Menu

Vil du finde din kommende aktivitetsven?

 

Aktivitetsvenner er et tilbud til personer med demens og deres nærmeste pårørende, hvor I bliver matchet med en frivillig aktivitetsven. Tilbuddet er både til dig, der bor i egen bolig eller i plejebolig.

Vi matcher dig med en aktivitetsven på baggrund af geografi, fælles interesser og ønsker til aktiviteter. 

Formålet med aktivitetsvenner er at sikre, at du kan fastholde dine interesser og fortsætte med at dyrke de aktiviteter og socialt samvær, der giver dig glæde - men som efterhånden kan være sværere at gøre alene. 

Sådan foregår det

Du udfylder formularen og modtager en mail om, hvad næste skridt er. En af vores frivillige matchledere ringer dig op til en velkomstsnak.

Vores frivillige matchledere finder et match til dig og tager kontakt for at præsentere dig for vedkommende.

Vi udveksler kontaktoplysninger i mellem jer, og aktivitetsvennen tager kontakt til dig og aftaler jeres første møde.

"Det, der betyder allermest for mig, er de oplevelser han giver mig. Vi kan begge to godt lide at gå og cykle ture, og vi har det altid sjovt."

- Birger som har Alzheimers sygdom og er matchet med Tiger

Hvilke kommuner er med i Aktivitetsven?

 

Vi er til stede i følgende kommuner: Assens, Kerteminde, Kolding, Københavns, Albertslund, Nordfyns, Odense, Roskilde, Slagelse, Aabenraa, Aalborg og Aarhus Kommune. Vi udvider løbende med flere kommuner, så hold øje med siden for at se om din kommune kommer med.

 

Hvor lang tid går der, før jeg får en aktivitetsven?

Det er svært at sige, præcis hvor lang tid der går, før vi har en aktivitetsven til dig. Vi gør vores bedste for at finde et match hurtigst muligt, men der kan desværre være ventetid, da det afhænger af, hvor mange frivillige vi har - og om vi har det rette match.

Der kan godt gå en måned og nogle gange længere tid, særligt hvis du har meget specifikke ønsker til, hvem du vil matches med. Vores matchledere er desuden selv frivillige, og de sidder derfor ikke fuldtid og matcher.

OBS. Lige oplever vi ekstra lang ventetid på at få en aktivitetsven i særligt København, Odense og Aalborg, da vi har mange på ventelisten.

 

 

Hvad kan jeg forvente af et match?

Når du bliver matches med en frivillig aktivitetsven, kan du forvente at:

  1. Aktivitetsvennen kommer for at lave hyggelige aktiviteter med dig og dele en fælles interesse. Den frivilliges opgave er altså ikke af praktisk karakter.
  2. Du sammen med dit match finder en god rytme for besøg. Vi anbefaler at man ses ca. én gang om ugen eller hver anden uge.
  3. Du bliver matchet med et menneske der glæder sig til en relation, hvor hygge og venskab er i centrum.

Har du flere spørgsmål så kan du med fordel klikke på knappen nedenfor og læse de oftest stillede spørgsmål for personer, der ønsker en aktivitetsven.

Til dig, der vil være aktivitetsven

Til dig, der vil være frivillig matchleder

Gå til forsiden af Aktivitetsvenner

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
85-90.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe