Menu

 

LOKALE AKTIVITETER

Alzheimerforeningen har demensfællesskaber, lokalforeninger og demensgrupper rundt om i landet, hvor du kan få hjælp, rådgivning og møde andre, der i samme situation som dig.

Det er vigtigt at inkludere og fastholde mennesker med demens i et aktivt liv. De fleste demenssygdomme indebærer nemlig, at den demensramte mister flere og flere funktionsevner. Men det kan ske langsommere, hvis man bl.a. holder hjernen aktiv, er social og bevæger sig.

Samtidig har det en positiv effekt på de pårørende, hvis de oplever stadig at kunne være del af fællesskaber.

Mennesker med demens og deres pårørende har dog en øget risiko for at isolere sig fra omgivelserne, fordi sygdommen vanskeliggøre social aktivitet. 

Derfor er Alzheimerforeningen til stede rundtom i landet med aktiviteter og netværk.

Vi har 13 lokalforeninger13 demensgrupper samt 2 rådgivnings- og aktivitetscentre: Demensfællesskabet Østjylland (DFØ) og Demensfællesskabet Fyn (DFF), som tilbyder aktiviteter og rådgivning til mennesker med en demenssygdom og deres pårørende. 

Tilbuddene er f.eks.: Motionshold, madklubber, foredrag, temadage og kurser, pårørendegrupper, demenscaféer, udflugter, sociale arrangementer, læseklubber og sang.


 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Du kan kontakte Alzheimerforeningens rådgivningsafdeling, hvis du vil høre mere om Alzheimerforeningens aktiviteter.

 

📞 Tlf: 5850 5850

📧 Mail: demenslinien@alzheimer.dk

MODTAG NYHEDER OM AKTIVITETER, RÅD OG VIDEN

Tilmeld dig Alzheimerforeningens nyhedsbrev - og få nyt om aktiviteter, forskning, viden og gode råd til en hverdag med demens

Arrangementer
Lørdag d. 01. april
Kl. 09:00
Demensvenlig Kulturfestival 2023 - Danmarks Jernbanemuseum: Roligt besøg (1. april-30. juni)
5000 Odense C
Få inspiration til en rolig tur på Danmarks Jernbanemuseum med vores lilla rute. På ruten har vi fremhævet nogle af museets interessante og vigtige genstande og historier fra den danske jernbanehistorie. Ruten er særligt velegnet til mennesker med demens, men alle interesserede er velkomne til at gå turen.
Fredag d. 02. juni
Kl. 10:00
Access Bars
6100 Haderslev
Pårørende
Se alle arrangementer
Fakta

Hver

3. time 
dør en dansker af en demenssygdom

 

400.000
lever med en demenspatient i familien