Menu

Søgeresultater på alzheimer

Søgning på ""

Invitation til natur- udflugt til Tornby Klitplantage
Efter en skøn vandretur nyder vi friskbrygget kaffe med lækkert hjemmebag i "Mettes Kaffestue" på Tornby Gl. Købmandsgård." Til rimelig pris og betaling på stedet
Demens venligt gymnastik
Borgere som bor hjemme, inviteres til 45 min. lege, gymnastik , evt en dans
Fædre og sønner
Dokumentarfilm om Søren Haslund-Christensen og sønnen Michael Haslunds rejse til Mogoliet
ROSPIN&DEMENS. Ro4livet ved Nyborg Roklub
Motion med fokus på godt humør, puls, styrke, balance og socialt samvær på ”land”
Søndagstræf tager på udflugt med Den Lille Færge.
Kom og vær med - du/I er meget velkomne til den fælles oplevelse!
"At jeg kan være med til at gøre tingene bedre er det, som driver mig"
Selvom det er 17 år siden, Gunver Folmands mor døde af en demenssygdom, er den 72-årige nordjyde stadig aktiv frivillig.
"Demens på Toppen" Åben rådgivning og anonym snak
Er du pårørende/ven, eller du som tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom. Alle er velkomne til at få en snak.
"Demens på Toppen" Åben rådgivning og anonym snak
Er du pårørende/ven, eller du som tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom. Alle er velkomne til at få en snak.
"Der er mange ensomme nætter, hvor jeg græder"
Helles og Leons liv blev radikalt ændret, da han fik diagnosen demens. Men deres kærlighed og omsorg for hinanden er intakt. Helle fortæller her deres historie for at skabe større forståelse for Alzheimers sygdom – og for at være med til at samle penge ind til forskningen.
"Der er meget sorg i dette..."
”Det er tungt at gå med sådan en sygdom. Jeg har indset for længe længe siden, at det bare er et spørgsmål om tid, inden jeg ikke kan fungere længere. Jeg tænker meget på det. Hvad kan jeg beholde af tanker og forståelse i forhold til andre mennesker? Jeg har god indsigt i, hvad sygdommen indebærer. Der er meget sorg i dette. Jeg ved ikke, hvor længe jeg kan tage del i mine børnebørns liv.”
"Det er fællesskabet, der motiverer mig"
Siden Grethe Skovlund blev engageret i Alzheimerforeningen for mere end 14 år siden, har det været fællesskabet omkring det at skabe et frirum for mennesker med demens og deres pårørende, der har drevet hende.
"Fra Bonderøv til direktør" v/Otto Skak - dir. for Slotsøbadet i Kolding
Torsdagscaféen i Trekantområdet .................. Der findes noget godt i ethvert Menneske om at hjælpe social udsatte på højkant
"Her taler vi sjældent om sygdommen"
Hver anden torsdag mødes personer med demens og deres pårørende til café i Plejecenter Guldkrog i Vejle. Her er der kaffe, hygge og musik, og selvom de fremmødte sjældent taler om sygdom her, betyder det meget at kunne mødes med ligesindede tæt på, hvor de bor.
"Hillerød - byen og slottet"
Journalist Tim Panduro tidligere ansat på Hillerødposten fortæller medrivende om Hillerøds og Frederiksborg Slot.
"Jeg er bange for fremtiden..."
For fire år siden ændrede livet sig radikalt for Jette og Birger, der har været gift i 40 år. Det var på det tidspunkt, at de første tegn på Birgers demenssygdom begyndte at vise sig.
"Jeg havde ingen mistanke om, at det kunne være demens"
Jette Veber troede først, at hendes mand var blevet træt af hende, da han begyndte at ændre adfærd.
”Jeg måtte tage fløjlshandskerne af”
For Julie og Bjørn Rubow blev dét overhovedet at få en demensudredning en frustrerende proces, som blandt andet krævede Julies vedholdenhed og insisteren på afklaring.
"Jeg skal selv rumme den store sorg og angst"
Ditte og Michaels liv blev radikalt ændret, da hun fik diagnosen Alzheimers sygdom i en alder af 48 år. Ditte fortæller her sin historie. Det gør hun for at skabe større forståelse for demenssygdomme - og for at være med til at samle penge ind til forskningen.
"Jeg var nysgerrig på den verden, min mor befandt sig i"
Demensen ændrede virkeligheden for Inas mor. Tilstanden ledte til dilemmaer, indtil de fandt frem til nye måder at være sammen på. Demensen blev samtidig en anledning til, at Ina lærte andre sider af sin mor at kende.
"Jeg ved ikke, hvornår det begyndte. For det kom snigende..."
Katarina og Anna-Clara føler, de ved, hvad de taler om, når de beskriver Alzheimers sygdom som "den ondeste sygdom." De fortæller her deres historie for at skabe større forståelse for sygdommen - og for at være med til at samle penge ind til forskningen.
"Kunne jeg ikke bare have fået kræft?"
Det ramte som en chokbølge af sorg, da Ditte Sigsgaard fik konstateret Alzheimers sygdom i en alder af blot 48. I dag har hun dog fundet en vej ud af sorgen, og ser på livet på en helt ny måde.
"Mennesker vokser, når de får anerkendelse og ansvar"
Demenssygdom kan gøre det sværere at deltage i aktiviteter og beslutninger på lige fod med andre. Men det betyder ikke, at vi skal stoppe med at inddrage mennesker med demens, lyder det fra Ulla Thomsen, der i årevis har arbejdet med netop det.
"Og bag ved ligger Slottet" foredrag i Torsdagscafeen
Journalist Tim Panduro fortæller om Hillerøds historie.
"Vi må ikke blive fremmedgjorte"
Som pårørende og ambassadør for Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark vil Silas Holst være med til at bryde tabuet om demens.
"Vi skal turde tale om døden og tiden før"
At tale om døden og den svære tid forinden kan lindre angst og smerte - både hos patienter med livstruende sygdomme og deres pårørende. Såkaldt palliation, der er en professionel tilgang til de svære spørgsmål, vinder indpas på plejehjem og i arbejdet med personer med demens.
(Aalborg) Naturudflugt-Eventyrstien Dronninglund
Kl 11.50 Vi mødes på Hjulmagervej og laver fælleskørsel til Dronninglund. Vores trofaste guider Mogens Frost og Anton Thøger Larsen deler ud af deres kundskaber undervejs
/erindringsdans
/taenketank
“Jeg vil gerne gøre noget”
Anders Skov har sammen med sine to søstre meldt sig som indsamler ved Alzheimer-foreningens landsindsamling. Som indsamler føler Anders Skov, at han kan gøre noget konkret for at hjælpe, efter at hans far sidste år blev diagnosticeret med Alzheimer som kun 54-årig.
”For mig er det en måde at prøve at gøre en forskel”
Bettina Palle ville gerne selv have vidst mere om demens, da hendes mor fik sygdommen. I forbindelse med, at hendes far, boksepromotoren Mogens Palle, fyldte 84 år, lavede hun derfor en indsamling til fordel for Alzheimerforeningen i håb om at der kan komme mere information og oplysning.
”Jeg har allerede mistet min far to gange”
For lokalpolitiker Niclas Bekker blev farens demenssygdom en mulighed for at rette op på deres svære relation. Han bruger modgang til noget konstruktivt og finder lyspunkter - selv ved demens.
”Jeg har taget en demenstest”
Ghita Nørby er ansigtet for Alzheimerforeningens Demensven-kampagne, der senest har kunnet opleves på tv og på de sociale medier. Hun har som skuespiller lavet en film om Alzheimers sygdom og har selv taget en demenstest. Ghita opfordrer til, at vi bryder tavsheden om demens.
”Jeg synes bare, at man skal springe ud i det”
Ved Alzheimerforeningens landsindsamling sidste år formåede Annette Kjerside selv at etablere en succesfuld indsamling på Orø. Som indsamler var hendes håb, at hun kunne bidrage til, at der en dag kommer en kur mod demens.
”Nogle venner trak sig”
Bente Nissen oplevede flere venner, der enten trak sig eller negligerede sygdommen, da hendes mand Jørgen fik en demensdiagnose, fordi de ikke forstod sygdommen. Hun mener, at hvis omverdenen for alvor skal forstå demens, bør man være ærlige om, hvordan sygdommen er på godt og ondt.
Flere kommuner har en demenspolitik
To ud af tre kommuner har i dag en demenspolitik, der er offentligt tilgængelig på deres hjemmeside, og flere end 62.000 demenspatienter lever i dag i en kommune med en vedtaget demenspolitik. Det er en markant forbedring end for blot to år siden.
1,5 millioner Tak
Tak til alle der bidrog til landsindsamlingen 2017
1. Se mennesket bag sygdommen
Mennesker med demens er lige så forskellige som alle andre. De fortjener derfor den samme respekt og opmærksomhed, du møder andre mennesker med.
10 advarselstegn
Læs om typiske advarselstegn på demens
100.000 Demensvenner fundet
Alzheimerforeningens store Demensven-kampagne rundede lørdag en vigtig milepæl, da målet om at finde 100.000 Demensvenner blev nået.
10-advarselstegn
2. Bevar kontakten
Gode sociale relationer og mange menneskelige kontakter kan måske være med til at forsinke sygdommens nedadgående spiral.
2010
2011
2012
2013
2014
2014
2015
2015
2016
2016
2017
2017
2018
2018
2019
2019
2025-mål
21-årig modtager pris som Årets Demensven 2019
Med åbenhed, hjertevarme og overskud har Thea Bruun Jensen brugt en stor del af sin fritid på at klæde omverdenen på med viden om demens, samtidig med at hun har fungeret som primær kontaktperson for sin demensramte far. Den indsats blev lørdag hædret på Alzheimerforeningens Demensråd i Middelfart.
25 år med Alzheimerforeningen
Livet med demens
25 års jubilæum fejres
Alzheimerforeningen Nordjylland fejrede 25 års jubilæum den 11. oktober 2017
3. Vær til stede i nuet
Demenssygdommen kan betyde, at dele af fortiden og forestillingen om fremtiden forsvinder. Nuet bliver derfor helt afgørende for et menneske med demens.
4. Tal åbent om demens
En demenssygdom kan ikke ses. Venner, naboer og arbejdskolleger vil derfor sjældent vide, at familien er ramt af sygdom – med mindre man selv fortæller det.
45.000 danskere guffede sig til en god gerning
5 gode råd til at minimere risikoen for demens
Alzheimers er en af de mest frygtede sygdomme - og måske især hvis man selv har et familiemedlem med demens. Selvom ingen selv er skyld i demens, så viser forskning i dag, at op mod en tredjedel af alle demenstilfælde kan forebygges.
5 gode råd: Sådan kan du hjælpe mennesker med demens med at stemme til valget
Der er valg i luften, og Alzheimerforeningen giver her fem gode råd til at hjælpe mennesker med en demenssygdom med at stemme.
5. Husk også dit eget liv
Det er vigtigt, at du passer på dig selv og bevarer overskuddet, så du fortsat kan hjælpe og støtte den, der lider af demenssygdommen.
6. Undgå at irettesætte
Irettesættelser skaber ofte konflikter og store frustrationer for begge parter. Prøv i stedet at fremhæve de ting, som stadig lykkes.
7 gode råd - til dig der er berørt af demens
Få 7 gode råd til, hvordan du hjælper et menneske med demens fortalt af andre pårørende og eksperter indenfor demens.
7. Søg viden om demens
Jo mere du ved om demens, desto bedre vil du være i stand til at hjælpe et menneske med en demenssygdom.
7-gode-raad
Advarselstegn på demens - video
Hvad er de typiske tegn på en demenssygdom. Vi har samlet de 10 typiske tegn på demens i en video. Se den her:
Afdansningsbal og royalt besøg
Der blev grint, klappet og levet, da Danmarks modigste dansere i dag tog de første dansetrin i det storstilede projekt, "Erindringsdans for demente".
Aftale om regionernes økonomi er en hån mod mennesker med demens og deres familier
Alzheimerforeningen kritiserer regeringen og regionerne for manglende finansiering af Demenshandlingsplan 2025. Uden penge fordufter løfterne om bedre behandling til demenspatienter og mere støtte til pårørende.
Aktiv højskole
Alzheimerforeningen tilbyder et fem dages højskoleophold for dig, der har en demenssygdom og som har lyst til at være aktiv sammen med andre. Der afholdes to kurser årligt - ét på Gerlev Idrætshøjskole (Sjælland) og ét på Brandbjerg Højskole (Jylland).
Aktiv med Demens - biograftur
Kom og nyd en eftermiddagsfremvisning af "Unge Astrid"
Aktiver dine sanser med Ølsmagning
Den Rullende Demensrådgivning har startet et nyt samarbejde op, som hedder ”Aktiv med demens” med FOF Syd- og Vestsjælland. I det samarbejde afholdes senere i foråret to arrangementer med; Ølsmagning, som henvender sig til mennesker med let til moderat demens og pårørende.
Aktivitet og musik i Aktivhuset
En god oplevelse sammen
Aktiviteter
Klik i menuen til venstre for at se foreningens aktiviteter, kommende aktiviteter såvel som allerede afholdte.
Aktiviteter
Alzheimerforeningen tilbyder en række forskellige aktiviteter for mennesker med demens og for pårørende. Både nationalt og lokalt. Alzheimerforeningen udvikler desuden projekter, som har til formål at forbedre livet med demens.
Aktivitetstilbud for yngre
Aktiviteter og samvær
Aktivitetstilbud for yngre
Aktiviteter og samvær
Aktivitetstilbud for yngre
Aktiviteter og samvær
Aktivitetstilbud for yngre
Vikingebesøg i Frederikssund
Albertslund
Alder og køn
Alice Pedersen
Allerød
Alzheimerforening Hillerøds Torsdagscafe
Giv dig selv et frikvarter sammen med andre ligesindede.
Alzheimerforeningen er blevet medlem af Danske Patienter
Alzheimerforeningen er flyttet
Alzheimerforeningen får donation af DIS
Alzheimerforeningen har fået en donation af DIS på 37.300 kr., som skal gå til forskningsprojekter i Danmark.
