haft mange gode stunder som familie.”

Demens skal aftabuiseres

”Det var ikke nemt at hive mig selv op fra den besked. Jeg har jo set, hvordan det gik med min mor, som døde af Alzheimers. Tankerne, når jeg skulle sove var hårde. Jeg sov slet ikke i mange nætter, tankerne om alt det, jeg på sigt vil gå glip af holdt mig vågen.”

Mød Karin, som fik modet til at sig: "Det her lort skal ikke tage magten over mig"

Annettes vil sprede viden

"Det er vigtigt for mig, at mine naboer og venner ved besked, så de ikke tænker ilde om ham, hvis han siger noget, de ikke forventer. Jeg vil sørge for, at de tager sig kærligt af ham, hvis de møder ham rundt omkring i byen og ved strande. Jo mere de ved - jo tryggere er jeg - og tænk engang, hvis alle danskere vidste, hvordan man bedst hjælper en person med demens i det offentlige rum!

Læs om Annettes motivation

Ingen kunne forstå, at min far, en så ung mand kunne få demens

"Min far fik Alzheimers, da jeg gik i 8. klasse. Mange kunne ikke forstå, at en så ung mand ramt af demens. Derfor ville jeg gerne gå på gaden og samle ind og samtidig fortælle min historie, så folk får mere viden om demens. Jeg blev mødt af så mange omsorgsfulde mennesker, der var interesserede i at vide mere om demens. Der er sket mere oplyste om sygdommen, men det er stadig vigtigt at sprede budskabet og samle penge ind til sagen."

Bellahøj Kirkes årlige høstmarked samler også ind til Alzheimerforeningen

Sammen kommer Lis Lynge med sin mand Torben meget i Bellahøj Kirke, hvor Lis er menighedsrådsformand. Hun er frivillig og det plejer Torben også at være. Han har været opvasker til flere af kirkens arrangementer, men er der nu, hvor han ikke længere kan huske, hvor tingene skal stå. Han har nemlig fået diagnosen vaskulær demens. Det er derfor blevet en mærkesag for dem at sætte fokus på sygdommen.

Mariias mor tog tilbage til Ukraine for at passe deres demenssyge mormor

Rusland invaderede Ukraine samtidig med, demenssygdommen invaderede Mariias mormor. Nu trodser hendes familie krigens rædsler for at passe på mormoren, der glemmer sig selv og andre.

Frederikke Lind Bjørn: Jeg bliver altid meget berørt af, at folk er ude at samle ind
Frederikke Lind Bjørn: Jeg bliver altid meget berørt af, at folk er ude at samle ind

Som 19-årig tog Frederikkes liv en drejning. Hendes mor fik diagnosen Alzheimer, og hverdagen blev vendt op og ned. Siden er landsindsamlingen blevet noget særligt. Her kan hun sammen med venner og familie skabe mere fokus på sygdommen samt samle penge ind til et vigtigt formål.

Det er blevet lettere at blive indsamler

Du kan tage en rute lige uden for din egen dør. Og du vælger selv hvornår du går din rute mellem kl.10-18. På denne korte film kan du se, hvor let det er.

 

Så let er det at samle ind i år ❤️

01

p A O

TAK FORDI DU SAMLER IND

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål. 

Tlf.: 8844 0427.

Mail: indsamling@alzheimer.dk


 

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
85-90.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe