Menu

Privatlivspolitik

Alzheimerforeningens Privatlivspolitik - om beskyttelse af personlige oplysninger

Når du er medlem af Alzheimerforeningen, Demensven, bidragsyder, har meldt dig som indsamler, er kunde i vores webshop eller modtager af vores nyhedsbrev eller andre ydelser fra Alzheimerforeningen, har du givet os informationer om dig selv. Det er fx oplysninger om dit navn, din adresse, telefonnummer og andre kontaktoplysninger, vi skal bruge for at kunne sende dig dit medlemsblad eller den ydelse, du har bedt om. Hvis du har købt en vare, givet os et bidrag eller betalt medlemskontingent mm. , har du også givet os oplysninger om din bank, kontonummer og tilsvarende, vi skal bruge for at kunne gennemføre aftalen. Hvis der er tale om donationer, og du har opgivet dit cpr-nummer, oplyser vi Skat om din donation, så du kan modtage dit skattefradrag.

Vi bruger dine data til at blive klogere på livet med demens

Viden om livet med demens og de mennesker, der i hverdagen er berørt af demenssygdom, er grundlaget for Alzheimerforeningens virke. En vigtig kilde til viden er dig og de oplysninger, du har givet os. Vi bruger disse oplysninger til at blive bedre til at rådgive, støtte og hjælpe mennesker med demenssygdom og deres familier. Vi bruger også dine oplysninger til at blive bedre til at leve op til den aftale, vi har indgået med dig som medlem, Demensven, bidragsyder eller modtager af andre af vores ydelser. I særlige tilfælde har vi opfordret dig til at udfylde et spørgeskema om forhold af betydning for livet med demens. Du vil i forbindelse med en sådan opfordring altid blive bedt om et specifikt samtykke til, at vi bruger dine oplysninger til det pågældende formål.

Vi bruger dine data til at indsamle penge til fordel for mennesker med demenssygdom

Alzheimerforeningen er en patientforening. Vi modtager ingen faste tilskud fra det offentlige. Alle vores aktiviteter til fordel for mennesker med demenssygdom og deres familier er finansieret af indsamlede midler. Derfor har vi fået en tilladelse fra Indsamlingsnævnet til at samle penge ind. Med mindre du har frabedt dig, at vi kontakter dig, bruger vi dine personlige kontaktoplysninger til at sende dig opfordringer - herunder telemarketing - om at støtte Alzheimerforeningens arbejde. Du kan frabede dig at blive kontaktet ved at sende en mail til post@alzheimer.dk

Vi behandler dine personlige oplysninger fortroligt

Vi behandler dine personlige oplysninger fortroligt og udleverer dem ikke til andre, med mindre det er et lovkrav, eller du selv har givet samtykke, fx til forskning. Vi deler, hvis det er nødvendigt af hensyn til vores aftale med dig, dine personoplysninger med de leverandører og samarbejdspartnere, som hjælper os f.eks. med udførelsen af din ordre, med vores IT-drift, hosting, m.fl. Alle disse virksomheder har vi indgået en databehandleraftale med om beskyttelse af personlige oplysninger. Endvidere deler vi dine oplysninger med andre i det omfang, vi er forpligtede hertil, f.eks. som følge af krav om indrapportering til offentlige myndigheder som fx Skat.

Vi opbevarer dine personlige oplysninger sikkert

Alle ansatte i Alzheimerforeningen har tavshedspligt om de forhold, de bliver bekendt med i forbindelse med deres arbejde. Det gælder også oplysningerne om dig. Vi opbevarer dine persondata i vores medlemsdatabase, der er beskyttet mod hacking og anden form for indbrud. I forbindelse med deltagelse i kurser, højskoleophold eller andre aktiviteter, vil dine kontaktoplysninger også blive opbevaret i adresselister m.m. der findes på Alzheimerforeningens sikre servere.

Vi gemmer dine oplysninger så længe, det er nødvendigt

Vi opbevarer dine personlige oplysninger så længe, vi skal bruge dem for at kunne overholde vores aftale med dig. Bogføringsloven bestemmer fx, at vi skal opbevare oplysninger om den økonomiske transaktion i fem år. Du kan altid bede om, at vi sletter dine personlige oplysninger med mindre lovgivningen stiller krav om, at vi skal opbevare dine persondata.

Følsomme personoplysninger kræver ekstra sikkerhed

Alzheimerforeningen indhenter som udgangspunkt ikke oplysninger om en persons sygdom eller andre følsomme oplysninger som race, religion, politisk tilhørsforhold eller tilsvarende hverken fra medlemmer, Demensvenner, bidragsydere eller andre.

I særlige tilfælde kan det være nødvendigt at bede dig om følsomme personoplysninger. Det er fx, hvis du skal deltage i et specialkursus eller højskoleophold for mennesker med en bestemt demenssygdom, eller hvis du deltager i en spørgeundersøgelse. I så fald vil du blive bedt om et samtykke til, at vi bruger disse oplysninger i forbindelse med den konkrete aktivitet. Vi bruger ikke disse oplysninger til andre formål, end det du har givet tilladelse til. Vi behandler og opbevarer endvidere disse følsomme personoplysninger efter ekstra strenge forholdsregler, og kun udvalgte og betroede medarbejdere har adgang til disse data.

