Menu

Håndtering af persondata

Hvilke oplysninger indsamler vi?

Alzheimerforeningen indsamler oplysninger om brugerne af www.alzheimer.dk og deres besøg på www.alzheimer.dk på flere måder:

  • Ved at brugeren selv afgiver oplysninger, f.eks. ved køb af produkter i vores webshop, ved indmeldelse i foreningen, ved ansøgning af legat og kursusophold eller ved at give et støttebidrag.
  • Ved brug af cookies

Hvad er en cookie og hvorfor bruger vi cookies?

Hos Alzheimerforeningen registrerer vi dine besøg på alzheimer.dk, huskedagen.dk, demensnet.dk, demensven.dk og alzheimershop.dk ved hjælp af cookies. Når du besøger disse websider lagres der en cookie på din computer, og Alzheimerforeningen kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores websites.

En cookie er en tekstfil, som fortæller os blandt andet, hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sider der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.

Alzheimerforeningen bruger cookies til at undersøge brugen af vores websites bl.a. for løbende at kunne forbedre siderne. 

Cookieinformationerne, som bruges til statistiske formål, er anonyme. 

De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie.

Du kan se den fulde liste over hvilke cookies vi indsamler her

Personoplysninger

Ved indmeldelse i Alzheimerforeningen eller ved afgivelse af donation eller når du køber en vare i vores webshop bliver brugeren bedt om at give os personoplysninger. Det er oplysninger som dit navn, adresse, by, e-mail adresse og telefonnummer. I forbindelse med online køb med kreditkort indsamler vi også dine betalingsoplysninger for at kunne gennemføre handlen. I forbindelse med donationer indsamler vi også cpr-nr., såfremt kunden oplyser om dette. Det gør vi for at kunne indberette støttebeløbet til skat, så giveren kan få fradrag for beløbet. 

Oplysninger indsamlet ved e-mail bestillinger bruges til gennemførelsen af din bestilling og kan anvendes, hvis du f.eks. henvender dig med spørgsmål eller reklamation i forbindelse med din bestilling.

Oplysninger indsamlet ved telefonisk henvendelse bruges i forbindelse med håndtering og besvarelse af din henvendelse.

De indsamlede oplysninger kan, sammen med den cookie-baserede registrering af brugen af vores websites, endvidere bruges til at målrette kommunikation og markedsføring til brugerne i det omfang persondataloven og øvrig lovgivning tillader det.

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Derfor har kun udvalgte medarbejdere adgang til vores registrerede brugerdata.

Alzheimerforeningen videregiver eller sælger ikke dine personoplysninger til tredjepart, medmindre videregivelsen følger af lovgivningen. Videregivelse til tredjeparter til brug for markedsføring vil derfor ikke ske uden dit samtykke. 

Senest opdateret d 02. marts
Støt os
Få kontakt til en Demensven
Få kontakt til en Demensven
Få en Demensven, der kan støtte jer i livet med demens
Har du brug for en bisidder?
Har du brug for en bisidder?
Nyt bisidder-korps i Alzheimerforeningen
7 gode råd
7 gode råd
Få 7 gode råd til hvordan du hjælper et menneske med demens
Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
Fotokonkurrence: Den Krøllede Hjerne
16. januar 2018
Fotokonkurrence: Den Krøllede Hjerne
Som en del af Hjerneugen 2018 inviterer ’hjerneforeningerne’ til en stor fotokonkurrence med temaet: Den Krøllede Hjerne.
Præster skal lære om demens
12. januar 2018
Præster og plejepersonale skal lære om demens
Et nyt e-læringsværktøj fra Diakonissestiftelsen skal lære plejehjemspersonale at tage medejerskab for kirkens aktiviteter og gøre præster klogere på, hvad demens er, og hvordan man møder mennesker med demens på en værdig måde.
Løb for mennesker med demens
11. januar 2018
Løb for mennesker med demens
Lige nu har du alletiders mulighed for at indfri et evt. nytårsfortsæt om mere motion i 2018. Sammen med Alzheimerforeningen kan du nemlig igen til foråret deltage i velgørenhedsløbet YOU RUN Copenhagen, som finder sted den 29. april 2018. Og i år er der tilmed mulighed for en gå-rute.
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Søndag d. 21. januar
Kl. 14:00
"Julefrokost" i Søndagstræf
Bor du i Nordsjælland og har du lyst til at deltage i en sen julefrokost?
Mandag d. 22. januar
Kl. 00:00
Læseklubben v. Dorte Bundgaard
Læseklubben mødes kl. 9.30 til kl. 11.00. Dorte læser en novelle, og undervejs i læsningen bliver der holdt pauser, hvor tekstens handling og tema bliver diskuteret.
Mandag d. 22. januar
Kl. 10:00
Kend din by
Socialt samvær
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time
dør en dansker af en demenssygdom

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

Over
80.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Demensven øreringe - sølv
Køb og støt
Da Aage forsvandt
Køb og støt
Djuva - Model Beat
Køb og støt
Remember Me T-shirt
Køb og støt
Paraply Demensven
Køb og støt