Alzheimerforeningen hilser lovforslag om tvangsbehandling velkomment
Nyt lovforslag skal sikre bedre behandling og mere retssikkerhed for mennesker, der på grund af fremskreden demenssygdom er varigt inhabile, og som modsætter sig behandling. Men tvangsbehandling må aldrig tages i brug på baggrund af manglende ressourcer, skriver Alzheimerforeningen i et høringssvar.
Alzheimerforeningen indgår samarbejde med kommuner
Alzheimerforeningen har indgået samarbejde med 7 kommuner som i løbet af 2018 bliver en del af Alzheimerforeningens Demensvenner med det overordnet mål at øge danskernes viden om demens.
Alzheimerforeningen modtager hæderspris for demensindsats
En stærk og mangesidet indsats for at klæde offentligheden på med viden om demens har resulteret i, at Alzheimerforeningen i dag modtog Ældrerådenes Hæderspris 2017 på DANSKE ÆLDRERÅDs årlige repræsentantskabsmøde på Hotel Nyborg Strand.
Alzheimerforeningen på Folkemødet
Alzheimerforeningen roser sundhedsminister for demensplan
Alzheimerforeningen sender sine kondolencer til kongefamilien
Alzheimerforeningen sender sine kondolencer til den kongelige familie, efter meddelelsen om, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er afgået ved døden.
Alzheimerforeningen sætter demens på din huskeseddel
Alzheimerforeningen til ministermøde om sundhedsreform
”Hvad der bliver glemt, risikerer nemt at blive klemt”. Sådan lyder budskabet fra Alzheimerforeningens direktør til Sophie Løhde og Ellen Trane Nørby med henvisning til, at plejehjem stort set ikke er nævnt i regeringens nye udspil til en sundhedsreform.
Alzheimerforeningen vinder Engagementspris for Demensven-kampagne
For arbejdet med at engagere 100.000 Demensvenner om en sygdom, som er svær at tale om og leve med, vandt Alzheimerforeningen Engagementsprisen 2019.
Alzheimerforeningen: Demensforskning skal opprioriteres
Danmark underprioriterer forskning i demens. Sammenlignet med andre lande afsætter Danmark markant færre penge til forskning i demens. Og det bør der ifølge Alzheimerforeningen laves om på.
Alzheimerforeningen: Der skal stilles krav til demensvenlige kommuner
Alzheimerforeningen: Folketinget bør sikre en værdig grundnormering på plejehjem
Urimeligt store forskelle i de kommunale personalenormeringer på plejehjem, sætter plejehjemsbeboere i uværdige og potentielt farlige situationer, vurderer Alzheimerforeningen.
Alzheimerforeningen: Ny forskning giver grund til optimisme
Nye tal viser, at antallet af personer der rammes af demens, har stabiliseret sig. Det giver anledning til at fokusere endnu mere på forebyggelse, lyder det fra Alzheimerforeningens direktør.
Alzheimerforeningens direktør samler ind til unge
Alzheimerforeningens formand genvalgt
Birgitte Vølund blev af et enigt Repræsentantskab genvalgt som formand i Alzheimerforeningen.
Alzheimerforeningens Lokalforening Fyns Generalforsamling 2019 - Invitation
Generalforsamling 2019 på Fyn
Alzheimerforeningens strategi
Alzheimerforeningens strategi 2019-2022 har overskriften: "Tættere på Livet med demens" - fokus på familier berørt af demenssygdom
Alzheimerforeningens telefonkampagne
Alzheimerforeninger i andre lande
AlzheimerforeningnTrekanten
Gåhjem-møde den 7/3 2019 fra 16,30 - 18,30 se nedenfor
AlzheimerforeningnTrekanten
Gåhjem-møde den 7/3 2019 fra 16,30 - 18,30 se nedenfor
Alzheimer-forskningsfonden
Alzheimerprisen har fra 2006 til 2017 været uddelt ved generalforsamlingen
Alzheimerprisen Formålet med prisen var en påskønnelse til en person/personer, som ved sit humør, nærvær, omsorg og hjælpsomhed har medvirket til at gøre hverdagen bedre for en dement. Det kunne f. eks. dreje sig om en købmand, bankpersonale, besøgsven, hjemmehjælper, fysioterapeut, taxichauffør o.s.v. - - blot kan det ikke være familiemedlem. Foreningens medlemmer i Nordjylland, kunne indstille personer til denne pris. Skulpturen som fulgte med Alzheimerprisen står nu og pynter på vores lokale i "Aktiv med demens" Hjulmagervej 18. Her kan den nu fortsat beundres.
Alzheimers Sygdom
alzheimers-sygdom
Ama'er drengene
Viser og sange
Anders Møller Jensen
Støt via telefonen og andre aftaler
Alzheimerforeningens arbejde for alle der er berørt af demens er afhængigt af bidrag fra privatpersoner og tilskud fra fonde. Derfor har vi også brug for dit bidrag.
Ane Eckermann
AneMarie Kragh
AneMarie er tidligere pårørende.
Anna kristensen
Anna er tovholder for foredrag og kurser Er rådgiver i "Aktiv med Demens" på Hjulmagervej 18. Er medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med demensramte, pårørende og frivillige i Rebild . Er demensven-underviser.
Anne Dorthe Schou
Anne Grethe Lyhne
Anne Kaehne
Anne Knudsen
Anne Larsen
Anne Rasmussen
Anne Sofie Thorup Thomsen
Annie B. Hansen
Annie er rådgiver som tidligere fagperson i "Aktiv med Demens" på Hjulmagervej 18, Aalborg, samt medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med mennesker med demens, pårørende og frivillige.
Antallet af demente
Antipsykotisk medicin til personer med demens
En ud fem personer med demens får udskrevet antipsykotisk medicin. Behandling med antipsykotisk medicin kan være nødvendig, men selv en kortvarig behandling kan give bivirkninger – også bivirkninger, der kan være særligt alvorlige for personer med demens.
AOF - Fremtidsfuldmagt
Information om fremtidsfuldmagt
AOF - Fremtidsfuldmagt
Information om fremtidsfuldmagt
AOF - Fremtidsfuldmagt
Information om fremtidsfuldmagt
Appel til Folketinget: ”Sluk ikke vores håb”
En række kendte demenspatienter og pårørende kommer med en appel til de politikere, der fra årsskiftet står til at stoppe finansieringen af den fremsigtede handlingsplan, der ellers skulle sikre et bedre liv med demens.
Suppleant
Ardry Larsen
Arrangementer
Arrangementer
Arrangementer
Arrangementer
Arrangementer
Arv og testamente
Betænk de mennesker du elsker, og de organisationer du tror på.
Arvelighed
Livet med demens
Arvelighed
Arvelighed og demens
Lad os først slå fast, at demenssygdomme som hovedregel ikke er arvelige. Genetiske faktorer har betydning, men som regel i et komplekst samspil med andre faktorer.
Assens
At få Alzheimers i familien er som at få indbrud i intimsfæren
Det begyndte som små forglemmelser i hverdagen, men blev en total forandring for hele vores familie, da min mand i en ung alder blev ramt af Alzheimers.
At køre eller...
Livet med demens
At planlægge en fremtid
Hvordan sikrer man sig, at fremtiden bliver som man gerne vil have den, når man som dement langsomt mister sin stemme? Det gør man ved at stille krav til livet, skrive sine ønsker ned og tale med andre om det.
At sætte sig i den dementes sted
Skuespillerinden Bente Eskesen har haft demens helt inde på livet. Bentes mor, som hun var tæt knyttet til, havde en demenssygdom. Det er især den nære kontakt med moren Bente har kunnet trække på i rollen som den demensramte Margrethe.
At være til stede i nuet er en stor gave
For Charlotte Megyessi har hendes venindes demenssygdom været en øjenåbner. Sygdommen har ført til et tættere venskab og nye erkendelser. De to kvinder er sammen i nuet og deler alt fra sjove oplevelser til praktiske gøremål. Og de kan også være sammen om det svære og det, der gør ondt.
Sådan har vi undersøgt demensvenlige kommuner
Oplysningerne om demensvenlige kommuner er indhentet på følgende måde:
Bal på Mindernes Allé
Bal for alle bobere på kommunens plejecentre og hjemmeboende ældre 60+
Ballerup
Bankkonto
Bedre behandling på plejehjem efterlyses
”Længst på literen” er et populært motto for mange politikere. Men ensidigt fokus på effektivisering går ud over kvaliteten på plejehjem og risikerer at ende i omsorgssvigt af syge og svage demenspatienter.
Behandling med problematisk medicin udbredt blandt enlige med demens
Mennesker med demens, der bor for sig selv, kæmper med en række fysiske, mentale og sociale udfordringer, viser en ny undersøgelse, som VIVE har lavet for Alzheimerforeningen – heriblandt et udbredt forbrug af psykofarmaka og smertestillende medicin.
Behandling, pleje og omsorg
Læs om aktiviteter og medicinsk behandling
Bente Eskesen
Bente Mouritsen
Bestilling af materialer
Som samarbejdspartner i projekt RUM'lighed kan du gratis bestille trykte materialer.
Bestyrelse
Bestyrelsen
Bestyrelsen Lokalforening Københavns Omegn og Frederiksberg
Bestyrelsen
Lokalforening Egedal
Bestyrelsen
Bestyrelsen
Lokalforening Storstrøm
Bestyrelsen
Lokalforening Vestsjælland
Bestyrelsen
Lokalforening Østsjælland
Bestyrelsen
Lokalforening Sydvest
Bestyrelsen
Lokalforening Trekantområdet
Bestyrelsen
Lokalforeningen Fyn
Bestyrelsen
Lokalforening Midt-Vest
Bestyrelsen
Lokalforening Østjylland
Bestyrelsen
Lokalforening Midtjylland
Bestyrelsen
I Lokalforening Nordjylland arbejder vi for et bedre liv for demente og deres pårørende. Vi arrangerer foredrag, undervisning, samarbejde og socialt samvær.
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i center for demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Besøg demenslejlighed hver fredag i Center for Demens
Åbent hus hver fredag k. 12-14 i inspirationslejligheden i Center for Demens
Et udvalg af billeder fra Egedal lokalforening
Billeder og historie fra gamle og ny Vejle v/ Finn Sørensen
Torsdagscaféen i Trekantområdet
Billedstøttet samtale kan sætte ord på behov og ønsker hos svært demente
Det kan være svært at kommunikere med mennesker, der er langt henne i deres demensforløb, og finde ind til, hvilke ønsker og behov, de har. Ofte ender det med, at beslutninger bliver taget hen over hovedet på personen med demens, men det kan samtaleredskabet Talking Mats være med til at lave om på.
Billund
Biograffilm
Vi viser "I am still Alice"
Biograffilm
Vi viser "I am still Alice"
Biograffilm
Vi viser "I am still Alice"
Biograffilm
Vi viser "Mennesker bliver spist"
Biograftur - Mamma Mia
En god oplevelse sammen
Birgit Parkdal
Birgitte Christensen
Birgitte er tovholder for frivillige. Er leder af netværksgrupperne og er rådgiver som pårørende i "Aktiv med Demens" på Hjulmagervej 18. Er også medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med demensramte og pårørende og frivillige.
Birgitte Vølund genvalgt som formand
Birthe Møller Jensen
Birthe og co. ”Stafetten i Ølholm”, harmonikaspil, sang og dans.
Torsdagscaféen i Trekantområdet
Birthe Rasmussen
bisidder
Bisidderen gav ro og overblik
Alzheimerforeningen har etableret et landsdækkende bisidderkorps med særlig viden om demens. Men hvad er en bisidder? Og hvad kan en bisidder hjælpe med?
Bjerbankens Kabaret underholder
Torsdagscaféen i Trekantområdet
Bliv Demensven
At være Demensven handler om at gøre livet nemmere for mennesker med demens.
Bliv demensvenlig idrætsforening
Fasthold medlemmer med let til moderat demens
Bliv frivillig
Alzheimerforeningen har løbende brug for frivillige til vores aktiviteter lokalt og nationalt.
Bliv frivillig
Alzheimerforeningen har løbende brug for frivillige til vores aktiviteter lokalt og nationalt
Bliv medlem
Har du en demenssygdom eller lever du med sygdommen tæt inde på livet? Som medlem er du med til at sikre bedre vilkår for alle som er berørt af demens. Udfyld felterne nedenfor:
Bliv medlem - personligt medlemskab
Har du en demenssygdom eller lever du med sygdommen tæt inde på livet? Som medlem er du med til at sikre bedre vilkår for alle som er berørt af demens.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner i projekt RUM'lighed og gør en forskel for aleneboende med demens.
Bo Ørneborg
Bolette Willemann Jensen
Borgere i Østjylland skal være Demensvenner
Borgermøde Demenspolitik
Har du interesse i en demensvenlig Kerteminde Kommune, så mød op til borgermøde
Bornholm
Britt Nielsen
Britta Pedersen
Britta er demensvejleder i Aalborg Kommune. Er desuden leder af pårørendegruppe til mennesker med frontotemporal demens, i "Aktiv med demens",
Broholm Horseshow og Alzheimerforeningen samlede Demensvenner og penge ind til forskning
Ved sommerens DM i Dressur og Paradressur blev der samlet 90.000 kr. ind til forskning i demens.
Broholm Horseshow samlede 150.000 kr. ind til forskning i demens
Ved det netop afholdte DM i Dressur og Paradressur blev der samlet 150.000 kr. ind til forskning i demens.
Broholm støtter Alzheimerforeningen
Verdensballetten gæster Broholm Gods til sommer og i den anledning har Broholm valgt at støtte Alzheimerforeningen
Brug for medicintjek?
Ældre med demens får ofte mange typer medicin samtidig. Et godt råd er, at man løbende taler med lægen og tager stilling til, om al medicin fortsat er nødvendig.
Brug ældremilliarden til demente på plejehjem
Finanslovens ældremilliard skal bruges til at forbedre behandling og pleje til demente på plejehjem, mener Alzheimerforeningen.
Brugsforeninger får viden om demens - 500 nye Demensvenner
Alzheimerforeningen har netop indgået samarbejde med Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening om at gøre Brugsforeningernes butikker demensvenlige.
