Menu

Det går din støtte til

Når du støtter Alzheimerforeningen gør du en forskel for den ca. 1 million mennesker i Danmark, som har en demenssygdom tæt inde på livet.

Demenslinien

Det er gratis for alle at ringe til Demenslinien. Hvert år ringer 5000 mennesker til Demenslinien for at få råd og støtte til livet med demens. Både mennesker med demens og pårørende benytter Alzheimerforeningens rådgivningstelefon Demenslinien, hvor faguddannede rådgivere med mange års erfaring inden for demensområdet rådgiver om hele livet med demens.

Forskning

Når du støtter Alzheimerforeningen går en del af støtten ubeskåret og direkte til Alzheimerforeningens forskningsfond. For hvert bidrag Alzheimerforeningen modtager, går 10 % fast til forskningsfonden.  

Fonden støtter grundlæggende forskning i: 

 • Hvorfor demenssygdomme opstår 
 • Hvordan demenssygdomme forebygges 
 • Nye metoder til behandling og pleje

Demensfællesskaber

Når man bliver ramt af en demenssygdom kan fællesskaber gøre en stor forskel for livskvaliteten. Det er lettere at leve med sygdommen, hvis man både som person med en demenssygdom og pårørende kan spejle sig i andre og tale med andre, som går igennem noget lignende. 

Alzheimerforeningen har flere fællesskabsskabende initiativer:

 • Lokale fællesskaber i hele landet ifbm lokalforeninger
 • Aktivitetsvenner - Alzheimerforeningens besøgsvens tjeneste
 • Højskoleophold
 • Familiekurser
 • Foredrag

Fortaler-virksomhed

Alzheimerforeningen laver hver dag en indsats for at deltage i den offentlige debat og i at påvirke politikerne til, at vi skal leve i et mere demensvenligt samfund. Vi er tilstede på alle kanaler og platforme for at udbrede viden om demens. 

Politisk arbejde

Alzheimerforeningen taler mennesker med demens og deres pårørendes sag over for politikere og myndigheder. En væsentlig del af vores arbejde handler om at kæmpe for bedre vilkår for mennesker med demens og pårørende. Emner som udredning og behandling af demenssygdom, aktivitetstilbud, pleje og omsorg af mennesker med demens, spiller det offentlige en afgørende rolle.

Kommunerne har en række opgaver, mens Folketinget vedtager de love, der former et liv med demens. 

Alzheimerforeningen afgiver løbende høringssvar til lovforslag, betænkninger og kommisionsrapporter.

Feriekurser

Vi afholder feriekurser for par, hvor den ene har en demenssygdom. Feriekurserne er en kombination af faglige indlæg om demenssygdomme og hvordan man tackler hverdagen samt kultur- og naturoplevelser og hyggeligt samvær med andre.

Feriekurserne er en enestående mulighed for at koble af fra hverdagen i hyggelige og trygge rammer gennem gode oplevelser med andre mennesker i samme situation. 

Aktiv Højskole

Udover at motion, aktivitet og socialt samvær generelt er godt for sjæl og legeme viser forskning, at det har en særlig gavnlig effekt på mennesker med en demenssygdom.

Aktiv Højskole er et fem dages højskoleophold målrettet tidligt diagnosticerede, som har lyst til at være aktiv sammen med andre med en demenssygdom.

Børn- og ungeindsats

At være ung og pårørende til en forælder med en demenssygdom kan være komplekst og meget sorgfuldt. Det er en hård periode ofte over mange år, hvor man gradvist mister mere og mere af sin forælder. Nogle oplever at skulle være forælder, for deres egen mor eller far.

Det kan være meget ensomt og psykisk belastende at gå med sine bekymringer og tanker alene. Derfor har Alzheimerforeningen en indsats over for unge. 

Feriekurser

Vi afholder feriekurser for par, hvor den ene har en demenssygdom. Feriekurserne er en kombination af faglige indlæg om demenssygdomme og hvordan man tackler hverdagen samt kultur- og naturoplevelser og hyggeligt samvær med andre.

Feriekurserne er en enestående mulighed for at koble af fra hverdagen i hyggelige og trygge rammer gennem gode oplevelser med andre mennesker i samme situation. 

Forebyggende indsatser - hjernesund

Omfattende forskning viser, at et ud af tre demenstilfælde kan forebygges - men det er ny viden for op mod halvdelen af danskerne.

Derfor har Alzheimerforeningen lanceret en landsdækkende oplysningskampagne, Projekt Hjernesund, som gennem en online test skal oplyse danskerne om, at det er muligt selv at gøre noget for at holde sin hjerne sund og forebygge alvorlige demenssygdomme. 

Demensvenner

Ifølge vores medlemmer i Alzheimerforeningen er den største hindring for at leve et godt liv med demens manglende viden om demenssygdomme hos venner, familie og i lokalsamfundet.

Derfor har vi Demensven-initiativet, hvor vi klæder den danske befolkning på med viden om demenssygdomme og demensvenlighed.

