Menu

 

VIDEN OM DEMENS

Demens er en folkesygdom. I Danmark har op til 90.000 mennesker en demenssygdom. Demens kan skyldes op mod 200 forskellige sygdomme, og der er mange andre sygdomme, der kan give symptomer, der minder om demens. Har man symptomer, der minder om demens, er det derfor vigtigt at blive undersøgt. Selvom det i dag ikke er muligt at stoppe eller helbrede demenssygdomme, findes der symptomlindrende medicin.

DEMENSSYMPTOMER

Der er forskellige demenssymptomer, man kan holde øje med, som kan være tegn på en demenssygdom.

HVAD ER DEMENS?

Demens er betegnelsen for en tilstand, hvor de mentale færdigheder bliver svækket på grund af sygdom i hjernen.

DEMENSSYGDOMME

Mere end 200 forskellige sygdomme kan medføre demens. De hyppigst forekommende og mest kendte demenssygdomme er: Alzheimers sygdomvaskulær demensLewy body demens og frontotemporoal demens/frontallapdemens.

DEMENSUDREDNING

Hvad skal jeg gøre ved mistanke om demens? Og hvordan foregår demensudredning? 

BEHANDLINGSMULIGHEDER

Når man får en demensdiagnose, er det vigtigt, at der sættes ind med den rette behandling og de rette indsatser for at understøtte det gode forløb og livet med demens.

FAKTA OM DEMENS

Demens er en folkesygdom. I Danmark lever cirka 90.000 mennesker med en demenssygdom.

FOREBYGGELSE AF DEMENS

Forskning viser, at et ud af tre demenstilfælde kan forebygges. Her kan du læse mere om at forebygge demens.

FORSKNING

Man ved stadig ikke, hvorfor demenssygdomme opstår, og der er stadig ikke fundet en helbredende kur mod demenssygdomme. Men der forskes i demenssygdomme både i Danmark og resten af verden.

MODTAG NYHEDER MED RÅD OG VIDEN

Tilmeld dig Alzheimerforeningens nyhedsbrev - og få nyt om aktiviteter, forskning, viden og gode råd til en hverdag med demens