Bryd tabuet i fælleskab
Livet med demens
Brøndby
Kontaktperson Annegrete Mathiasen
NYT: Rådgivning for alle, som har behov for at snakke, -for information eller vejledning omkring de mange svære opgaver der kan presse sig på: _____________ Brønderslev Annegrete Mathiasen - Tlf. 29 63 27 30 Annegrete er foreningens repræsentant i Brønderslevområdet mail: agjm@email.dk
Børn rammes også af demens
Konference skal inspirere fagfolk og kommuner til at oprette tilbud til en hidtil overset gruppe af børn og unge.
Børn, unge og demens
Livet med demens
Børnebørn
Få 7 gode råd til børn med bedsteforældre med demens.
Børnefamilier med demens får nu hjælp fra VELUX FONDEN og Alzheimerforeningen
Alzheimerforeningen har fået bevilliget lidt over 4 mio. kr. til et nyt projekt målrettet børnefamilier, hvor den ene forælder har en demenssygdom. Samtidig giver projektet mulighed for, at Alzheimerforeningen kan fortsætte sit arbejde med unge pårørende til mennesker med demens.
Cafe Blomsten
Hyggelig danse eftermiddag i cafeen
Cafe Blomsten
Rådgivnings og Aktivitetscenteret Viborg
Cafe Blomsten
Rådgivnings og Aktivitetscenteret Viborg
Cafe for pårørende til mennesker med demens.
Mødested for pårørende til gavn for den enkelte og for fællesskabet. Inspiration, læring og erfaringsudveksling
Cafe for pårørende til mennesker med demens.
Samlingssted for pørørende
Cafe for pårørende til mennesker med demens.
Mulighed for samvær med andre pårørende, både i form af faglig snak og måske den mere personlige snak om det der fylder.
Café Husker Du i Egedal
Billedforedrag
Café Husker Du i Egedal
Underholdning og Fællessang
Café Husker Du i Egedal
Underholdning
Café Husker Du i Egedal
Syng dig glad
Café Husker Du i Egedal
Fastelavn
Café Husker Du i Egedal
Musikunderholdning
Café Husker Du i Egedal
Musik og dans
Café Husker Du i Egedal
Busudflugt til Korsbæk
Café Husker Du?
Cafe Hyggen i Frederikshavn
Caféen holder åbent for snak og rådgivning. Du er velkommen uanset hvad du har af problemer der skal løses, drøftes, tanker der skal vendes med en der selv har prøvet det meste.
Café og inspiration til "hjemme-fitness"
Få gode ideer til træning hjemme
Café og rådgivning
Tirsdage kl. 15 - 17 er vi klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Café og rådgivning
Tirsdage kl. 15 - 17 er vi klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Café og rådgivning i Aalborg
Tirsdage kl. 15 - 17 er vi klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Café og rådgivning i Aalborg
Tirsdage kl. 15 - 17 er vi klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Café og rådgivning i Aalborg
Du er velkommen uanset hvad du har af problemer der skal løses, drøftes, tanker der skal vendes med en der selv har prøvet det meste.
Café og rådgivning i Aalborg
Tirsdage kl. 15 - 17 er vi klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Café og rådgivning i Aalborg
Tirsdage kl. 15 - 17 er vi klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Café og rådgivning i Aalborg
Tirsdage kl. 15 - 17 er vi klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Café på Sundhedscenter Sæby
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og demensramte.
Café på Sundhedscenter Sæby
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og demensramte.
Café: Enhver demenssygdom medfører tab og sorg
Oplæg, drøftelse og udveksling af erfaringer v/ sygeplejerske, tidl plejehjemsforst. Connie Egelund
Café: Erindringsbilleder og billeder fra besættelsens sidste dage
Foredrag ved K. Preben Olesen
Café: 'Fastelavn er mit navn . . . '
Lidt udklædning vil give en farverig café.
Café: Her er mit liv
Vi lærer hinanden lidt bedre at kende ved at fortælle om vores liv. De, der har lyst fortæller, andre lytter og inspireres til oplevelser.
Café: 'Mit liv som soldat, frivillig og nu formand for Rudersdal Seniorråd'
Besøg af Ib Hedegaard Sørensen
Café: Nivaagaard Malerisamling - ’Al magt til skønheden’ om William Morris’ skønne kunstværker
Café: NYTÅRSKUR
Vi indleder det nye år sammen med Pilekoret. Nærmere om dette i næste program.
Café: Nytårskur med Pilekoret
Café-hygge med traktement og besøg fra Parkinsonkoret 'Pilekoret'
Café: Oplev Bornholm . . .
Jørgen Taagholt vil fortælle
Café: Oplev Læsø og andre spændende steder
Foredrag ved Jørgen Taagholt
Café: Oplev møbeldesigneren Fritz Hansen . . .
Claus Fisker holder et spændende foreddrag
Café: 'Overraskelsernes dag'
I fællesskab finder vi ud af, hvad vi skal opleve. Følg vores hjemmeside: www.demesrudersdal.dk
Café: TanD- ekdoter' . . . Mit liv med tænder - Enhver tand har et menneske
Foredrag ved specialtandlæge Preben Olesen, som i 2012 valgte at 'lægge tænderne på hylden'
Café: Årsafslutning 2019
Vi afrunder 2019 i fællesskab
Cafeaften Roskilde
Nyt cafetilbud i Roskilde
Cafeaften Roskilde
Fællesspisning for personer med demens og deres familie
Candlelight Dinner
Middag med hygge, sang og plads til at mødes med andre familier der har demens
Candlelight dinner
Candlelight Dinner 2019
Velkommen til en særlig aften, hvor I alle er gæster. En aften, hvor vi inviterer til gensidigt nærvær, glæde og en lækker middag. Stearinlysene er tændt, stemningen er god og vi nyder hinandens selskab. Vi vil denne aften forkæle jer særligt.
'Candlelight-dinner'
Middag for borgeme med demenssygdom, deres pårørende/gode venner.
'Candlelight-dinner'
Middag for borgeme med demenssygdom, deres pårørende/gode venner.
'Candlelight-dinner'
Middag for borgeme med demenssygdom, deres pårørende/gode venner.
Candlelight-dinner: Kom til middag
Middag for borgere med en demenssygdom, deres pårørende/gode venner.
Candlelight-dinner: Kom til middag
Middag for borgere med en demenssygdom, deres pårørende/gode venner.
Candlelight-dinner: Kom til middag
Middag for borgere med en demenssygdom, deres pårørende/gode venner.
Chokerende ventetider på demensudredning
Mennesker, der frygter at have en demenssygdom, må vente op til 50 uger på at blive udredt. Det sker på trods af et lovkrav om hurtig udredning. Chokerende lyder reaktionen fra Alzheimerforeningen.
Christian Flensborg
Christian og Vibeke fokuserer på mulighederne
På trods af demens og Parkinsons sygdom lever 72-årige Christian Sonne et aktivt liv. Det skyldes i høj grad den støtte og hjælp, han får fra sin kone og lokalsamfundet.
Conni Larsen
Conni Larsen
Conny Flensborg
Cookies
Cor Cantus
SOMMERKONCERT Havgus og nordiske stemnin
Cæcilie Lützau Larsen
Da Føtex forsvandt og tog Veras mand med
Pårørende til demensramte ser til, mens deres ægtefælle, mor eller far går i forfald. Det giver psykiske mén. Vera Hansens mand fik konstateret Alzheimers sygdom for 20 år siden, og Vera kæmper dagligt med at håndtere sorgen og fortsat elske sin mand, for hvem hun er fremmed.
Dagbogs-grupper gør pårørende mere robuste
At være pårørende til et familiemedlem med demens kan være så belastende, at det kan føre til sygdom, stress, angst og depression. Det kan dagbogsøvelser være med til at modvirke. Derfor tilbyder Alzheimerforeningens lokalforening Københavns omegn nu dagbogs-grupper for pårørende.
Daghøjskole spreder glæde for mennesker med demens og deres ægtefæller
De sidste fire år har Alzheimerforeningens Lokalforening Østsjælland afholdt en sommerdaghøjskole for personer med en demenssygdom og deres ægtefæller. På højskolen bliver man udfordret og underholdt og får lov at grine af det svære.
Danmark spiser sammen i uge 17
Alzheimerforeningen bakker igen i år op om ”Danmark spiser sammen”, som udspringer af Folkebevægelsen mod Ensomhed og som vil fremme fællesskabet gennem måltider. Fra uge 17 dækker foreninger, frivillige, kommuner, skoler, virksomheder og private op i kampen mod ensomhed.
Danmark spiser sammen!
Alzheimerforeningen deltager i ”Danmark spiser sammen”, der er et nyt initiativ og en landsdækkende kampagne, som vil fremme fællesskabet gennem måltider. Fra uge 17 dækker foreninger, frivillige, kommuner, skoler, virksomheder og private op i kampen mod ensomhed. Med 9,6 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden er det ambitionen at få tusindvis af danskere til at spise sammen.
Danmarks demensforskning sakker bagud
Danmark har vedtaget en ambitiøs forskningsstrategi for demens. Problemet er, at Folketinget ikke har afsat en krone til at realisere de vigtige initiativer, som strategien peger på.
Danmarks første demensvenlige kommunalbestyrelse findes på Fyn
Borgere i Nordfyns Kommune med demens inde på livet kan glæde sig. Torsdag blev kommunalbestyrelsen i kommunen nemlig kåret som den første demensvenlige en af slagsen.
Dans
For hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende
Dans
For hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende
Dans og hygge
Vær sammen om et dejlig og hyggeligt fællesskab disse aftener lyt til god musik, og sving gerne danseskoene
Dans til 100 'nye' plejecentre
Danseprojekt skaber livsglæde for demente
180 plejecentre tager del i det storstilede projekt, "Erindringsdans for demente", der har til formål at forbedre livet for demente på danske plejecentre
Dansk forsker på vej med tidlig demens-test
Ny forskning med dansk professor i spidsen tyder på, at man med en diagnostisk test vil kunne fortælle, hvem der senere i livet risikerer at blive ramt af den alvorlige hjernesygdom.
Danskerne er blevet mere demensvenlige
Ny undersøgelse foretaget i anledning af Den Internationale Alzheimerdag viser, at danskerne siden 2016 har fået markant mere viden om og forståelse for demens - svaret skal findes i et øget fokus på demens i offentligheden, lyder det fra direktøren for Alzheimerforeningen.
De dementes stemmer
Livet med demens
De støtter Alzheimerforeningen
De vigtige venskaber
Gode venner er værdifulde for alle – men venskaber får en særlig betydning, når man får en demenssygdom. For Ulla har det netværk, hun har opbygget i Odsherred igennem de sidste 30 år, været af uvurderlig betydning, efter hun blev syg.
Deltag i en pårørendegruppe
Afmagt, frustration, ensomhedsfølelse, dårlig samvittighed og sorg kan tage modet  fra selv den stærkeste pårørende. 
Deltag i en pårørendegruppe
Afmagt, frustration, ensomhedsfølelse, dårlig samvittighed og sorg kan tage modet  fra selv den stærkeste pårørende. 
Demens – mere end hukommelsesbesvær
Mange forbinder demens med hukommelsesbesvær, men ofte vil andre symptomer også være tilstede. Hvis du kender symptomerne, vil du bedre være i stand til at hjælpe. Er du nær pårørende kan der i visse tilfælde tilbydes behandling, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på disse symptomer.
Demens er andet end alzheimers
Livet med demens
Demens er den mest omtalte sygdom i valgkampen
Demens er noget vi er fælles om
Demens er noget vi taler om
Seniornetværket i Solrød arrangerer gratis foredrag om Livet med demens
Demens er noget vi taler om
Markering af Alzheimerforeningens Huskedag
Demens er noget vi taler om
Seniornetværket i Solrød arrangerer gratis foredrag om Livet med demens
Demens handler ikke kun om hukommelsen
At demens kan være meget andet end svigtende hukommelse, ved Julie og Vibeke Kjær alt om. For da Jan Kjær - Julies far og Vibekes mand - fik frontotemporal demens, huskede han fint. Han mistede derimod hæmninger og sociale kompetencer - og det har været svært for omverdenen at forstå.
Demens har stjålet Birgers frihed i hverdagen
Birger Veber har det svært med, at hans demenssygdom har gjort ham mere afhængig af andre. Til gengæld har sygdommen gjort det lettere for ham at leve fuldt ud hver dag.
Demens i alle faser
Livet med demens
Demens i julen
Demenslinien holder åbent alle hverdage i julen.
Demens i kunst og kultur
Livet med demens
Demens i økonomien
Livet med demens
Demens indefra
Livet med demens
Demens kommer til at koste 1 billion dollars i 2018
Støt Alzheimerforeningens landsindsamling
Vis din opbakning til mennesker med demens, når Alzheimerforeningens frivillige i hele landet går på gaden for at samle ind til mennesker med demens lørdag d. 22. september.
Demens og kærlighed
Livet med demens
Demens rammer andet end hukommelsen
Livet med demens
Demens skal prioriteres i Europa
Alzheimers sygdom og andre demenssygdomme er et stigende problem. Også på europæisk plan.
Demens tæt inde på livet
Pårørendearrangement
Demensalliancen vil have handlingsplan og demensvenner
Demenscafe
Cafe for borgere med Demenssygdomme/Senhjerneskade og deres pårørende
Demenscafé
En demenscafé er et mødested for demensramte og deres pårørende. Cafeerne danner ramme om forskellige aktiviteter.
Demenscafé - socialt samvær
Caféen er et tilbud til mennesker med demens og deres pårørende
Demenscafé - socialt samvær
Tilbud til mennesker med demens og deres pårørende
Demenscafe
Cafe for borgere med Demenssygdomme/Senhjerneskade og deres pårørende
Demenscafé
Et tilbud til mennesker med hukommelsesbesvær eller en demenssygdom, deres ægtefæller, familie og venner. Her kan du møde andre til en hyggesnak og en kop kaffe eller the.
Demenscafé
Et tilbud til mennesker med hukommelsesbesvær eller en demenssygdom, deres ægtefæller, familie og venner. Her kan du møde andre til en hyggesnak og en kop kaffe eller the.
Demenscafé
Et tilbud til mennesker med hukommelsesbesvær eller en demenssygdom, deres ægtefæller, familie og venner. Her kan du møde andre til en hyggesnak og en kop kaffe eller the.
Demenscafé
Et tilbud til mennesker med hukommelsesbesvær eller en demenssygdom, deres ægtefæller, familie og venner. Her kan du møde andre til en hyggesnak og en kop kaffe eller the.
