Menu

God stemning på Torsdagscaféens årsmøde i Gulkrog

Årsberetning 2023 for Torsdagscafe.

Den valgte dirigent Ole Schrøder gav straks ordet til formanden for beretningen.

Pkt a: Jørgen Nederby udtrykte stor glæde, over at aflægge formandsberetning i anledning af,  det er en hel ny bestyrelse (Kirsten, Lisbeth, Anni og Lena) med et år på bagen. Trine var medlem af det forrige forretningsudvalg.  Og sikke et år, hvor Jørgen oplyste at han jo er ny - hvor de fleste af bestyrelsen har bidraget til aktiviteterne gennem flere år.  

Formanden så tilbage på de mange gennemførte aktiviteter i årets løb med følgende:

Torsdagscafe (afholdt 9+7 arrangementer):

  • Indeholdende social hygge med musik, foredrag og snak. Hvem husker ikke Kirsten på vaskebræt, Lisbeth på tamburin og Jørgen erindrede – dog uden at have set billeder, hvor han med yndig hat uddelte roser for Anni Fyhn. Kort sagt et par hyggelige timer hver anden torsdag.
  • Han gav endvidere status på de nyligt opståede parkeringsudfordringer – hvor der bla. er lovet flere pladser samt flytning af ansattes biler til andre p-pladser – Der er ikke anført nogen tidshorisont og det er Vejle Kommune, der har bolden .

Netværket (afholdt 10+10 arrangementer):

  • Et forum - hvor kvindelige pårørende til demensramte kan netværke - om det at være pårørende – et fællesskab, hvor man kan dele sorger og glæder. Netværket har været faciliteret af Kirsten og Lisbeth. Imens holder Sten Erik og Jørgen Madsen – og Svend hyggeclub for de demensramte i et andet lokale.
  • Forretningsudvalget har diskuteret om ikke det snart er på tide at Netværket bliver for både kvinder og mænd og vil i det kommende år se, hvorledes det kan arrangeres.

I  2023 blev der gennemført :

Udflugter:

  • Grene Sande
  • Give Egnens museum
  • Erindringsbiograftur til Kolding

Fester:

Endvidere er der gennemført forårsfest, fødselsdagsfest og Mortens Menu-fest. Sidstnævnte med stor spisning og dans på Grejsdalens hotel.

Ferie:

Jørgen oplyste,  at han er imponeret og glad over at deltage i dette festfyrværkeri af oplevelser – og til dem der ikke deltog opfordrede han til ”prøv det”. Det største indtryk var dog, da man efter aftensmaden den første aften - hver for sig fortalte om egen situation i forhold til demens. Stor tak til arrangørerne – Formanden forventede at Lisbeth allerede har planen for dette års tur klar – Han opfordrede til at glæde sig og advarede om,  at man skal sørge for at appetitten er i orden hjemme-fra  for ”tour de lagkage” venter.

Beretningen sluttede med en oplysning om, Forretningsudvalget   i  det kommende år fortsætter på samme måde og med mange tilbud samt med ønsket om,  der gerne skal komme mange flere til  aktiviteterne – han udtrykte en bøn til alle om at brede det gode budskab til andre og meget gerne komme med forslag til, hvorledes tilbuddene kan forbedres.

Jørgen Nederby udtrykte en tak til Forretningsudvalget - til revisoren - til dem der hjælper med små praktiske ting til arrangementer og tak til alle for at bakke op om aktiviteterne.

Sidst men ikke mindst huskede Jørgen at takke dem, der har ydet økonomisk støtte til aktiviteter – bl.a. Vejle Turisttrafik – Brugerrådet på Gulkrog – Frimurerlogen Harald til Runestenen.

