Menu

 

VIDEN OM DEMENS

Demens er en folkesygdom. I Danmark har op til 90.000 mennesker en demenssygdom. Demens kan skyldes op mod 200 forskellige sygdomme, og der er mange andre sygdomme, der kan give symptomer, der minder om demens. Har man symptomer, der minder om demens, er det derfor vigtigt at blive undersøgt. Selvom det i dag ikke er muligt at stoppe eller helbrede demenssygdomme, findes der symptomlindrende medicin.

DEMENS SYMPTOMER

Der er forskellige demenssymptomer, man kan holde øje med, som kan være tegn på en demenssygdom.

 

 

 

HVAD ER DEMENS?

Demens er betegnelsen for en tilstand, hvor de mentale færdigheder bliver svækket på grund af sygdom i hjernen.

 DEMENSSYGDOMME

Mere end 200 forskellige sygdomme kan medføre demens. De hyppigst forekommende og mest kendte demenssygdomme er: Alzheimers sygdomvaskulær demensLewy body demens og frontotemporoal demens/frontallapdemens.

DEMENSUDREDNING

Hvad skal jeg gøre ved mistanke om demens? Og hvordan foregår demensudredning? BEHANDLING AF DEMENS

Når man får en demensdiagnose, er det vigtigt, at der sættes ind med den rette behandling og de rette indsatser for at understøtte det gode forløb og livet med demens.

FAKTA OM DEMENS

Demens er en folkesygdom. I Danmark lever cirka 90.000 mennesker med en demenssygdom.


FOREBYGGELSE AF DEMENS

Forskning viser, at et ud af tre demenstilfælde kan forebygges. Her kan du læse mere om at forebygge demens.FORSKNING

Man ved stadig ikke, hvorfor demenssygdomme opstår, og der er stadig ikke fundet en helbredende kur mod demenssygdomme. Men der forskes i demenssygdomme både i Danmark og resten af verden.

LÆRINGSFILM

Få grundlæggende viden om demenssygdomme og konkrete råd til, hvordan du hjælper et menneske med demens i forskellige situationer.


MAGASINET "LIVET MED DEMENS"

Vores magasin Livet med demens udkommer fire gange årligt, og har hver gang et nyt tema. Læs magasinet online eller download det som PDF.

Bliv Demensven

At være Demensven handler om at sætte sig ind i demens, så du kan være med til at bryde tabuet og bakke op om et demensvenligt samfund. Som Demensven modtager du viden fra Alzheimerforeningen, så du er klar til at træde til, når der er brug for det.