Demenscafe hver anden fredag i ulige uger.
Vi kører på udflugt, hygger os sammen og spiser frokost sammen.
Demens-café i De Frivilliges Hus
Cafeen giver mulighed for at få en snak med andre der er i samme situation, og samtidig forebygger det isolation og udbrændthed hos familier der lever med demenssygdom.
Demens-café i De Frivilliges Hus
Cafeen giver mulighed for at få en snak med andre der er i samme situation, og samtidig forebygger det isolation og udbrændthed hos familier der lever med demenssygdom.
Demenscafé i frivilligcentret
Forårshygge i frivilligcentret
Demenscafe i Glostrup
I hyggelige og rolige omgivelser finder du vores demenscafe, med adgang til en dejlig solterrasse.
Demenscafe i Nordfyns kommune
Demenscafeen får besøg af Michele Bellaiche, kendt fra TV-2
Demenscafé med rundvisning på Helsingør Skibsværft
Hør om værftsarbejdernes liv på værftet
Demenscafé med udflugt til Snoezelhuset
I Snoezelhuset stimuleres sanseoplevelser
Demensgrupper
En demensgruppe er et fællesskab af personer, der vil gøre en aktiv forskel i hverdagen for mennesker med en demenssygdom.
demensgrupper
Demensgrupper gør det let at gøre en forskel
Alzheimerforeningen har skabt et støttekoncept, der gør det nemt og fleksibelt at række en hjælpende hånd til mennesker med demens og deres familier.
Demensgudstjeneste "Livets Høst"
Jens Chr. Meldgaard vil holde en kort gudstjeneste. Der bliver valgt kendte salmer, og der vil være altergang. Efter gudstjenesten vil der være kaffebord hvor vi kan snakke om stort og småt.
Demenskonference i Remisen Brande
oplæg " et værdigt liv med demens, v. Malene Kjær Lassen, musik og demens v. musikterapeut Julie Krøier
Demenskor i Musikkens Hus, Aalborg
Demenskor i Musikkens Hus Fællessang for mennesker med demens og deres familier
Demenskor synger sig ud af glemslen
Solrød Kommune inviterer Alzheimerforeningens lokale medlemmer med demens til at synge i et kor. Sang og samvær hjælper dem til at huske og bringer mere glæde i deres hverdag.
Demenskursus - kurset foregår over 2 torsdage
For pårørende og andre interesserede
Demenskursus - kurset foregår over 2 torsdage
For pårørende og andre interesserede
Demenskursus for pårørende og andre interesserede
Ved demenskoordinator Birgitte Steen Grønnebæk, Ældreområdet, Rudersdal Kommune
Demenskursus for pårørende og andre interesserede
Ved demenskoordinator Birgitte Steen Grønnebæk, Ældreområdet, Rudersdal Kommune
Demenslinien
Ring til Demenslinien på telefon: 5850 5850
Demenslinien opruster
Det bliver nu lettere at få svar på sine juridiske spørgsmål.
Demenslinien udvider
Demensnet
Demensnet eksisterer ikke længere i samme form som tidligere. Men Alzheimerforeningen har mange andre muligheder for rådgivning og netværk
Alzheimerforeningens demenspanel
Har du lyst til at dele din viden og erfaring med at have demens tæt inde på livet med Alzheimerforeningen? Så bliv en del af vores online demenspanel.
demenspanel
Demenspatienter har også en stemme
Demenspatienter og pårørende føler sig afvist hos lægen
I knap hver femte samtale, der omtaler læger på Alzheimerforeningens rådgivningslinje, Demenslinien, fortæller demenspatienter og pårørende, at de oplever, at den praktiserende læge har afvist at gøre noget ved de symptomer, der er baggrund for henvendelsen. Det viser en ny undersøgelse, som Alzheimerforeningen netop har udsendt til regionerne.
Demenspatienter og pårørende ønsker demenspakke
Et pakkeforløb, lig det vi kender fra kræftbehandlingen, ligger øverst på ønskesedlen blandt mennesker med demens og deres pårørende til den nye sundhedsreform regeringen forventes at præsentere til januar.
Demensrådgivning
Demensskole
For pårørende til demensramte eller med demenslignende adfærd
Demensskole
Undervisning
Demenstopmøde skal gøre Danmark til foregangsland
Aldrig alene med demens lyder overskriften, når Demensalliancen den 25.-26. september inviterer politikere og eksperter til et løsningsorienteret topmøde i Køge
Demensuge 19 - Demensvenligt Nordsjælland
Der er i uge 19 forskellige aktiviteter og arrangementer i flere af de nordsjællandske kommuner - kom og være med til at sætte fokus på demens. Vi er fælles om demens, Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark og Demensvenligt Nordsjælland
Demensuge 19 i Hillerød
Alzheimerforening lokale afdeling deltager i Folkebevægelsen mod demens temauge i samarbejde med andre organisationer og Hillerød Kommune.
Demensugen nåede ud over alle grænser
Sidste uges Demensuge på TV2 satte endnu engang rekord i TV-omtale af demensområdet. Det var især de unge fra 'Alt for ung'-dokumentaren, der løb med opmærksomheden.
Demensugen sætter rekord
Aldrig er der blevet sat et så massivt fokus på demens i danske medier, som ved sidste uges Demensuge på TV2.
Demensven match
Du kan gøre en konkret indsats for at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende
Demensven Match i internationalt white paper
Demensven Match er med i et nyt 'white paper' om demensområdet som en af de innovative løsninger, der bidrager til at forbedre livskvaliteten for mennesker med demens og deres pårørende.
Demensven-kampagnen nomineret til Bedste Initiativ
Demensven-kampagnen er blandt finalisterne til prisen som Bedste Initiativ til Danmarks Patient Award 2018. I hele maj måned kan du stemme på de nominerede initiativer.
Demensvenlig fitness
Kom og få gang i kroppen!
Demensvenlig fitness
Kom og få gang i kroppen!
Demensvenlig fitness
Kom og få gang i kroppen!
Demensvenlig fitness
Kom og få gang i kroppen!
Demensvenlig genbo redder hverdagen for Egon og Edel
Annelise er genbo til parret Edel og Egon. Hver onsdag og torsdag går Annelise en tur sammen med Edel, der har semantisk demens. En handling der betyder alt for parret.
Demensvenlig Gudstjeneste
Kom til demens-venlig gudstjeneste i Køge Kirke.
Demensvenlig linedance
Prøv linedance, og vær med til at forme et nyt dansetilbud
Demensvenlige Hvidovre
Hvidover kommune lanceres koncept Demensvenlig Hvidovre i kombination med Alzheimerforeningens lokale gadeindsaming og salg af huskekager på plejecentrene
Demensvenlige virksomheder vælter frem
Antallet af foreninger og virksomheder der tager socialt ansvar og klæder sine medarbejdere på som Demensvenner, er de seneste år vokset markant. I dag er der mere end 450 demensvenlige virksomheder i Danmark, og en af dem er Sportigan i Nørre Nebel.
Demensvenligt Danmark
Livet med demens
Demente bliver sorteper i ny aftale
Demente risikerer, at blive at blive snydt for rehabiliteringsforløb som følge af den nye aftale om fremtidens hjemmehjælp. Det skriver Birgitte Vølund, formand for Alzheimerforeningen, i et debatindlæg i dag i Politiken.
Demente får livsfarlig medicin
Cirka en ud af fem ældre får antipsykotisk medicin, som kan være dødelig eller lede til alvorlige bivirkninger. Det viser tal fra Nationalt Videnscenter for Demens.
Demente får middage til 100.000 kr.
Demente skal tilbydes GPS tidligt
Det seneste halve år har der i pressen været skrevet om ni demente, der er døde som følge af deres forsvinden. Det viser en optælling, som Alzheimerforeningen har lavet.
Demente sætter fut under Dansens Dag
Lokale plejecentre fejrer den internationale Dansens Dag 29. april, når de demente beboere danser den livsbekræftende Erindringsdans
Den gode hverdag
Livet med demens
Den Internationale Alzheimerdag 2019
En dag med foredrag, fællessang og meget mere
Den sidste fase
Ved livstruende sygdom og især ved livets sidste fase er der behov for palliation. Palliation betyder lindring og den pallitative indsats sigter mod at fremme livskvaliteten ved livets afslutning. Alzheimerforeningen har udarbejdet fem gode råd til dig, der står overfor livets sidste fase.
Den svære balance
Søren er 59 år gammel. Han bor alene og har to voksne børn. Og så har Søren en demenssygdom. Han er stadig tidligt i sygdomsforløbet og lever derfor et forholdsvis normalt liv. Søren er også på et stadie i sit liv, hvor mange ting forandrer sig, og det kan være svært at finde den rette balance.
Den svære beslutning om plejehjem
At træffe en beslutning om at den man elsker skal flytte på plejehjem, er ofte ikke nem. Men det kan være nødvendigt for ikke at slide sig selv op. Det måtte Stig Winther erkende efter at have levet med sin kones demenssygdom i 10 år.
Den svære erkendelse
Livet med demens
Det arvelige familiedilemma
I Vestjylland findes den største familie med en arvelig pandelaps-demenssygdom i verden – det er en arv, der på mere end én måde tynger.
Det er så vigtigt at snakke om demens
Aage Rasmussen havde diagnosen Alzheimer. Dokumentarerne ”Da Aage forsvandt” og ”Rita og Aages sidste dans” følger ægteparret Aage og Rita Knudsens liv med demens. Ønsket om at være åbne omkring sygdommen har været stort, og parret har valgt at fokusere på muligheder fremfor begrænsninger.
Det gode familieliv for børnefamilier ramt af demens
De kommende år sætter Alzheimerforeningen særligt fokus på børnefamilier, hvor den ene forælder har en demenssygdom.
Det Konservative Folkeparti bliver Demensvenner
Den engelske premierminister Theresa May sender speciel hilsen til det Konservative Folkepartis Landsråd
Det lokale engagement
Livet med demens
Det lokale engagement
Det mener Alzheimerforeningen
Det personlige engagement
Livet med demens
Et tilbud til dig der har en demenssygdom. Vi mødes hver torsdag kl. 10.00 - 11.30 i forhallen i D.G.I. huset, indgang ØST, Willy Sørensens Plads 5, 7100 Vejle
Pris: Månedskort 180,00 kr. el. 1/2- årskort 735,00 kr. Du må gerne prøve 2 gange inden tilmelding. Ved behov for ledsager til træning kan din "træningsmakker" træne gratis. Er du medlem af Alzheimerforeningen kan vi tilbyde en måneds gratis medlemskab. Der er altid en frivillig hjælper fra Alzheimerforeningen Trekanten til stede som tager imod og vejleder undervejs. For yderligere information kontakt: Grethe Fløe - tlf. 40385146 - mail:gmfloe81@gmail.com eller Else Kargo Hvid- tlf. 21455515 - mail:kargo@privat.dk
Digital post og selvbetjening
Få 6 gode råd til den digitale kommunikation med det offentlige.
Dilemmaer i livet med demens
Livet med demens
Direktør
Direktør løber for lukningstruet demenstilbud
Når årets DHL-stafet løber af stablen i Aarhus på torsdag, løber Alzheimerforeningens direktør alle runder sammen med et særligt løbehold fra Demensfællesskabet Østjylland, for at samle penge ind.
Disse mål skal nås inden 2025
Ditte Marie Egelund
Doku-teater om Alzheimers - Træer vokser ind i himlen
I forestillingen ”Træer vokser ind i himlen” har holdet bag taget udgangspunkt i pårørende til demens’ oplevelser med en sygdom, der ikke kun er livændrende for den der lever med sygdommen, men i høj grad også for den pårørende. Forestillingen har premiere 18. juli 2018 i København.
Dorthe Øvlisen
DR2 sætter fokus på demente, der forsvinder
Dragør
Dronning Margrethes fødselsdag
Kom og se en film om Dronning Margrethe på ca 45 min.
Døtre og sønner af demens
Livet med demens
Egedal
Egedal
Ella Sigrid Loft
Else Berg Hansen
Else Hansen
Else Knudsen
Else Knudsen
Emilie Amstrup
En lille hjælp gør en stor forskel
Som nabo kan du være den nærmeste til at reagere, hvis en beboer i dit boligområde, som bor alene, ændrer adfærd.
En lille indsats med en stor forskel
Siden Anna Nielsens far døde af demens for fem år siden, har hun været aktiv ved Alzheimerforeningens landsindsamling - både som indsamler og koordinator. Ved at lægge få timers arbejde i opgaverne er hun nemlig med til at gøre en stor forskel og møder tilmed mange med samme oplevelser, som hun selv har haft.
En lørdag omkring demens
Vi har vovet en lørdag, med 2 gode foredrag og erfaringsudveksling. TV-vært Michéle Bellaiche og overlæge, neurolog Karsten Vestergård holder foredrag
En ny virkelighed med demens
Demensfaglig rådgiver Else Hansen giver råd til, hvordan man forholder sig, når man lige har fået en demensdiagnose.
En rød tråd af hjerteblod
Direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, har altid arbejdet med hjertesager, men kampen for at bevare hjernen er efter eget udsagn hans vigtigste og mest meningsfulde. Den 21. juli fylder han 60 år.
En stærk hjerne - et stærk netværk
Hvordan sætter livet spor i vores hjerner? Hvor påvirkelig er en hjerne egentlig? Hvordan passer du bedst på din? Og hvordan kan du støtte dem i dine omgivelser, der har demens?
En ungdom med demens
18-årige Markus Ingemann Jepsen har svært ved at huske sin mor fra før hun fik konstateret Alzheimers sygdom. I dag er han klar til at give slip
Enlig med demens
Livet med demens
Er du ensom?
Livet med en demenssygdom leder desværre ofte til ensomhed. Som pårørende til et menneske med demens, oplever mange at blive isoleret.
Er der tabu om demens?
Hvordan kommer vores forhold til nogle af de mest frygtede, komplekse og måske misforståede sygdomme til udtryk - kultursociolog, ph.d. Christine E. Swane forsørger at give svar.
Er du barn eller ung med forælder med demens?
Har du en mor eller far med demens? Hør andre unge fortælle, hvordan de lever med et liv med demens. Og læs hvordan du kan få støtte her.