Pkt b: Derefter gennemgik Jørgen Nederby regnskabet for 2023 – der var udfærdiget i et format, der bedre passer til en forening som Torsdagscafeen.  Der blev uddelt et eksemplar af regnskabet som blev gennemgået med oplysning om de væsentlige punkter og med et overskuds-resultat på ca. 6.000 kr. mod et forventet underskud på 11.000 kr.  Egenkapitalen blev oplyst til ca. 76.000 kr. idet de skyldige omkostninger blev oplyst til ca. 9.000 kr. Bankkontoen udgjorde derfor pr. 31/12 2023 ca. 85.000.

Regnskabet blev godkendt med applaus.

Pkt c: Valg af medlemmer til Forretningsudvalget . Her erklærede  Jørgen Nederby – Anni Bak – Lena Pedersen sig villig til genvalg og blev valgt med applaus.

Pkt d: Trine Pedersen var ligeledes på valg,  men ønskede ikke genvalg og i stedet foreslog Forretningsudvalget Erling Thousgaard, der er pårørende. Erling blev valgt med applaus.

Pkt e: Revisor Jørgen Madsen erklærede sig ligeledes rede til genvalg og blev godkendt med applaus.

Pkt f: Under Eventuelt bad Kirsten om ordet og takkede Jørgen Nederby for at have trådt til - på sidste generalforsamling og overrakte en vingave i stedet for den traditionelle blomsterbuket – Formanden takkede og udtrykte beskedenhed i relation hertil.

Herefter efterlyste dirigenten yderligere spørgsmål/bemærkning  hvilket der ikke var og takkede for gennemgangen og erklærede Årsmødet for afsluttet.

Senest opdateret d. 29. marts 2024
Støt os
Hjernesund-kampagne
Vil du teste din hjernesundhed?

Ved du, hvad der skal til for at holde din hjerne sund? Du kan tage testen og få råd og vejledning til hvor du kan sætte ind for at leve hjernesundt.

Mindeindsamling
En god sag i stedet for blomster

Vil du gerne samle penge ind til en bisættelse. Læs mere

Har vi ringet til dig?
Er du i tvivl om det er os der har ringet til dig?

Er du i tvivl om det er Alzheimerforeningen der har kontaktet dig, eller har du spørgsmål eller kommentarer til vores opkald eller sms, er du velkommen til at henvende dig på 39 40 04 88 eller sende os en mail: post@alzheimer.dk

Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
Ny rapport: Aldrig er færre blevet udredt for demens til tiden
28. juni 2024
Ny rapport: Aldrig er færre blevet udredt for demens til tiden
I Alzheimerforeningen frygter man for udviklingen i kølvandet på ny høje ventetidstal.
Danmark bliver snart klogere på demens
26. juni 2024
Danmark bliver snart klogere på demens
Partnerskab med DR sætter fokus på demens fra sensommeren
Demens og type 2-diabetes øger dødelighed
14. juni 2024
Demens og type 2-diabetes øger dødelighed
Nyt studie viser sammenhæng mellem demens og type 2-diabetes.
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Mandag d. 01. juli
Kl. 00:00
Gå med Helsingør Motionsklub
3000 Helsingør
Nyd motion og naturen i vores fællesskab
Søndag d. 21. juli
Kl. 13:00
Kør med Kongernes Heste ud i den grønne skov i Nødebo.
3480 Nødebo pr. Fredensborg
I overmorgen onsdag den 25. maj kl. 13 er der 2 ledige pladser til en tur med hestevogn.
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time 
dør en dansker af en demenssygdom

 

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
90-100.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Forstå Demens - Bliv klog på demens
Forstå Demens - Bliv klog på demens
Køb og støt
Lev med demens - gratis bog
Lev med demens - gratis bog
Køb og støt
Et kit med det nationale demenssymbol
Et kit med det nationale demenssymbol
Køb og støt
Pin med nål-lukning med Demenssymbolet
Pin med nål-lukning med Demenssymbolet
Køb og støt
Solsikkesnor – internationalt symbol på usynlige handicap
Solsikkesnor – internationalt symbol på usynlige handicap
Køb og støt
Pin med magnet-lukning med Demenssymbolet
Pin med magnet-lukning med Demenssymbolet
Køb og støt