Vi retter fejl, når vi finder dem

Vi kan risikere at have fejlagtige oplysninger om dig i vores medlemsdatabase fx en forkert adresse. Vi arbejder systematisk med at fjerne disse fejl bl.a. ved løbende at tjekke adresseoplysninger i offentlige adresseregistre eller søge efter dubletter i vores medlemsdatabase. Vi ændrer også oplysninger og retter fejl, hvis du henvender dig, og gør opmærksom på vores fejl.

Du kan altid få at vide hvilke persondata, vi har gemt om dig

Du kan altid kontakte Alzheimerforeningens sekretariat og bede om, at vi sender dig de oplysninger, som vi opbevarer om dig. Vi udleverer ikke automatisk dine oplysninger, med mindre du kan identificere dig og oplyse dit navn, din adresse, din e-mail, dit personnummer og mindst én anden oplysning, der er registreret i Alzheimerforeningens medlemsdatabase – fx dit medlemsnummer eller eventuelt deltagelse i en aktivitet. Vi sender dig oplysningerne via mail. Hvis du ikke har opgivet en e-mailadresse, sender vi oplysninger til den fysiske adresse, vi har registreret.

Er der tale om følsomme personoplysninger om fx din sygdom, udleverer vi kun disse oplysninger til dig, hvis du ved personligt fremmøde kan fremvise billedidentifikation – kørekort eller pas – så vi kan være sikre på, at vi ikke udleverer disse oplysninger til en forkert person.

Du har ret til at klage

Du er altid velkommen til at rette henvendelse til os, hvis du vil klage over den måde, hvorpå vi håndterer dine personlige oplysninger. Du har også mulighed for at indgive en klage til Datatilsynet. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Du kan læse mere om beskyttelse af dine persondata

Alzheimerforeningens bestyrelse har vedtaget en Politik for IT-sikkerhed og persondatabeskyttelse. Du kan læse denne politik her.

Du kan læse mere om Alzheimerforeningens cookie-politik for vores websites her.

Tak for din opbakning og støtte til Alzheimerforeningens arbejde for mennesker med demenssygdom og deres familier.

Støt os
7 gode råd
7 gode råd

Få 7 gode råd til hvordan du hjælper et menneske med demens

Deltag i forskningsforsøg
Deltag i forskningsforsøg

Vær med til at skabe ny viden om Alzheimers sygdom og andre demenssygdomme

Skattefradrag for din donation
Få skattefradrag for din donation

Her kan du udfylde oplysninger - så du kan få fradrag for din donation

Vores liv med demens
Læs personlige beretninger om demens her
Nyheder
”Helt i vores mors ånd”
30. november 2021
”Helt i vores mors ånd”
Familien Haaning donerer 34.660 kr. til Alzheimerforeningen, efter at have samlet ind ved åbningen af bilmuseet Haaning Collection i Bagsværd. Et museum der er skabt i ånden af deres mor og hustru, som døde af Alzheimers sygdom i 2007.
Alzheimerforeningen med til at hylde SOSUer i portrætserie
26. november 2021
Alzheimerforeningen med til at hylde SOSUer i portrætserie
Kendte og ukendte danskere udstiller deres taknemmelighed for SOSU’ernes arbejde. Portrætserien #taksosu sker i samarbejde mellem Danske SOSU-skoler og Alzheimerforeningen, Dansk Handicap Forbund, Scleroseforeningen og Ældre Sagen.
Lokale stemmer sætter ord på bekymringer om plejehjem
10. november 2021
Lokale stemmer sætter ord på bekymringer om plejehjem
Læs hvad der skrives om din kommune i de mere end 100 input, Alzheimerforeningen har fået.
Læs alle nyheder her
Arrangementer
Mandag d. 06. december
Kl. 00:00
På tur i Nordsjælland
3400 Hillerød
Aktivitet og fællesskab for personer under 70 år med demens
Mandag d. 06. december
Kl. 00:00
Mindfulness-kursus for pårørende
2650 Hvidovre
På mindfulness-kurset træner vi sindet med simple øvelser, som kan være med til at øge dit velvære. Du vil lære forskellige øvelser, som du kan bruge til håndtering af hverdagens små som store udfordringer.
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time 
dør en dansker af en demenssygdom

 

400.000
lever med en demenspatient i familien

Giv et bidrag
Din støtte bidrager til et bedre liv med demens
Støt her
100,-
Støt med 100,-
150,-
Støt med 150,-
200,-
Støt med 200,-
Fakta

ca
85-90.000
lever med en demenssygdom

 

Hjælp os med at hjælpe

Webshop
Demensven øreringe - sølv
Demensven øreringe - sølv
Køb og støt
Få det bedste ud af livet med demens
Få det bedste ud af livet med demens
Køb og støt
Morfar kan ikke længere huske
Morfar kan ikke længere huske
Køb og støt
"For hjertet glemmer aldrig..."
"For hjertet glemmer aldrig..."
Køb og støt
"Jeg ser dig stadig"
"Jeg ser dig stadig"
Køb og støt
Demensven halskæde, armbånd og øreringe
Demensven halskæde, armbånd og øreringe
Køb og støt
I min familie er vi alle sammen døende
I min familie er vi alle sammen døende
Køb og støt
Skriveterapi for pårørende
Skriveterapi for pårørende
Køb og støt
Gennem sprækkerne
Gennem sprækkerne
Køb og støt