Menu

Viden og værktøjer til aktivitetsvenner

 

Denne side er for dig, der er frivillig aktivitetsven. Her finder du viden og værktøjer, der klæder dig på til din rolle som aktivitetsven, samtidig med at du får generel viden om demens.

På siden finder du alt fra håndbøger og læringsvideoer til artikler og podcasts.

 


 

Læringsvideoer om din rolle som frivillig aktivitetsven

Som aktivitetsven får du samme viden som vores Demensvenner. Det gør du, fordi den viden, vi giver Demensvenner, er udviklet i samarbejde med vores dygtige rådgivere, og giver dig den nødvendige basisviden, som du skal bruge for at blive klædt på til at være frivillig for en person med demens.

Nedenfor kan du finde korte videoer med viden om demenssygdom, din rolle som frivillig, gode råd til kommunikation samt konflikthåndtering.

01 Kommunikation

p A O

02 Konflikthåndtering

p A O

03 Samarbejde

p A O

04 Rollen som frivillig

p A O

 

 

Håndbog til dig der er ny aktivitetsven

I håndbogen kan du læse om rammerne for Aktivitetsvenner og din rolle som aktivitetsven.

Det er vigtigt, at du og dit match kommer godt fra start og får opbygget en tillidsfuld relation, hvor det er trygt at mødes over hyggelige aktiviteter – det skulle denne håndbog gerne bidrage til.

Læringsvideoer om demens

Her er en række videoer til dig, der gerne vil have mere viden om demens.

Hvis du vil vide endnu mere, kan du også at trykke her, og dykke ned i en række artikler omkring forskning og viden om demens.

Oplever du at have spørgsmål eller brug for sparring af demensfaglig karakter, kan du altid ringe til vores dygtige rådgivere på Demenslinie på tlf. 5850 5850 for individuel råd og vejledning.

 

01 Hvad er demens?

p A O

02 Forskellen på glemsomhed og demens

p A O

03 Status på medicin og forskning

p A O

04 Hvorfor er der flere der får demens?

p A O

05 Er demens arveligt?

p A O

06 Bogreol

p A O

07 Kaffe

p A O

08 Vidensvideo

p A O

ABC Demens - gratis online læring

Til dig, der gerne vil vide endnu mere om demens

Nationalt Videnscenter for Demens har lavet et online læringsforløb for personer, der er sammen med mennesker med demens.

Selvom det er lavet til fagfolk, kan du som frivillig aktivitetsven også sagtens tage et eller flere moduler og blive klogere på demens gennem konkrete cases, øvelser, filmklip og billeder.

Podcast - "Mor, glemmer dit hjerte også?"

Hvordan er det at være ung med en forælder med demens?

Det undersøger Julian Holberg Fog med udgangspunkt i sin mor, der fik konstateret Alzheimers sygdom i 2021. I podcasten deler han erfaringer med demensrådgiver Else Hansen og andre pårørende.

Podcasten kan give dig som frivillig et indblik i, hvordan det er at være pårørende, samt de mange nuancer der er i livet med demens.