ALZHEIMERFORENINGENS LANDSINDSAMLING
Som en del af Alzheimerforeningens landsindsamling søndag den 24. september er du med til at gøre en forskel for den mere end halve million mennesker i Danmark, som lever med en demenssygdom tæt inde på livet.
Sammen samler vi ind til demensforskning, forebyggelsesindsatser, aktiviteter målrettet demensramte og pårørende i hele landet samt støtte og rådgivning.

Du kan også støtte landsindsamlingen med din egen personlige digitale indsamling for mennesker med demenssygdom og pårørende. Det er super enkelt.

Vær med søndag d. 24. september 2023, når vi samler penge ind til fordel for mennesker med demenssygdom tæt inde på livet, demensforskning og demenssagen.

Lav et hyggeligt "Huskekage"-arrangement på dit plejehjem til Landsindsamlingen. Klik her og få materialer tilsendt, så I kan skabe en festdag med hygge og kage, mens I samler ind til et godt formål.
Så let er det:

1. Du vælger din rute, når du tilmelder dig

2. Du modtager indsamlingsmaterialer med posten

3. Du samler ind 2-3 timer den 24. september mellem kl. 10-18

”Jeg synes Alzheimers sygdom er som et løg. Som tiden går pilles der flere og flere lag af min mors færdigheder. Den hårdeste periode var dengang, hun selv var bevidst om sygdommen. Hun var ked af det og oplevede, at der var ting, som hun ikke længere selv kunne håndtere. Jeg har været med hele vejen. Til alle undersøgelser, alle de overgange, som vi sammen har oplevet de seneste fem år. Det er hårdt, men vi har haft mange gode stunder som familie.”

”Det var ikke nemt at hive mig selv op fra den besked. Jeg har jo set, hvordan det gik med min mor, som døde af Alzheimers. Tankerne, når jeg skulle sove var hårde. Jeg sov slet ikke i mange nætter, tankerne om alt det, jeg på sigt vil gå glip af holdt mig vågen.”
Mød Karin, som fik modet til at sig: "Det her lort skal ikke tage magten over mig"

"Det er vigtigt for mig, at mine naboer og venner ved besked, så de ikke tænker ilde om ham, hvis han siger noget, de ikke forventer. Jeg vil sørge for, at de tager sig kærligt af ham, hvis de møder ham rundt omkring i byen og ved strande. Jo mere de ved - jo tryggere er jeg - og tænk engang, hvis alle danskere vidste, hvordan man bedst hjælper en person med demens i det offentlige rum!
Læs om Annettes motivation

"Min far fik Alzheimers, da jeg gik i 8. klasse. Mange kunne ikke forstå, at en så ung mand ramt af demens. Derfor ville jeg gerne gå på gaden og samle ind og samtidig fortælle min historie, så folk får mere viden om demens. Jeg blev mødt af så mange omsorgsfulde mennesker, der var interesserede i at vide mere om demens. Der er sket mere oplyste om sygdommen, men det er stadig vigtigt at sprede budskabet og samle penge ind til sagen."

Sammen kommer Lis Lynge med sin mand Torben meget i Bellahøj Kirke, hvor Lis er menighedsrådsformand. Hun er frivillig og det plejer Torben også at være. Han har været opvasker til flere af kirkens arrangementer, men er der nu, hvor han ikke længere kan huske, hvor tingene skal stå. Han har nemlig fået diagnosen vaskulær demens. Det er derfor blevet en mærkesag for dem at sætte fokus på sygdommen.

Rusland invaderede Ukraine samtidig med, demenssygdommen invaderede Mariias mormor. Nu trodser hendes familie krigens rædsler for at passe på mormoren, der glemmer sig selv og andre.

Så let er det at samle ind i år ❤️
01
TAK FORDI DU SAMLER IND