Er du et godt demens-match?
Alzheimerforeningen vil med et nyt initiativ i samarbejde med otte kommuner gøre livet sjovere for mennesker med demens og lette hverdagen for deres pressede pårørende. Omdrejningspunktet er et møde og en fælles interesse.
Er du pårørende?
Erfaringer med Erindringsdans®
Læs om andres erfaringer med at iværksætte Erindringsdans® på plejecentre og få inspiration til playlister til Erindringsdans®
Erindringer fra fortiden
Oplev et sted fuld af tidslommer - hele uge 38
Erindringsdans
Erindringsdans har til formål at skabe gode oplevelser, socialt samvær og glæde på plejecentre.
Erla Buhl
Esbjerg
Et aktivt og socialt liv
Et aktivt og værdigt liv ønskes
Et demensvenligt hjem
Overskuelighed er nøgleordet, hvis man vil skabe et så demensvenligt hjem som muligt.
Et godt grin stjæler billedet
Et ud af tre tilfælde af Alzheimers kunne forhindres
Europæisk Alzheimer konference til Danmark
Eva Hultengren
Eva er rådgiver som pårørende og fagperson i "Aktiv med Demens" på Hjulmagervej 18, Aalborg, Er medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med mennesker med demens, pårørende og frivillige.
Eva Riis Stawicki
Fakta om demens
Få fakta om demenssygdomme her
fakta-om-demens
Familiecamp
Alzheimerforeningens familiecamp d. 1.-3. november er et weekendophold for familier med mindst ét hjemmeboende barn, og hvor den ene forælder har en demenssygdom.
Familiedag på tværs af generationer
Oplevelsesdag for hele familien i skønt naturområde
Familieweekend på Læsø danner rammen om indsamling
Ann Romny er, med egne ord, på en mission. Hun vil øge opmærksomheden omkring demens. Derfor benytter hele familien årets familietræf til at samle ind til Alzheimerforeningen.
Fanø
Fast vagt ved fastspænding
Alzheimerforeningen opfordrer nu Folketinget til at sikre, at der altid er én fast vagt til stede, når plejepersonalet fastspænder en demenspatient.
Fastelavn
For hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende
Favrskov
Favrskov: ”Dans med Demens” ved Silas Holst
Flere kender Silas Holst fra programmet "Vild med Dans". Derudover er Silas Holst er en af dem, der arbejder for at skabe fokus på demenssygdom, som i dag rammer flere og flere mennesker. Han er ambassadør for Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark.
Favrskov: Fisketur til Grønbæk Put & Take (tilmelding ikke nødvendig)
Kom med på en hyggelig fisketur til Grønbæk Put & Take.
Favrskov: Kom og hør om værgemål og fremtidsfuldmagter (tilmelding ikke nødvendig)
Alle interesserede kan komme og blive klogere på værgemål og fremtidsfuldmagter. Hvad er forskellen på de to, og hvorfor er det så vigtigt at have styr på begge dele?
Favrskov: Vandretur i Clausholmskoven (tilmelding ikke nødvendig)
Kom med på en dejlig vandretur i Clausholmskoven. Medbring kaffekanden :-)
Faxe
Ferie med demens
Det er muligt at have en vellykket ferie, når man tager hensyn til de behov, mennesket med en demenssygdom har. Læs her nogle af de overvejelser og praktiske fif, der kan gøre ferielivet med demens lettere.
Feriekurser
Alzheimerforeningen afholder to gange om året feriekurser for ægtepar
Fest på Kaarsberg Centeret i Sorø
Vi mødes til en god middag med musik og sang. Alle medlemmer og øvrige interesserede er velkomne. Tilmelding til Mette Abrahamsen.
Film forevisning
Filmen "En sang for Martin" vises i biografen Viktoria i Sorø.. Før filmen er der en kort introduktion fra Alzheimerforeningen og "den rullende rådgivning" Efter filmen er der kaffe og lidt sødt.
Finanslovforslag glemmer 90.000 demenspatienter og deres 800.000 familiemedlemmer
Der er ikke afsat én eneste ekstra krone til nye initiativer på demensområdet i regeringens forslag til finansloven. Det betyder blandt andet, at den demenshandlingsplan der frem til 2025 skulle hjælpe familier med demens, mister finansieringen fra årsskiftet.
Find støtte ved afslutningen
Det er svært at sige farvel og det kan være en god støtte at tale med en person udefra. Det kan være en præst, en psykolog, eller en rådgiver fra Alzheimerforeningens Demenslinie.
Fire hjerneforskere får The Brain Prize for afgørende forskning i Alzheimers
De fire topforskeres utrættelige forsøg på at forstå demenssygdommen Alzheimers har skabt grundlaget for behandling af en vor tids alvorligste sygdomme. Derfor modtager de verdens største hjerneforskningspris, Lundbeckfondens The Brain Prize på 1 mio. euro.
Fitness
Demensvenlig Fitness
Flemming Ignjatovic
Floorball for yngre
Floorball og fælles frokost
Folkebevægelsen for et demensvenligt Danmark
Alzheimerforeningen er sammen med Ældre Sagen og flere andre organisationer medstiftere af en ny folkebevægelse, der skal gøre Danmark demensvenligt.
Folketinget må gribe ind og stoppe omsorgssvigt på plejehjem
Folketingets demensplan tager ikke højde for køn
Ny rapport afslører, at kvinder får dårligere behandling end mænd, når det kommer til demenssygdomme.
Folketingsmedlemmer skal stoppe omsorgssvigt
Alzheimerforeningen kræver bedre behandling af demente på plejehjem efter sag, hvor en dement kvinde endte på sygehuset - underernæret og med mider i benet
Fond uddeler 2,5 mio. til demente
Medlemmer af Alzheimerforeningen kan lige nu søge om støtte til aktiviteter via Arvid Nilssons Fond
For frivillige
For dig der er frivillig i Alzheimerforeningen fx i en lokalforening eller overvejer at blive det.
Forbindelse mellem hjernerystelser og demens
Forebyggelse - Hvad kan jeg selv gøre?
Foredrag - Når demens flytter ind
Foredrag ved Demensfaglig rådgiver, Jytte Hansen.
Foredrag for pårørende
Skriv dig til indre ro og overskud
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med Ellen Garde
Kom til foredrag med læge og hjerneforskeren, der under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag med jurist/sygeplejerske Dorthe Vennemose Buss i Frivilligcenter Næstved.
Dorthe Buss fortæller om de juridiske aspekter, der kan forekomme, når man har demenssygdom.
Foredrag med Vibeke Drevsen Bach
Fra Jorden til Månen
Foredrag om demens
Foredrag for personer med demens og deres pårørende
Foredrag om demens samt om at være pårørende til et menneske med demens
Hør foredrag og mød os i aktivitetshuset Grævlingehuset
Foredrag om højere sundhedstilstand med biodynamisk kranio-sakral terapi
Når noget i livsprocessen stagnerer, rykkes hele systemets balance. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at få hjælp til at understøtte den naturlige bevægelse, så man kan komme nærmere naturens egen orden igen.
Foredrag om livet med demens
Tema: Viden om demens; tidlige tegn på demens, opsporing, udredning og behandling. Derudover, orienteres der om kommunale tilbud, og indsatser omkring demensområdet.
Foredrag om livet med demens
Tema: Hverdags aktivitet og brug af reminiscens, som giver glæde i hverdagen.
Foredrag om livet med demens
Tema: Motions betydning for demens samt sansestimulering.
Foredrag om musik og demens
Oplægsholder, musikterapeut Hugo Jensen
Foredrag v. Frederik Lindhardt, film om undervisningstilbud
Formålet er at udsætte funktionsnedsættelser som følge af demenssygdomme, og bidrage til bedre livskvalitet
Foredrag ved læge og hjerneforsker Ellen Garde
Under overskriften ”En stærk hjerne – et stærkt netværk” dykker Ellen Garde ned i alt det, som vi selv kan gøre, for at holde hjernen stærk hele livet.
Foredrag: Den aldrende hjerne
Gratis foredrag med hjerneforsker Ellen Garde
Foredrag: Pårørende til dement mor
Af tv-vært Michéle Bellaiche
Forglem mig ej - Koncert
Koncerter for mennesker med demens og deres pårørende
Forglem mig ej – koncert, Kai Normann Andersen og Sven Gyldmark
Koncerter for mennesker med demens og deres pårørende - musik af Kai Normann Andersen, Sven Gyldmark, dansk operette mv. ved operaægteparret Mette-Maria Øyen & Thomas Storm & Duo Askou//Andersen
Forkælelsesfrokost for familier med demens
Mad & Måltider inviterer familier med demens til en frokost med god mad og godt selskab.
Forkælelsesfrokost for familier med demens
Mad & Måltider inviterer familier med demens til en frokost med god mad og godt selskab.
Forkælelsesfrokost for familier med demens
Mad & Måltider inviterer familier med demens til en frokost med god mad og godt selskab.
Forkælelsesfrokost for familier med demens
Mad & Måltider inviterer familier med demens til en frokost med god mad og godt selskab.
Forsikringsselskaber løber fra ansvar ved kritisk sygdom
Mere end to ud af tre forsikrings- og pensionsselskaber har ikke den dødelige hjernesygdom Alzheimers på deres liste over kritiske sygdomme, viser en optælling, som Alzheimerforeningen har foretaget. Se om dit selskab dækker.
Forskellige demenssygdomme
Forskere får Alzheimerpris for lang og banebrydende forskning
To ildsjæle inden for forskning og klinisk arbejde med demenssygdomme får Alzheimer-forskningsfondens pris på to gange 100.000 kroner. Modtagerne er overlæge ved Demensklinikken, Aarhus Universitetshospital, Hans Brændgaard og professor ved PET Centret Aarhus Universitet og Imperial College, London, David Brooks.
Forskere får Alzheimerpris for særlig indsats
To ildsjæle inden for forskning i demenssygdomme får Alzheimer-forskningsfondens pris på to gange 100.000 kroner. Modtagerne er sygeplejerske og Post.doc ved Aalborg Universitet, Aase Marie Ottesen, og professor ved Københavns Universitet, Helle Waagepetersen.
Forskere får Alzheimerpris for særlig indsats
To ildsjæle inden for forskning i demenssygdomme får Alzheimer-forskningsfondens pris på to gange 100.000 kroner. Modtagerne er professor på Københavns Universitet, Maiken Nedergaard, og professor ved Statens Serum Institut og Syddansk Universitet, Niels Heegaard.
Forskere får Alzheimerpris for særlig indsats
Forskerkrise: Intet nyt demensmedicin siden 2002
Efter flere fejlslagne medicinforsøg står demensforskningen i et vadested. Forskningen i demens skal gå nye veje, hvis der skal findes en kur, lyder det fra flere fronter.
Forskerprisen
Forskerprisen 2010 og før
Forskerprisen 2011
Forskerprisen 2012
Forskerprisen 2013
Forskerprisen 2014
Forskerprisen 2015
Forskerprisen 2016
Forskerprisen 2017
Forskerprisen 2018
Forskerprisen 2019
Forskning
Livet med demens
Forskning
Forståelse betyder alt
Rita Knudsen har på flere forskellige måder oplevet, hvordan livet med demens er blevet sværere, når omverdenen ikke har haft forståelse for hendes mands Alzheimers sygdom. Et positivt livssyn og et ønske om at forstå andre, har hjulpet hende igennem nogle svære år.
Fortsæt dialogen efter demens-diagnose
Når demens spænder ben for, at tanker og behov kan udtrykkes og udveksles, opstår der nemt frustrationer. Går man bag om adfærdsproblematikker og mistrivsel hos mennesker med demens, er årsagen ofte mislykket kommunikation. Heldigvis kan undervisning styrke muligheden for dialog og forebygge misforståelser. Mød Ulla, Peter, Maria og Simon, som får specialundervisning på Kommunikationscentret Region Hovedstaden.
Fortælle - Samtalecafe´
Cafe´for mennesker med demenssygdomme
Fotokonkurrence: Den Krøllede Hjerne
Som en del af Hjerneugen 2018 inviterer ’hjerneforeningerne’ til en stor fotokonkurrence med temaet: Den Krøllede Hjerne.
Fra to til en
Efter mange års ægteskab opstod der en stor tomhed for Lis Therp, da hendes mand Steen Engel gik bort som 82-årig efter flere års demenssygdom. For Lis blev vejen videre et aktivt liv, hvor hun er noget for andre.
Frank har Lewy Body demens: ”Jeg har en indædt tro på, at det hele nok skal gå”
I marts 2019 fik Frank Holst efter et længere udredningsforløb konstateret Lewy Body demens. Det har ikke været nemt, men efterhånden har Frank og hans hustru Anja igen fundet fodfæste.
Fredagscafé
Café for borgere med demens samt pårørende
Fredagscafé i Kulturhus Syd
Musik og sang i Kulturhus Syd
Fredensborg
FREDERICIA
HVAD HAR NETOP DU BRUG FOR? KOM, hvis du har behov for at dele dine tanker og uro med et medmenneske, en pårørende, der selv har været gennem alle faser med en dement ægtefælle - fra den første uro til den endelige afsked at komme i kontakt med ligestillede eller andet Vi træffes første mandag i hver måned kl. 13-15 i Sundhedshuset, Indgang A ved appelsintræet, Dronningensgade 97, Fredericia Vi ses Lokalforeningen Trekantområdet
Fredericia Kom og vær med
Vi træffes første mandag i hver måned kl. 15-17 i Sundhedshuset Vi henviser også til Demensfællesskabet Lillebælt´s aktivitetsoversigt
Frederik Holm
Frederiksberg
Kontaktperson Tove jensen i Frederikshavn
Rådgivning for alle, som har behov for at snakke, -for information eller vejledning omkring de mange svære opgaver der kan presse sig på: _____________ Frederikshavn Tove Jensen - Tlf. 98 48 61 65 og 21 73 19 66 Annegrete er foreningens repræsentant i Frederikshavns-området mail: toveogknudjensen@webspeed.dk
Frederikssund
Fremtidsfuldmagten træder i kraft 1. september
Inspireret af EU og de andre nordiske lande, har Folketinget vedtaget en ny lov om fremtidsfuldmagter, der blandt andet skal gøre det lettere for mennesker med demens at få hjælp.
