Menu

Håndtering af persondata

Hvilke oplysninger indsamler vi?

Alzheimerforeningen indsamler oplysninger om brugerne af www.alzheimer.dk og deres besøg på www.alzheimer.dk på flere måder:

  • Ved at brugeren selv afgiver oplysninger, f.eks. ved køb af produkter i vores webshop, ved indmeldelse i foreningen, ved ansøgning af legat og kursusophold eller ved at give et støttebidrag.
  • Ved brug af cookies

Hvad er en cookie og hvorfor bruger vi cookies?

Hos Alzheimerforeningen registrerer vi dine besøg på alzheimer.dk, huskedagen.dk, demensnet.dk, demensven.dk og alzheimershop.dk ved hjælp af cookies. Når du besøger disse websider lagres der en cookie på din computer, og Alzheimerforeningen kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores websites.

En cookie er en tekstfil, som fortæller os blandt andet, hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sider der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.

Alzheimerforeningen bruger cookies til at undersøge brugen af vores websites bl.a. for løbende at kunne forbedre siderne. 

Cookieinformationerne, som bruges til statistiske formål, er anonyme. 

De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie.

Du kan se den fulde liste over hvilke cookies vi indsamler her

Personoplysninger

Ved indmeldelse i Alzheimerforeningen eller ved afgivelse af donation eller når du køber en vare i vores webshop bliver brugeren bedt om at give os personoplysninger. Det er oplysninger som dit navn, adresse, by, e-mail adresse og telefonnummer. I forbindelse med online køb med kreditkort indsamler vi også dine betalingsoplysninger for at kunne gennemføre handlen. I forbindelse med donationer indsamler vi også cpr-nr., såfremt kunden oplyser om dette. Det gør vi for at kunne indberette støttebeløbet til skat, så giveren kan få fradrag for beløbet. 

Oplysninger indsamlet ved e-mail bestillinger bruges til gennemførelsen af din bestilling og kan anvendes, hvis du f.eks. henvender dig med spørgsmål eller reklamation i forbindelse med din bestilling.

Oplysninger indsamlet ved telefonisk henvendelse bruges i forbindelse med håndtering og besvarelse af din henvendelse.

De indsamlede oplysninger kan, sammen med den cookie-baserede registrering af brugen af vores websites, endvidere bruges til at målrette kommunikation og markedsføring til brugerne i det omfang persondataloven og øvrig lovgivning tillader det.

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Derfor har kun udvalgte medarbejdere adgang til vores registrerede brugerdata.

Alzheimerforeningen videregiver eller sælger ikke dine personoplysninger til tredjepart, medmindre videregivelsen følger af lovgivningen. Videregivelse til tredjeparter til brug for markedsføring vil derfor ikke ske uden dit samtykke. 

Senest opdateret d 02. marts
Støt os
7 gode råd
7 gode råd
Få 7 gode råd til hvordan du hjælper et menneske med demens
Få kontakt til en Demensven
Få kontakt til en Demensven
Få en Demensven, der kan støtte jer i livet med demens
Har du brug for en bisidder?
Har du brug for en bisidder?
Nyt bisidder-korps i Alzheimerforeningen
Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
To ildsjæle modtager demens-pris
21. september 2017
To ildsjæle modtager demens-pris
Den kendte professor, Bente Klarlund, modtager den ene af Alzheimer-forskningsfondens to priser, som hvert år uddeles til ildsjæle inden for forskning og klinisk arbejde, der har gjort en forskel på demensområdet. Den anden pris går til demenssygeplejerske Susanne Rishøj Olsen, der har skabt det succesfulde koncept Erindringsdans.
Prinsesse Benedikte sender hilsen til Alzheimerforeningens indsamlere
20. september 2017
Prinsesse Benedikte sender hilsen til Alzheimerforeningens indsamlere
Foreningens protektor beder befolkningen om at tage godt imod de tusindvis af frivillige, der samler ind til demens lørdag den 23. september.
Via ny app har Leon og Helle fået støtte
13. september 2017
Via ny app har Leon og Helle fået støtte
Via Alzheimerforeningens nye Demensven Match app har Leon og Helle Houlby fundet hjælp fra en dedikeret Demensven
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Tirsdag d. 29. august
Kl. 00:00
Undervisning for pårørende til et menneske med demens den 21. okt. - SIDSTE TILMELDINGSFRIST DEN 6. OKTOBER
Få råd, vejledning og redskaber til at kunne håndtere livets udfordringer med demenssygdommen
Lørdag d. 23. september
Kl. 12:00
Glemmer jeg?
I silkeborg opføres teaterspillet "Glemmer jeg?" på Huskedagen d. 23. september
Mandag d. 25. september
Kl. 10:00
Kend din by
Socialt samvær
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time
dør en dansker af en demenssygdom

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

Over
80.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Demensven Halskæde
Køb og støt
10 advarselstegn
Køb og støt
Demensven øreringe - sølv
Køb og støt
VED MOR GODT, JEG ER DEMENT?
Køb og støt
Da Aage forsvandt
Køb og støt
Djuva - Model Beat
Køb og støt