Menu

Bente har lært at spille klaver med sit barnebarn: "Det skal nok holde vores hjerner i gang" 

 

bente spiller klaver med barnebarn

 

"For nogen tid tiden læste jeg i en mail fra Hjernesund, at man skulle lære noget nyt for at holde hjernen i gang. Dette fortalte jeg til mit yngste barnebarn, der er 15 år. Jeg er selv 80 år.

”Hvad skal vi finde på?" spurgte jeg ham om. William tænke sig grundigt om, så svarede han: ”Vi kan lære at spille på klaver.” Det skal lige siges, at jeg har klaver, som min mand kunne spille på, men jeg har aldrig lært det. 

Som sagt, så gjort. William fandt en underviser på sin telefon, og efter 1 time kunne vi spille 'Jeg ved en lærkerede.' Dog kun med højre hånd.

Næste gang, vi mødtes, lærte vi også venstre hånd. William lærte hurtig noderne udenad. Jeg må indrømme, at det tog lidt længere tid med mig - dels skal man koncentrere sig virkelig meget, men også huske.

William og jeg hygger os virkelig meget med dette, og vi har stor glæde af det begge to. Det skal nok holde vores hjerner i gang, tror vi på."

FAKTA

Gennem Alzheimerforeningens gratis online Hjernesund-test kan du får et personligt resultat og finde ud af, hvor du kan sætte ind med hjernesunde livsstilsvalg og dermed mindske risikoen for demens senere i livet.

Demens er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark. Men det er aldrig for sent – eller tidligt – at sætte ind og forbedre din hjernesundhed.

Hjernesund-kampagne
Vil du teste din hjernesundhed?

Ved du, hvad der skal til for at holde din hjerne sund? Du kan tage testen og få råd og vejledning til hvor du kan sætte ind for at leve hjernesundt.

Mindeindsamling
En god sag i stedet for blomster

Vil du gerne samle penge ind til en bisættelse. Læs mere

Har vi ringet til dig?
Er du i tvivl om det er os der har ringet til dig?

Er du i tvivl om det er Alzheimerforeningen der har kontaktet dig, eller har du spørgsmål eller kommentarer til vores opkald eller sms, er du velkommen til at henvende dig på 39 40 04 88 eller sende os en mail: post@alzheimer.dk