Fremtidsfuldmagter: Alzheimerforeningen afviser kritik fra Danske Arveretsadvokater
Fristedet, Ferie/kursusophold
frivillig
Frivillige i Alzheimerforeningen Nordjylland
21. april 2016 inviterede bestyrelsen til et møde for eventuelle interesserede frivillige. Der har være mange dejlige udflugter og sammenkomster siden da. De frivillige fortsætter med gode initiativer, så meld jer endelig til. I kan følge med her, når der er nye arrangementer: https://www.facebook.com/AlzheimerforeningenNordjylland/
Frivillige samler pårørende op
En gruppe frivillige har startet en gruppe for pårørende til demente, som ikke længere kan få hjælp af kommunen
Frivilligportrætter
Hvorfor være frivillig for Alzheimerforeningen? En række frivillige giver her deres begrundelse.
Frontotemporal demens
Fuldmagt til forvirring
Selvom man som pårørende til en person med demens får fuldmagt til diverse digitale tjenester og e-boks, kan det være næsten umuligt rent faktisk at få adgang til dem. Det måtte Elsebeth Cato sande, da hun ville installere NemId-appen på sin mands telefon. NemId, som er nøglen til det hele, kan hun nemlig ikke få fuldmagt til at benytte.
Furesø
Fyn
Fælles europæisk indsats mod demens
Fælles madlavning og spis sammen
Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom i det tidlige stadie, har mistanke om at have udviklet demenssygdom, er eller har været pårørende.
Fælles madlavning -og spis sammen
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der er tidligt i din demens-sygdom, har mistanke om demens, –er eller har været på-rørende.
Fælles madlavning -og spis sammen
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der er tidligt i din demens-sygdom, har mistanke om demens, –er eller har været på-rørende.
Fælles madlavning -og spis sammen
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der er tidligt i din demens-sygdom, har mistanke om demens, –er eller har været på-rørende.
Fælles madlavning -og spis sammen
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der er tidligt i din demens-sygdom, har mistanke om demens, –er eller har været på-rørende.
Fælles madlavning -og spis sammen
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der er tidligt i din demens-sygdom, har mistanke om demens, –er eller har været på-rørende.
Fælles madlavning -og spis sammen
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der er tidligt i din demens-sygdom, har mistanke om demens, –er eller har været på-rørende.
Fælles madlavning -og spis sammen
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der er tidligt i din demens-sygdom, har mistanke om demens, –er eller har været på-rørende.
Fælles madlavning og spis sammen TIRSDAGE i LIGE uger
Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende.
Fælles madlavning og spisning
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende. Vær sammen om et par festlige og meget hyggelige timer.
Fælles madlavning og spisning
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende. Vær sammen om et par festlige og meget hyggelige timer.
Fælles madlavning og spisning
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende. Vær sammen og hjælp hinanden til et par festlige og meget hyggelige timer.
Fælles madlavning og spisning
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende. Vær sammen om et par festlige og meget hyggelige timer.
Fælles madlavning og spisning
Tirsdage i lige uger kl. 17 - 20 Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende. Vær sammen om et par festlige og meget hyggelige timer.
Fællessang for mennesker med demens og deres familier
Demenskor i Musikkens Hus Sangeftermiddagen i Musikkens Hus er i Øvre foyer, der er elevator, og god rummelig plads, også plads til kørestole.
Fællessang for mennesker med demens og deres familier i Musikkens Hus
Velkommen i øvre foyer i Musikkens Hus her vil studerende fra musikterapiuddannelsen stå for musikken
Færre ansatte i plejesektoren er et problem
De seneste fem år har antallet af ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen været støt faldende. Folketinget bør gribe ind, lyder det fra Alzheimerforeningen.
Første demensvenlige kulturinstitution
Få kontakt til en Demensven
Få en Demensven som har tid og lyst til at komme og besøge dig eller som du kan dyrke dine interesser med. Opret en profil på Demensven Match og kom i gang.
Få vished om den rigtige pleje og omsorg
Sørg for at I kommer i dialog med plejepersonalet om, hvem der skal medindrages i f.eks. smertebehandling.
Faaborg-Midtfyn
Gadeindsamling
Alzheimerforeningens gadeindsamling er en Huskedag, hvor vi husker på dem der glemmer.
Gaveideer til mennesker med demens
Som pårørende til et menneske med demens, vil man gerne gøre noget, der kan være til gavn og glæde for sin kære. Og her i december skal der måske købes en julegave. Derfor har vi forsøgt at samle en liste over mulige gaveideer til mennesker med demens.
Geert Hvid Bertelsen
Generalforsamling
Dagsorden iflg. vedtægter
Generalforsamling
Generalforsamling
Generalforsamling
Generalforsamling
Generalforsamling Afholdes næste gang mandag den 16. marts 2020
Generalforsamling
Foredrag med advokaterne Marie Rud Hansen og Karen Marie Jespersen.
Generalforsamling
Generalforsamlingen onsdag den 22. marts 2017 kl. 17.00
På Solsidecentret i Nibe. Alzheimerprisen blev overdraget. Musik, sang og foredrag om musikterapi samt generalforsamling.
Generalforsamling
Kom og brug din demokratiske mulighed for påvirke
Indkaldelse til Generalforsamling i Alzheimerforeningen Trekantområdet
Den 14/3 2019 kl 17,15 i Gulkrog 9, 7100 Vejle - kom og hør om året der gik
Generalforsamling 26. marts 2019 kl. 19.00 Alzheimerforeningen Vestsjælland
Efter generalforsamlingen vil der være et indlæg om "Fysisk aktivitet og træning for mennesker med demens" v/ Jonas Høberg Nielsen, udviklingsterapeut i Sorø kommune
Generalforsamling afholdt 14/3 2019
Se referatet fra årets generalforsamling
Generalforsamling torsdag den 15. marts 2018 kl. 17.15, Gulkrog -Centret, Gulkrog 9.7100 Vejle
Dagsorden i henhold til vedtægter. Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen. Formand: Grethe Skovlund Tlf. 2512262, mail: gresk@profibermail.dk Efter mødet serveres smørrebrød.
Generalforsamling i midt vest
General forsamling og foredrag med Anders Møller Jensen
Generalforsamling i Nordjyllands Lokalforening
Forslag til bestyrelsen sendes til mail: gunver.folmand@gmail.com Forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 6. marts kl 23.00
Generalforsamling Københavns Omegn og Frederiksberg samt foredrag af Jacob Birkler
Ordinær Generalforsamling efterfulgt af foredrag af cand.mag. i filosofi og psykologi Jacob Birkler
Generalforsamling lokalforening Østsjælland
Generalforsamling iflg. vedtægter
Gensyn med Finn Sylvest - skipper på Slotssøen.
Finn Sylvest fortæller historier fra rundturen med den lille færge på Slotssøen
Gentager succes med Demensugen på TV2
I uge 36 stiller TV2 for anden gang skarpt på demens i samarbejde med Alzheimerforeningen. Formålet er at give et mere nuanceret billede af demens og lade mennesker med demens blive hørt.
Gentofte
Gertrud Baun
Gitte Brøndum
Gitte Henriksen
Gitte Kærgaard
Glad gymnastik
Som stimulerer hjernen og fysikken
Gladsaxe
Glem ikke løfterne til de demente
Statsministeren bør sidde for bordenden, når Danmark skal udforme den strategi mod demens, som blevet stillet i udsigt før valget.
Glostrup
God mad og tid til familien
Fælles madoplevelser med faren og tid til sine børn er Henrik Vikær Einlykkes fokus. Faren lever med en demenssygdom. Han bor alene, og Henrik har et stort ønske om, at faren får et mere socialt liv.
Gode links til børn, unge og forældre
Her finder du nyttige henvisninger til danske og internationale hjemmesider med relevant information om det at være barn eller ung med demens tæt inde på livet.
Gode råd til driftsmedarbejdere
Tegn på demens hos beboere - og gode råd til løsninger
Gode råd til fagpersoner
Få viden om ungegrupper og hvordan du som fagperson kan gøre en forskel
Gode råd til pårørende
Gode råd til RUM'lighed
Her kan du få gode råd til, hvordan du taler med et menneske med demens.
Godt nyt: Demenskurven flader ud
Andelen af nye demenstilfælde falder viser ny rapport fra Region Hovedstaden. Positivt siger Alzheimerforeningen – det viser, at forebyggelse også nytter på demensområdet.
Golf
Demensvenlig Golf
Golf
Demensvenlig Golf
Gospel for demens
En aften med energisk, glad, eftertænksom og livsbekræftende sang. Hør ogsåen gribende beretning om livet med demens
Gospel for demens
En aften med energisk, glad, eftertænksom og livsbekræftende sang. Hør ogsåen gribende beretning om livet med demens
Gospel for demens med Ole Jørgensen og gospel d’ligth
En aften med energisk,glad, eftertænksom og livsbekræftende sang. Hør også en gribende beretning om livet med demens.
Gospel for demens med Ole Jørgensen og gospel d’ligth
En aften med energisk, glad,eftertænksom og livsbekræftende sang. Hør også en gribende beretning om livet med demens.
Gospel for demens med Ole Jørgensen og gospel d’ligth
En aften med energisk, glad, eftertænksom og livsbekræftende sang. Hør også en gribendeberetnibg om livet med demens.
Gotvedgymnastik for pårørende og efterlevende til mennesker med demens
Alle har brug for at bevæge sig - også pårørende og efterlevende. Det styrker både krop og sjæl og giver overskud til hverdagens udfordringer.
Gotvedgymnastik fortrinsvis for pårørende og efterlevende til mennesker med demens
Kom og få rørt kroppen , spænd af og hyg dig med en kop kaffe/the bagefter.
Gratis Huskedage, kaffe og fodbold - Husk dem der glemmer.
Kom om til divisionsfodbold - og vær med til at markere den Internationale Alzheimerdag
Gratis kursus: Lær at tackle hverdagen som pårørende
Kursus til dig der gerne vil passe bedre på dig selv som pårørende
Gratis kursus: Lær at tackle hverdagen som pårørende
Kursus kun for unge pårørende til forældre med demens
Gratis kursus: Lær at tackle hverdagen som pårørende
Kursus kun for unge pårørende til forældre med demens
Gratis medlem
Vær med til at kæmpe for et bedre liv med demens. Få et halvt års gratis prøvemedlemskab og vis din opbakning til alle, der er berørt af sygdommen. (Normalpris 385 kr. om året) Udfyld felterne nedenfor:
gratismedlem
Greta Larsen
Greve
Gribskov
Grundlæggende demensforståelse for frivillige
Et indblik i de forskellige demenssygdomme og symptomer
Grundlæggende demensforståelse for frivillige
Demens
Grundlæggende demensforståelse for frivillige
Demens
Grønt udeliv er godt for mennesker med demens
Adgang til en velindrettet have gavner fysikken, giver bedre søvn og trivsel, øger balanceevnen og medvirker til øget livskvalitet med lavere dødelighed til følge hos mennesker med demens. Det viser resultaterne af et nyt forskningssamarbejde mellem Social- og Sundhedsskolen Fyn og University College Lillebælt i Svendborg Demensby.
Guldborgsund
Gunver Folmand
Gunver er rådgiver som pårørende i "Aktiv med Demens" på Hjulmagervej 18, Aalborg, samt medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med mennesker med demens, pårørende og frivillige. Gunver er foreningens repræsentant i aktiviteter på tværs af kommunegrænser, bisidder hvis samarbejder er gået i hårdknude, samt kontaktperson til advokaterne ADVODAN, demenskoordinatorer, politikere, m.m.m.
Gør Demensvenner opmærksomme på lokale aktiviteter
Samarbejder du med Alzheimerforeningen og ønsker du at gøre Demensvenner i dit lokale område opmærksom på aktiviteter, så udfyld nedenstående aktivitetsopslag.
Gå Hjemmøde 7/3 2019 husk tilmelding
AlzheimerforeningnTrekanten (støttet af Jellingfestivalen ) afholder Gåhjem-møde 7/3 2019 For derigennem at udbrede kendskabet til demens. I år er det lykkedes at engagere Nina Harboe - forfatteren til bogen ”Kan jeg sygemelde mig hos Gud”
Gå Hjem Møde med Karin Torp - "Livsglæde - Kunsten at bevare glimtet i øjet og sproget" i Gulkrog -centret
Karin Torp giver sit bud på, hvordan man kan bevare sin livsglæde og glimt i øjet, når man er pårørende til demente – det kan være en svær kunst til tider. Kommunikation er en væsentlig faktor for trivsel. Når vi er sammen med andre, ved vi, at sprogbrug, kropssprog, og måden vi snakker, kan smitte negativ og positivt. Karin vil på en positiv og afslappet facon tage pulsen på den hverdag, vi har sammen og give bud på, hvad man som pårørende kan gøre for at holde fast i det meningsfulde i sit liv, på trods af mange forandringer. Her er det vigtigt at familie, venner og omgangskreds får indsigt i demenssygdommens konsekvenser. Sorgen påvirker pårørende meget og det skal vi turde snakke højt om med hinanden. Karin Torp: Socialpædagog med eget konsulentfirma. Har arbejdet i forskellige institutioner og mange års erfaring med familiebehandling. Underviser i udviklingsprocesser, kommunikation og personaleudvikling.
Gå med Alzheimerforening - Hillerød/ uddeling af Årets Nabopris
Gå med og støt op om demenssagen og Hillerøds lokale afdeling af Alzheimerforeningen. Turen afsluttes med uddeling af den nystiftede nabopris.
Gå-gruppe "God motion"
Onsdage 10-11.30 fører Arthur Beuschau gå-gruppen "God motion" rundt i Padborg med udgangspunkt fra Valdemarshus.
Gå-med
En gåtur i Køge med andre ligestillede
Gå-med
For hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende
Gå-med
For hjemmeboende borgere med demens og deres pårørende
Gå-med
Gå turei Køge for demente og pårørende
Haderslev
Hakon Mosbech
Halsnæs
HAND gruppen
HAND gruppen er for mennesker med hiv og neurokognitive symptomer.
HAND gruppen - Hiv Associated Neurological Disorder
En gruppe hvor vi støtter, informerer og drager omsorg for mennesker med hiv og kognitive problemer.
