Menu
28. marts 2017

Ny app skal gøre det nemmere at være pårørende

Tusindvis af pårørende står alene med praktiske opgaver og bekymringer, når den nære familie bliver ramt af alvorlig sygdom. Ofte bliver de selv ramt af stress eller alvorlig sygdom. Heidi Ruud mærkede som datter til forældre med demens, hvor svært det er at være pårørende. Med en ny app, Relabee, kan hun og andre pårørende nu få hjælp i hverdagen.

 

Heidi Ruuds far lider af demens og hun har haft den psykiske belastning tæt inde på livet:

- Udover alle de praktiske opgaver med lægebesøg, frisør, tøjvask og havearbejde er der også den utryghed man føler i dagligdagen – går han nu hjemmefra, er han faldet eller hvad det nu kan være, siger Heidi Ruud.

55-årige Heidi Ruud har sammen med sine to søskende, Irene og Roar været nogle af de første til at afprøve Relabee, en ny app, der er udviklet til pårørende. App’en har de brugt til at koordinere praktiske gøremål i hverdagen: Hvad sagde lægen på mødet i onsdags, hvem henter medicin, og hvem kan køre til genoptræning på sundhedscentret? De har også brugt app’en til at skabe overblik over deres fars behov.

For os giver Relabee mulighed for lettere at uddelegere opgaver og spare tid. Med app’en ved jeg, at her ligger alt om min far. Tidligere var jeg utryg, når telefonen ringede, fordi det kunne betyde, at nu var der et eller andet galt. Men nu behøver jeg ikke længere være bekymret for, hvorfor min søster eller søn ringer, fordi jeg ved, at det er gennem Relabee, hvis det er noget med min far, siger Heidi Ruud.

OBS: Relabee-appen er lavet og drives af KMD med Alzheimerforeningen som samarbejdspartner. Læs mere på relabee.com
 

Download Relabee nu

Du har også mulighed for at downloade app’en og komme i gang med involvere dit netværk så du som pårørende har bedre mulighed for at fokusere på omsorgen. Du finder app’en i Apples App Store hvis du har en iPhone eller iPad og ellers Google Play.

Læs også: KMD vil skaffe 10.000 Demensvenner

 

Hvad kan RELABEE

Med Relabee kan du:

  • Samle dit netværk: Du kan hurtigt og nemt etablere et netværk af hjælpere ved at invitere venner og familie til at downloade appen.

Når du har oprettet dit netværk, kan du bruge appens opgavedelingsfunktion, hvor det er muligt at videregive praktiske opgaver og koordinere aftaler. Samtidig kan netværket byde ind med hjælp i forhold til madlavning, græsslåning, kørsel til læge eller andre praktiske gøremål, der kan fylde meget i hverdagen som pårørende.

  • Dele viden i netværket: Appen kan også bruges til at dele viden om behandlingsforløb og give fællesbeskeder til dine nærmeste. Derudover er der en kalender, hvor du kan skrive lægeaftaler, diagnoser, beskeder, behandlere og behandlinger ind, som hjælper dig med at have overblik over forløbet.

Det behøver ikke at være den nærmeste pårørende, der står for at opdatere kalenderen, oprette opgaver eller give fællesbeskeder. Alle i netværket har adgang til appens funktioner. Du kan dog selv vælge hvem i netværket, der skal have adgang til de forskellige informationer.

  • Få professionel hjælp: Appen giver også overblik over relevante tilbud fra professionelle behandlere og aktører inden for sundhed, transport, dagligvarer og meget andet.
Senest opdateret d. 12. februar
Fakta

  Om Relabee

  • Udviklingen af løsningen er blandt andet foregået i samarbejde med Alzheimerforeningen, Falck, kommuner og regioner. Relabee arbejder løbende for at videreudvikle app’en sammen med brugere, patientforeninger, myndigheder og private virksomheder.
  • Det er it-virksomheden KMD’s selvstændige datterselskab KMD Venture, der sammen med KRING Innovation lancerer Relabee app’en, som skal hjælpe med at lette hverdagen for pårørende uafhængigt af sygdomsområde eller diagnose.
Støt os
Råd om corona
Sådan forholder du dig som pårørende under corona pandemien.
Deltag i forskningsforsøg
Deltag i forskningsforsøg

Vær med til at skabe ny viden om Alzheimers sygdom og andre demenssygdomme

Skattefradrag for din donation
Skattefradrag for din donation

Her kan du udfylde oplysninger - så du kan få fradrag for din donation

Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
Prinsesse overrækker forskerpriser i demens
18. september 2020
Prinsesse overrækker forskerpriser i demens
To ildsjæle inden for forskning i demenssygdomme fik 18. september overrakt Alzheimer-forskningsfondens pris af H.K.H. Prinsesse Benedikte. Modtagerne er Lektor og PhD i Molekylær Genetik ved Københavns Universitet, Kristine Freude, og Neuropsykolog og PhD ved Nationalt Videnscenter for Demens, Asmus Vogel.
Ophævelse af besøgsrestriktioner førte ikke til øget smitte på plejehjem
11. september 2020
Ophævelse af besøgsrestriktioner førte ikke til øget smitte på plejehjem
Alzheimerforeningen roser pårørende og personale for at holde COVID-19-smitte ude af plejehjem, men advarer samtidig mod de helbredsmæssige konsekvenser for beboerne, hvis man igen lukker helt ned for besøg fra pårørende på plejehjem, nu hvor smittetrykket stiger.
Vaccine kan være med til at reducere forekomsten af Alzheimers sygdom
20. august 2020
Vaccine kan være med til at reducere forekomsten af Alzheimers sygdom
Pneumokokvaccinen kan ifølge et nyt studie fra Duke University Social Science Research Institute i USA, være med til at forebygge forekomsten af Alzheimers sygdom med op til 40% i aldersgruppen 65-75.
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Lørdag d. 19. september
Kl. 11:00
Huskedagen: Musikcafé, mindfulness og minipony
6800 Varde
På Varde Bibliotek markerer vi igen i år den internationale Alzheimersdag: Huskedagen – dagen, hvor vi husker dem, der glemmer.
Søndag d. 20. september
Kl. 12:00
Pårørendegruppe med gåture i Dyrehaven, Klampenborg
2930 Klampenborg
På gåturene får vi frisk luft, grøn omsorg til krop og sind og mulighed for at tale med andre pårørende i rammerne af Dyrehavens smukke natur.
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time 
dør en dansker af en demenssygdom

 

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
85-90.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Demensven Øreringe og Armbånd - kombineret tilbudspakke
Køb og støt
Demensven halskæde og smykkepin - kombineret tilbudspakke
Køb og støt
UDSOLGT - Få det bedste ud af livet med demens
Køb og støt
Morfar kan ikke længere huske
Køb og støt