Menu


Syv gode råd til en hjernesund livsstil

Vores hjerne er noget af det dyrebareste, vi har – så det er vigtigt, vi passer godt på den. Jo mere du gør nu for at styrke din hjerne og holde den sund, des større en ’kognitiv reserve’ vil du have at trække på, når du bliver ældre, som kan være med til at holde dig frisk og i gang så lang tid som muligt.

Ved at holde din hjerne sund kan du samtidig reducere din risiko for at udvikle demens. Et ud af tre demenstilfælde forebygges, og ifølge forskningen er det fordi, der er en sammenhæng mellem livsstil, og hvordan vores hjerne har det.

Du får her 7 gode råd til at komme i gang med at holde din hjerne sund. Rådene passer godt til dig i 40-70-års alderen, men husk at det aldrig er for sent - eller for tidligt – at gøre noget for sin hjernes sundhed.


   

 

 

Hjernesund-testen

 

- Undersøgelser tyder på, at en tredjedel af alle demenstilfælde kan forebygges

- Hjernesund-testen er udviklet på Maastricht universitet i Holland

- Testen er videnskabeligt valideret af danske hjerneforskere og en lang række fageksperter

- Testen henvender sig til alle, der ønsker at holde deres hjerne sund og nedsætte risikoen for demens

 

 

 

 

 

 

Har vi ringet til dig?
Er du i tvivl om det er os der har ringet til dig?

Er du i tvivl om det er Alzheimerforeningen der har kontaktet dig, eller har du spørgsmål eller kommentarer til vores opkald eller sms, er du velkommen til at henvende dig på 39 40 04 88 eller sende os en mail: post@alzheimer.dk

Demensvenlige gåfællesskaber
Demensvenlige gåfællesskaber i samarbejde med DGI

Fysisk aktivitet i samvær med andre har stor betydning for mennesker med demens. Derfor har Alzheimerforeningen i samarbejde med DGI opstartet en række gåfællesskaber flere steder i landet. 

Bliv Demensven
Bliv Demensven og ræk hånden ud til personer med demens

En Demensven er en person, der har sagt ja til mere viden om demens. En Demensven rækker hånden frem, hvis han eller hun møder et menneske med demens – for eksempel i opgangen, i butikken, på arbejdspladsen eller der, hvor personen med demens måske er kommet på afveje eller har brug for hjælp.