HAND gruppen - Hiv Associated Neurological Disorder
Vi mødes og snakker om løst og fast og spiser et måltid sammen
HAND gruppen - Hiv Associated Neurological Disorder
En gruppe hvor vi støtter, informerer og drager omsorg for mennesker med hiv og kognitive problemer.
Hanne Pedersen
Har du brug for en bisidder?
Det kan være en god idé for mennesker med en demenssygdom eller deres pårørende, at få hjælp af en bisidder til møder med offentlige myndigheder, ved besøg hos lægen og andet.
Har du lyst til en efterårsdag i naturen med vildmarksbad, hygge og tid til samvær?
Kom med Demensfællesskabet Østjylland til Karpenhøj Naturcenter torsdag d. 3/10-19. Vi skal ud og opleve efteråret på naturcentret, gå en lille tur i området og nyde varmen i vildmarksbadet. HUSK badetøj og stort håndklæde.
Hedensted
Heidi Nordahl Sahlholdt
Helbred og sygdom
Helge Krog Rasmussen
Bestyrelsesmedlem
Helle løber for Alzheimerforeningen
Hundredevis af københavnere starter disse dage online-indsamlinger til ære for mennesker, der står dem nært. Helle er én af dem.
Helsingør
Henrietta Haukrogh
Henrietta Cand.scient.soc, certificeret coach/superviserer Demensven-underviser
Hensynstagende træning
Træning målrettet borgere med demens
Her får du hjælp
Alzheimerforeningen tilbyder en lang række støttemuligheder
Herlev
Herning
Hillerød
Hillerød
Hjernen i Fokus
En temadag i den internationale kampagneuge for at skabe opmærksomhed om hjernens potentiale og udfordringer.
Hjernen længe leve
Med MR-scanning og helt konkrete øvelser vil ny professor ved AHH, Carl-Johan Boraxbekk, forske i, hvordan ældre kan gøre hjernen skarp til en lang alderdom - og måske forsinke demens.
Hjerte-kar-sygdom og demens
fælles risikofaktorer og forebyggelse
Hjælpemidler til mennesker med demens
Der findes mange forskellige hjælpemidler til mennesker med demens.
Hjælpemidler i hverdagen
Livet med demens
Hjælpemidler i hverdagen
Hjørring
Holbæk
Hold Hjernen Frisk naturtræningsgåture i Nordsjælland
Tag med DGIs Hold Hjernen Frisk Naturtræningsinstruktør Hasse Traberg-Andersen på gåtur i naturen.
Holstebro
Horsens
Hos kommunen
Du kan få støtte og hjælp fra din kommune, når du har en demenssygdom.
Hovedperson har klart budskab til ny sundhedsminister
”Mere fokus på forskning”. Sådan lyder budskabet fra Julie Rubow, der lige nu kan opleves i DR-dokumentaren ”En stille forsvinden”, til Ellen Trane Nørby. Alzheimerforeningen viderebragte budskabet til den nye sundhedsminister i dag.
HUDSULT
- betydningen af den fysiske kontakt gennem berøring. Underviser: Charlotte Voetmann, Demens– og neuropædagogisk konsulent v/ Hjerne & Sundhed
Hukommelsens molekyler
Hukommelse er grundlaget for, at vores livshistorier kan forme os til unikke individer. Men hvad er det, der gør hjernen i stand til at udføre dens mange fantastiske funktioner?
Hukommelsens molekyler
Hukommelse er grundlaget for, at vores livshistorier kan forme os til unikke individer. Men hvad er det, der gør hjernen i stand til at udføre dens mange fantastiske funktioner?
Humor hjalp Frederik igennem en hård hverdag
Grinet var med til at gøre forholdet mellem Frederik Lindhardt og hans Alzheimer-ramte far tættere - men det blev også en mental flugt fra demensens barske realiteter.
Humørets Venner underholder i Torsdagscafeen
Kom, lyt, syng og dans til smittende musik.
I dag er det Huskedag i hele Danmark
Vis din opbakning til mennesker med demens, når Alzheimerforeningens frivillige rundt i hele landet går på gaden for at samle ind til mennesker med demens i dag lørdag d. 21. september.
Husk mig
Livet med demens
HUSKEDAG i Skovkilden - lad os huske dem, der glemmer.
Søndagstræf arrangerer musikcafe i Skovhusets dagscenter Skovkilden
HUSKEDAG på Sophienborg Plejecenter i Hillerød
Musikalsk underholdning - kom og vær med.
Huskedagen
Hvert år markerer Alzheimerforeningen den Internationale Alzheimerdag.
huskedagen
Huskedagen fejret i Vejle med foredrag og fest
I Vejle havde kommunen i anledning af Den Internationale Alzheimerdag og Alzheimerforeningens landsindsamling sat fokus på demens ved at arrangere foredrag med skuespillerinden Sonja Oppenhagen, Erindringsdans, mulighed for køreture på veteranmotorcykler og meget mere.
Huskekagen
Din virksomhed kan støtte Alzheimerforeningen og få Huskekager leveret til alle medarbejdere, hvor vi husker på dem, som glemmer.
Huskekager tilbydes
Hillerød kommunes demenskoordinatorer og Alzheimer foreningen står i Slotsarkaderne lørdag d. 21/9-2019 kl. 11-16
Huskeuge - Syng med
• Mandag den 16. september, åbent ”syng med” eftermiddagsarrangement på Greve Museum kl. 13-15.
Huskeuge, Cafe Lyset - Trylleshow
Café Lyset; underholdning med trylleshow i caféen på Nældebjerg Plejecenter, Kompetencecenter for demens kl. 18-20.
Huskeuge, Foredrag med Mette Søndergaard: Livsmuligheder
Foredraget ”livsmuligheder” vil omhandle hverdagsliv, aktiviteter, kommunikation og meningsfuld beskæftigelse.
Huskeuge, Gudstjeneste i Kildebrønde
Demensvenlig gudstjeneste i Kildebrønde
Huskeugen Fredag den 20. september
Den internationale Alzheimerdag
Huskeugen i Holbæk
Mange gratis arrangementer og events i uge 38 - bliv klogere på demens
Huskeugen i Holbæk
Mange gratis arrangementer og events i uge 38 - bliv klogere på demens
Huskeugen Mandag den 16. september
Film og Forståelse – få stillet din nysgerrighed om demens
Huskeugen Mandag den 16. september
”At leve livet – også med demens”
Huskeugen Onsdag den 18. september
Biografaften i Panorama Middelfart
Huskeugen Onsdag den 18. september
Revyviser med Stig Nørregaard
Huskeugen Onsdag den 18. september
Foredrag m/ Jesper Buhl og musik med Fyraftenskoret
Huskeugen Tirsdag den 17. september
Foredrag m/ Lone Vasegaard og Filmen Nøgle Hus Spejl
Huskeugen Tirsdag den 17. september
Elvis is still Alive, klar til at give dig en Unique oplevelse
Huskeugen Torsdag den 19. september
Dans med Jørgen Dickmeiss
Huskeugen Torsdag den 19. september
Bliv Klogere på demens "Når demensen flytter ind" Dialog og filmfremvisning
Hvad er demens?
Få mere viden om, hvad demens er, og hvordan den mest udbredte demenssygdom, Alzheimers, påvirker hjernen.
Hvad er Erindringsdans®?
Erindringsdans® er et koncept, der primært er målrettet mennesker med moderat til svær demenssygdom, men er en aktivitet som er god for alle.
Hvad er forskellen på demens og Alzheimers
”Hvad er forskellen på demens og Alzheimers?” Det er et af de spørgsmål, mange mennesker med demens, pårørende og fagfolk får stillet igen og igen. Og forvirringen er helt forståelig, for det er begreber, der bruges i flæng og i mange forskellige sammenhænge – og som det altså godt kan være lidt svært at hitte rede i.
Hvad har diabetes og demens med hinanden at gøre?
Flere studier har vist, at diabetes 2 øger risikoen for at udvikle demens senere i livet. Men hvad har diabetes og demens egentlig med hinanden at gøre? Og kan man gøre noget for at forebygge?
Hvad kan bremse eller forebygge demens?
I dokumentaren ”En stille forsvinden” spiser demensramte Bjørn Jacobsen kokosolie, fiskeolie, vitaminer, prøver lysterapi i USA og dyrker motion. Men er der noget af det, der har en dokumenteret effekt, og hvad findes der ellers af muligheder?
Hvad med julen med demens?
December er en særlig hyggelig tid for mange. Men julen kan også være forbundet med svære overvejelser om, hvordan julen skal holdes, hvis du har demens i familien. Skal man tage sin mor, far eller ægtefælle hjem fra plejehjemmet i julen? Eller er det bedre, at den, der er syg, bliver i de vante rammer på plejehjemmet for ikke at skabe unødig uro og forvirring? Hvordan holder man julen, så den bliver den hyggelige begivenhed, som den gerne skal være for alle parter?
hvad-er-demens
Hvem fortjener en pris for sit arbejde med demens?
Nu kan du indstille en person, som du synes løfter en særlig flot opgave i sit arbejde med mennesker med demens. Det er tredje gang Demensprisen bliver uddelt.
Hver femte med demens føler sig ensom
Hverdagen som pårørende
Når diagnosen er stillet, er udfordringen at finde ud at få hverdagen til at hænge sammen.
Hvidovre
Hvor meget ved vi om demens?
Livet med demens
Hvordan foregår en køretest?
Hvordan føles det at have demens? Nyt computerspil giver et bud
Studerende fra IT-universitetet i København har skabt et spil som viser, hvordan det kan være at leve med en demenssygdom.
Hvordan holder man sig i gang?
Livet med demens
Hvorfor er det vigtigt at inddrage mennesker med demens?
For 10 år siden havde mennesker med demens og deres pårørende ikke meget indflydelse på, hvad der blev besluttet på demensområdet – i dag er de centrale aktører, når der eksempelvis skal udarbejdes en national handlingsplan for demens. Der er sket et glædeligt paradigmeskift lyder det fra Steen Kabel, der er en pioner på området.
Hvorfor skal vi lytte til mennesker med demens?
For 10 år siden havde mennesker med demens og deres pårørende ikke meget indflydelse på, hvad der blev besluttet på demensområdet – i dag er de centrale aktører, når der eksempelvis skal udarbejdes en national handlingsplan for demens. Der er sket et glædeligt paradigmeskift lyder det fra Steen Kabel, der er en pioner på området.
Hygge, dans og dejlig musik
Vær sammen om et dejlig og hyggeligt fællesskab disse aftener lyt til god musik, og sving gerne danseskoene hvis du får lyst til det
Hygge, dans og dejlig musik
Vær sammen om et dejlig og hyggeligt fællesskab disse aftener lyt til god musik, og sving gerne danseskoene hvis du får lyst til det
Hygge, dans og musik
Der spilles dejlig dansemusik, hygges med kaffe og Holger danser gerne for.
Hygge, dans og musik
2. torsdag hver måned spiller vi dejlig musik , tager en svingom, og har det rigtig hyggeligt. Prøv det
Hygge, dans og musik
2. torsdag hver måned spiller vi dejlig musik , tager en svingom, og har det rigtig hyggeligt. Prøv det
Hygge, dans og musik 2. mandag hver måned
Tidl. danselærer Inge Lise Hansen og Holger Krogh spiller dejlig dansemusik og hygger med kaffe og danser gerne for. Vær sammen om et dejlig og hyggeligt fællesskab disse aftener
Hyggecafé i Sæby
Caféen holder åbent for snak og rådgivning. Du er velkommen uanset hvad du har af problemer der skal løses, drøftes, tanker der skal vendes med en der selv har prøvet det meste.
Høje-Taastrup
Hør andre unge fortælle deres historie
Se flere videoer her, hvor andre unge med en forælder med demens fortæller deres historie
Høringssvar
Hørsholm
Høstfest
Cafeaften på Seniorhøjskolen i Roskilde
Høstfest
Cafeaften på Seniorhøjskolen i Roskilde
Ida Marie Lind
Invitation til Ideforum 2019
Ideforum afholdes d. 29/30 april 2019
Ikast-Brande
Ildsjæl fra Aalborg er Årets Demensven
Hun har gjort alt fra politimænd til skoleelever klogere på demens – og for sin store indsats med at udbrede viden om demens hædres Karin Boye Nielsen med titlen som Årets Demensven.
Ildsjæl takker af og modtager pris
Inddrag eksperter
Hvis du som pårørende har en mistanke om at den syge nærmer sig den terminale fase, kan du overveje at få hjemmeplejesygeplejersken til at give en vurdering eller inddrage din egen læge.
Inddragelse
Hvorfor er det vigtigt at inddrage mennesker med demens, og hvilke redskaber kan hjælpe?
Indsamling, etik og støtte
Indsamlingsetik
Indsamlingskampagner
Alzheimerforeningen afholder i løbet af året forskellige indsamlingskampagner
Indvielse af Aktiv med demens, Hjulmagervej 18, Aalborg
Officiel indvielse af Aalborg-huset for Aktive med demens, 15. juni 2018.
Informationsmøde om Toppen - et netværkshus for yngre (under 65år) med demens og deres familier i Holbæk Kommune
Kom og hør mere om Toppen og stil alle de spørgsmål du har
Informationsmøde om Toppen - et netværkshus for yngre (under 65år) med demens og deres familier i Holbæk Kommune
Kom og hør mere om Toppen og stil alle de spørgsmål du har
Informationsmøde om Toppen - et netværkshus for yngre (under 65år) med demens og deres familier i Holbæk Kommune
Kom og hør mere om Toppen og stil alle de spørgsmål du har
Informationsmøde om Toppen - et netværkshus for yngre (under 65år) med demens og deres familier i Holbæk Kommune
Kom og hør mere om Toppen og stil alle de spørgsmål du har
Informationsmøde om Toppen - et netværkshus for yngre (under 65år) med demens og deres familier i Holbæk Kommune
Kom og hør mere om Toppen og stil alle de spørgsmål du har
Informationsmøde om Toppen - et netværkshus for yngre (under 65år) med demens og deres familier i Holbæk Kommune
Kom og hør mere om Toppen og stil alle de spørgsmål du har
Informationsmøde om Toppen - et netværkshus for yngre (under 65år) med demens og deres familier i Holbæk Kommune
Kom og hør mere om Toppen og stil alle de spørgsmål du har
Inga Primdal
Ingelises mand forsvandt, før han døde
Mange år inden Ingelises mand gik bort, mærkede hun tabet af ham. Demensen tog den mand, hun kendte, fra hende.
