Menu

Håndtering af persondata

Hvilke oplysninger indsamler vi?

Alzheimerforeningen indsamler oplysninger om brugerne af www.alzheimer.dk og deres besøg på www.alzheimer.dk på flere måder:

  • Ved at brugeren selv afgiver oplysninger, f.eks. ved køb af produkter i vores webshop, ved indmeldelse i foreningen, ved ansøgning af legat og kursusophold eller ved at give et støttebidrag.
  • Ved brug af cookies

Hvad er en cookie og hvorfor bruger vi cookies?

Hos Alzheimerforeningen registrerer vi dine besøg på alzheimer.dk, huskedagen.dk, demensnet.dk, demensven.dk og alzheimershop.dk ved hjælp af cookies. Når du besøger disse websider lagres der en cookie på din computer, og Alzheimerforeningen kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores websites.

En cookie er en tekstfil, som fortæller os blandt andet, hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sider der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.

Alzheimerforeningen bruger cookies til at undersøge brugen af vores websites bl.a. for løbende at kunne forbedre siderne. 

Cookieinformationerne, som bruges til statistiske formål, er anonyme. 

De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie.

Du kan se den fulde liste over hvilke cookies vi indsamler her

Personoplysninger

Ved indmeldelse i Alzheimerforeningen eller ved afgivelse af donation eller når du køber en vare i vores webshop bliver brugeren bedt om at give os personoplysninger. Det er oplysninger som dit navn, adresse, by, e-mail adresse og telefonnummer. I forbindelse med online køb med kreditkort indsamler vi også dine betalingsoplysninger for at kunne gennemføre handlen. I forbindelse med donationer indsamler vi også cpr-nr., såfremt kunden oplyser om dette. Det gør vi for at kunne indberette støttebeløbet til skat, så giveren kan få fradrag for beløbet. 

Oplysninger indsamlet ved e-mail bestillinger bruges til gennemførelsen af din bestilling og kan anvendes, hvis du f.eks. henvender dig med spørgsmål eller reklamation i forbindelse med din bestilling.

Oplysninger indsamlet ved telefonisk henvendelse bruges i forbindelse med håndtering og besvarelse af din henvendelse.

De indsamlede oplysninger kan, sammen med den cookie-baserede registrering af brugen af vores websites, endvidere bruges til at målrette kommunikation og markedsføring til brugerne i det omfang persondataloven og øvrig lovgivning tillader det.

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Derfor har kun udvalgte medarbejdere adgang til vores registrerede brugerdata.

Alzheimerforeningen videregiver eller sælger ikke dine personoplysninger til tredjepart, medmindre videregivelsen følger af lovgivningen. Videregivelse til tredjeparter til brug for markedsføring vil derfor ikke ske uden dit samtykke. 

Senest opdateret d 02. marts
Støt os
100.000 Demensvenner
100.000 Demensvenner
Giv en håndsrækning til mennesker med demens - bliv Demensven
7 gode råd
7 gode råd
Få 7 gode råd til hvordan du hjælper et menneske med demens
Få kontakt til en Demensven
Få kontakt til en Demensven
Få en Demensven, der kan støtte jer i livet med demens
Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
Sejr til demenspatienter
13. november 2017
Sejr til demenspatienter
Folketinget har lyttet til mennesker med demens og sætter nu penge af til et projekt, der skal hjælpe med transport.
Nyt initiativ skal få flere danskere til at skrive testamente
7. november 2017
Nyt initiativ skal få flere danskere til at skrive testamente
Kun 17 procent af danskerne skriver testamente, og det er for få. Det mener en lang række velgørende organisationer, der nu er gået sammen om at bryde tabuet og få flere til at tage stilling.
Manglende transport-tilbud isolerer mennesker med demens
3. november 2017
Manglende transport-tilbud isolerer mennesker med demens
Kun 10 ud af 98 kommuner tilbyder mennesker med demens transport til fritidsaktiviteter og sociale formål, viser en ny undersøgelse, som Alzheimerforeningen har lavet. Konsekvensen er isolation og mindre livskvalitet hos både de demensramte og deres pårørende.
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Mandag d. 20. november
Kl. 10:00
Kend din by
Socialt samvær
Mandag d. 20. november
Kl. 12:30
Café Husker Du
Mandag d. 20. november
Kl. 19:30
Lidt af far – Frederik Lindhardt fortæller om sine oplevelser med Alzheimers
Kom og hør Jan Lindhardts yngste søn, Frederik Lindhardts, fortælling om livet sammen med sin syge far. Om sorgen, frustrationerne og håbløsheden, men også om minderne, humoren, nærheden og kærligheden.
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time
dør en dansker af en demenssygdom

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

Over
80.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Demensven øreringe - sølv
Køb og støt
Da Aage forsvandt
Køb og støt
Djuva - Model Beat
Køb og støt
Remember Me T-shirt
Køb og støt
Paraply Demensven
Køb og støt