Aktivitetsvenner

Aktivitetsvenner er Alzheimerforeningens besøgsvens-initiativ. Med Aktivitetsvenner mødes frivillige og mennesker med demens over meningsfulde aktiviteter. Det kan være raske gåture, kreative aktiviteter, madlavning eller gode snakke over en kop kaffe.

På den måde formår man som person med en demenssygdom at opretholde et socialt fællesskab og aktivitet, samtidig med at den pårørende får lidt fleksibilitet ind i hverdagen.

Digitale demensfællesskaber

De digitale demensfællesskaber er for mennesker med demens og deres pårørende. Det er et tilbud, hvor de umiddelbart efter diagnosen er stillet, kan få brugbar viden om deres situation, indgå i et fællesskab med ligestillede og blive introduceret til lokale demenstilbud.

Bisidderkorps

Alzheimerforeningen tilbyder mennesker med demens og/eller deres pårørende at få en bisidder med til møder med f.eks. socialrådgiveren, visitatoren, lægen eller plejehjemmet.

Alle vores bisiddere har viden om demens og har gennemført et bisidderkursus. Bisidderne kender til de særlige problemstillinger, der kan opstår for mennesker med demens og pårørende.

Erindringsdans®

Erindringsdans® er et koncept, der er bygget op omkring minder og erindringer som et bidrag til at genopvække eller forstærke følelsen af personlig identitet og selvværd hos mennesker med demens.

Erindringsdans® igangsættes og varetages af en instruktør, der har gennemgået et kursus i Erindringsdans® af Alzheimerforeningen.

 

Vi er ikke på finansloven

Alzheimerforeningen modtager ikke offentlig støtte og er afhængige af private bidrag for at kunne yde støtte og rådgivning til mennesker, der lever med en demenssygdom. 

 


Alzheimerforeningen har en lang række tilbud, initiativer og indsatser, som bidrager til at skabe bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende. 

 

 


 

Vil du være med til at ændre disse fakta:

 • I Danmark lever ca. 100.00 mennesker med en demenssygdom.
 • Heraf har ca. 60.000 Alzheimers sygdom.
 • En million danskere har enten selv, eller kender et andet menneske med demens.
 • I 2035 forventes antallet af mennesker med demens over 65 år at vokse til mere end 134.000.
 • De totale omkostninger ved demenssygdom i Danmark beløber sig til mere end 20 milliarder kr. om året.
 • Demens er den 4. hyppigste dødsårsag i Danmark.

 

GIV ET BIDRAG

 


Læs også: Alzheimerforeningens indsamlingsetiske retningslinjer

Støt os
Hjernesund-kampagne
Vil du teste din hjernesundhed?

Ved du, hvad der skal til for at holde din hjerne sund? Du kan tage testen og få råd og vejledning til hvor du kan sætte ind for at leve hjernesundt.

Mindeindsamling
En god sag i stedet for blomster

Vil du gerne samle penge ind til en bisættelse. Læs mere

Har vi ringet til dig?
Er du i tvivl om det er os der har ringet til dig?

Er du i tvivl om det er Alzheimerforeningen der har kontaktet dig, eller har du spørgsmål eller kommentarer til vores opkald eller sms, er du velkommen til at henvende dig på 39 40 04 88 eller sende os en mail: post@alzheimer.dk

Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
Demens og type 2-diabetes øger dødelighed
14. juni 2024
Demens og type 2-diabetes øger dødelighed
Nyt studie viser sammenhæng mellem demens og type 2-diabetes.
Ny Alzheimer-medicin ét skridt nærmere godkendelse i Danmark
11. juni 2024
Ny Alzheimer-medicin ét skridt nærmere godkendelse i Danmark
Et amerikansk ekspertpanel har besluttet at anbefale lægemidlet donanemab.
Nye anbefalinger skaber håb, men kræver handling
11. juni 2024
Nye anbefalinger skaber håb, men kræver handling
Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger o skaber nyt håb for mennesker med demens.
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Mandag d. 24. juni
Kl. 00:00
Demensfællesskab Gentofte
2920 Charlottenlund
samtale gruppe for pårørende og mennesker ramt af demens
Mandag d. 24. juni
Kl. 10:00
Gåtur
5000 Odense C
Gåtur og efterfølgende kaffe i Demensfællesskabet Fyn
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time 
dør en dansker af en demenssygdom

 

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
90-100.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Forstå Demens - Bliv klog på demens
Forstå Demens - Bliv klog på demens
Køb og støt
Lev med demens - gratis bog
Lev med demens - gratis bog
Køb og støt
Et kit med det nationale demenssymbol
Et kit med det nationale demenssymbol
Køb og støt
Pin med nål-lukning med Demenssymbolet
Pin med nål-lukning med Demenssymbolet
Køb og støt
Solsikkesnor – internationalt symbol på usynlige handicap
Solsikkesnor – internationalt symbol på usynlige handicap
Køb og støt
Pin med magnet-lukning med Demenssymbolet
Pin med magnet-lukning med Demenssymbolet
Køb og støt