Inspiration til frivillige
International Huskedag
Vi mødes på Birkerød Bibliotek og får oplæg af forfatterne til bogen 'Momse med demens' (Dorthe Boos Kyhn og Ida Hinchely Kyhn).
Intet liv uden kærlighed
Kan man være gift med en kvinde, der bor på plejehjem og samtidig have en kæreste derhjemme? Det dilemma kan den ene part i et ægtepar risikere at havne i, hvis den anden part er hårdt ramt af demens. Tanken kan være fjern for mange, men for Kaj Stillinger var svaret klart. Hvorfor skulle to mennesker have ødelagt deres liv, fordi den ene bliver alvorligt syg?
Invitation til en aften med TV - værten Michelele Belleaiche
Foredraget er for alle som har demens tæt på livet
Invitation til Cafe for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende
I cafeen på Præstevænget skaber vi mulighed for hyggeligt samvær med fællessang, lidt underholdning og mulighed for at snakke med hinanden over kaffen.
Invitation til Cafe for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende!
Cafeen har til formål at skabe rum og samvær for mennesker med en demenssygdom og/eller deres familier, samt frivillige og andre interesserede. Alle er velkomne! Indholdet er: Sang, kaffe/te og kage samt en oplevelse. Nærmere program følger forud for hver cafe.
Invitation til Cafe for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende!
Cafeen har til formål at skabe rum og samvær for mennesker med en demenssygdom og/eller deres familier, samt frivillige og andre interesserede. Alle er velkomne!
Invitation til Cafe for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende!
I cafeen på Præstevænget skaber vi mulighed for hyggeligt samvær med fællessang, lidt underholdning og mulighed for at snakke med hinanden over kaffen.
Invitation til en aften med TV - værten Michelle Belleaiche
Foredraget er for alle som har demens tæt på livet.
Invitation til Hygge og dans i Brovst
Arrangement for personer der har udviklet demens samt pårørende/ven. For dig som er fysisk frisk og selvhjulpen, og i et tidligt stadie i din demenssygdom. Vi holder hygge og danse-eftermiddag med kaffe
Invitation til Hygge og dans i Brovst
Arrangement for personer der har udviklet demens samt pårørende/ven. For dig som er fysisk frisk og selvhjulpen, og i et tidligt stadie i din demenssygdom. Vi holder hygge og danse-eftermiddag med kaffe
Invitation til Hygge og dans i Brovst
Arrangement for personer der har udviklet demens samt pårørende/ven. For dig som er fysisk frisk og selvhjulpen, og i et tidligt stadie i din demenssygdom. Vi holder hygge og danse-eftermiddag med kaffe
Invitation til Hygge og dans i Brovst
Arrangement for personer der har udviklet demens samt pårørende/ven. For dig som er fysisk frisk og selvhjulpen, og i et tidligt stadie i din demenssygdom. Vi holder hygge og danse-eftermiddag med kaffe
Invitation til natur- udflugt til Ravnkilde i Rold Skov
Kl 11.50 Vi mødes på Hjulmagervej 18, Aalborg, og laver fælleskørsel til Rold Skov . Vi har vore dygtige naturguide Mogens Frost med, som deler ud af sin viden om noget af det vi møder undervejs på en tur til Ravnkilde.
Invitation til natur- udflugt til Tornby Klitplantage
Vandretur på let tilgængelig sti og efterfølgende kaffe hos Mormor i den gamle Købmandsgård
Ishøj
Jammerbugt
Jan Diemer
Janne Jakobsen
Janni Lund Hansen
Jeg var jo nok blevet lidt halvtosset
Christian og Margit oplevede en form for berøringsangst, da Christian fik diagnosen Alzheimer. Lidt ligesom når nogen dør, hvor folk ikke går hen for at give hånd eller tale med de efterladte. Billedet ændrede sig først, da Christian selv begyndte at tage initiativ til at tale om sygdommen.
Jens Vagn Nielsen
Jette Damgaard Jeppesen
John siger sin mening - og bliver hørt
En demensdiagnose er ikke det samme som at blive meldt ud af samfundet. Trods sin Alzheimers sygdom giver John Larsen sine holdninger til kende, og giver gode råd til både politikere og fagfolk. For det er vigtigt at få folk med demens på banen selv, mener han.
Jon Fiala Bjerre
Julefrokost
Traditionel julefrokost
Julegaveideer til mennesker med demens og pårørende
Julehygge 2016
29. november 2016 har frivillige og bestyrelsesmedlemmer har holdt julehygge sammen med demensramte og pårørende.
Julekalender 2018
Test din viden om demens og quiz dig til skønne præmier i Alzheimerforeningens julekalender
Julekoncert med Stemmegaflerne og Sangvinerne
De Gamles Bys Kirkes faste kor Stemmegaflerne afholder julekoncert sammen med Sanghvinerne. Repertoriet er en blanding af traditionelle julesalmer og nyere juleklassikere.
Julemusikgudstjeneste
Sognets årlige julemusikgudstjeneste for plejehjemmene i De Gamles By.
Julen kan være ensom for demensramte familier
”Ingen bør stå alene med demens”. Sådan lyder budskabet i Alzheimerforeningens julekampagne, der sætter fokus på de 400.000 danskere, der er nære pårørende til et menneske med demens.
Jura og retssikkerhed
Oplæg om jura, retssikkerhed, fremtidsfuldmagter og særeje
Juridisk rådgivning
Juridisk rådgivning for hjemmeboende med demens i Faxe, Køge og Stevns Kommuner
Juridisk rådgivning i relation til demens
For borgere i Stevns, Faxe og Køge Kommuner
Jurudisk rådgivning
Juridisk rådgivning for demensramte og pårørende, Stevns, Faxe og Køge kommune
Jytte Thomsen
Jytte er fotograf i foreningen samt redaktør for Alzheimerforeningen Nordjyllands Facebookside og Nordjyllands lokalside på Alzheimer.dk samt Nyhedsmail til medlemmer via mailadressen: alzheimerforeningennordjylland@gmail.com Er rådgiver som pårørende i "Aktiv med Demens" på Hjulmagervej 18. Er også medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med demensramte og pårørende og frivillige. Siden dec. 2018 sammen med Nadine, medansvarlig for udflugter i foreningens regi.
Kaj Nielsen
Kaj vandrer for mennesker med demens
Onsdag d. 22. marts startede 68-årige Kaj Nielsen fra Roskilde på sin Demensvandring fra Padborg mod Roskilde. Det var en gammel drøm som skulle afprøves.
Find din kommune og din lokalforening her
Se fakta om hvor demensvenlig din kommune er og find frem til din lokalforening, regionale rådgivnings- og aktivitetscentre og lokale demensgrupper her. Alzheimerforeningen har lokalforeninger der afholder møder, foredrag og kurser for medlemmer og andre interesserede. Mange lokalforeninger har etableret lokale støttegrupper for pårørende og for mennesker med demens. Find din nærmeste lokalforening her og se aktuelle aktiviteter og arrangementer i kalenderen nedenfor.
Demensfællesskabet Kallerupvej
Kallerupvej er et rådgivnings- og kontaktcenter for pårørende og demensramte på Fyn
Kalundborg
Kan bagning hjælpe mod demens?
Kan du nedsætte risikoen for demens?
Ny forskning viser, at det er muligt at reducere risikoen for demens. Her er fem gode råd til, hvad du selv kan gøre for at nedsætte din risiko for at få en demenssygdom senere i livet.
Kan man blomstre med demens
Tag med på en rejse fra jorden til månen
Kan man blomstre med demens - tag med på en rejse fra jorden til månen.
Oplev et foredrag, med en bevægende teaterfortælling, præsenteret af demensformidler Vibeke Drewsen Bach
Kan man blomstre med demens - tag med på en rejse fra jorden til månen.
Oplev et foredrag, med en bevægende teaterfortælling, præsenteret af demensformidler Vibeke Drewsen Bach
Kan man have et godt liv med demens? Hvordan?
Et foredragspanel: en demensramt, en pårørende og en frivillig ser på mulighederne for et bedre liv med demens.
Kanman have et godt liv med demens? Hvordan?
Et foredragspanel: en demensramt, en pårørende og en frivillig ser på mulighederne for et bedre liv med demens.
Karin Bay
Katrine van den Bos
Kendt frisør-duo støtter Alzheimerforeningen
Over 50.000 kr. blev indsamlet til Alzheimerforeningen ved kendisfrisør Tage Frandsens afskedsreception, hvor han overdrog sin salon igennem 25 år til kollegaen og vennen Peter Aagaard.
Kenneth Steen Green
Kerteminde
Kig forbi os i Indgangen og Det Hjælpsomme Hjem
Se hvilke muligheder der findes indenfor hjælpemidler, mød Indgangen til Ældre- og Handicapforvaltningen og oplev et demensvenligt indrettet hjem
Kirsten Brøchner Jensen
Kirsten Dyrborg
Kun tirsdage mellem kl. 9 og 15
Kirsten Eriksen
Kirsten Petersen
Kirsten Petersen
Kirsten Rask
Kirsten Rask
Kirstine L. S. Nielsen
Klavs Lunding-Sørensen
Klub Husker Du
Klummer
KMD giver 100.000 kr. til Alzheimerforeningens telefonrådgivning - Demenslinien
Pengene skal bruges til at sikre god rådgivning til de tusindvis af danskere, der lever en udfordret hverdag med demens inde på livet.
KMD vil skaffe 10.000 Demensvenner
Sammen med Alzheimerforeningen kaster it-virksomheden KMD sig nu ind i kampen for at gøre hverdagen lettere for mennesker med demens og deres pårørende. KMD donerer 10 kr. for hver af de næste 10.000 mennesker, der melder sig til Alzheimerforeningens kampagne for at skaffe Demensvenner.
Kolding
Kom med og lav mad i naturen!
Aktiv med Demens er et nyt og spændende samarbejde mellem Center for Sundhed og Ældre I Næstved Kommune - Den Rullende Demensrådgivning og FOF Syd- og Vestsjælland. Kurserne er tilbud til mennesker med let til moderat demens samt pårørende.
Kom med og lav mad i naturen!
Aktiv med Demens er et nyt og spændende samarbejde mellem Center for Sundhed og Ældre I Næstved Kommune - Den Rullende Demensrådgivning og FOF Syd- og Vestsjælland. Kurserne er tilbud til mennesker med let til moderat demens samt pårørende.
Kom og bliv Demensven
Hør foredrag om demens og mød en pårørende
Kom og bliv klogere på demens!
Oplæg om den Rullende Demensrådgivning og demens generelt
Kom og bliv klogere på demens!
Den Rullende Demensrådgivning inviterer til oplæg om demens
Kom og bliv klogere på øl!
Aktiv med Demens er et nyt og spændende samarbejde mellem Center for Sundhed og Ældre I Næstved Kommune - Den Rullende Demensrådgivning og FOF Syd- og Vestsjælland. Kurserne er tilbud til mennesker med let til moderat demens samt pårørende.
Kom og byd ind med din historie
Gode historier bliver fortalt og delt med hinanden
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker med demenssygdom.
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker der har udviklet demenssygdom.
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker med demenssygdom. I Sæby
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker der har udviklet demenssygdom.
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker med demenssygdom. I Sæby
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker der har udviklet demenssygdom.
Kom til musikalsk gætteleg i Brøderup!
Rullende Demensrådgivning og Rosengården i Brøderup inviterer til en eftermiddag i musikkens tegn.
Kommuner er langt fra målsætning om plejehjemslæger
Folketingets satte i 2016 et mål om, at der skulle være en fast tilknyttet plejehjemslæge på mindst 80 procent af plejehjemmene i 2018 og på alle plejehjem i 2019. Men ingen af regionerne er i nærheden til at leve op til målsætningen, viser en ny undersøgelse fra Alzheimerforeningen.
Kommunikation og demens
Kommunikation og engagement:
Kommunikation og samvær
Inspiration til planlægning af kommunikations- og samværskursus for personer med demens og pårørende
Evaluering af Projekt Kommunikation og samvær – nærværende kommunikation og samvær med personer med demens. 8 kursusdage fordelt over 3 måneder. Kursus for en demensramt samt en pårørende.
Formidlingsseminaret 4. september 2017 Projekt Kommunikation og samvær – nærværende kommunikation og samvær med personer med demens. 8 kursusdage fordelt over 3 måneder. Kursus for en demensramt samt en pårørende. • Frederikshavn, Hjørring og Læsø kommuner (2015: forår/efterår) • Thisted og Morsø kommuner (2016: forår/efterår) • Mariagerfjord og Rebild kommuner (2017: forår) På dette seminar blev der redegjort for den udvikling de 54 kursistpar havde gennemgået, og hvad de havde haft af undervisning. En af deltagerne udtrykte evalueringen med bl. a. dette: "alle skulle have lov at komme på sådan et kursus"! Vi fik en fantastisk fin gennemgang af kursets indhold, og det hele blev fint rundet af med budskabet om, at det vil blive formidlet på "Borgen" Flemming Møller Mortensen deltog som politisk tilhører, og han lovede at tage ønsker og viden med på "Borgen"
Koncert Odeon - Forglem mig ej
Forglem mig ej – Jesper Buhl og Duo Askou//Andersen
Koncert Odeon - Forglem mig ej
Forglem mig ej – Kai Normann Andersen og Sven Gyldmark
Koncert Odeon - Forglem mig ej
Forglem mig ej – Julespecial v. Sanderumskolens børnekor
Konference om gruppeforløb
Konference og netværksmøde for alle fagpersoner med interesse for børne-og ungegrupper på demensområdet
Konflikter
Konflikter er svære at undgå helt, men det er muligt at gøre noget, for at undgå at de opstår.
Konflikter i hverdagen
Livet med demens
Kontakt
Kontakt
Vil du vide mere om, mulighederne for støtte til børn eller ung med en forælder med demens?
Kontakt - her får du hjælp
Vil du vide mere om, hvordan du kan få støtte som barn eller ung med en forælder med en demenssygdom?
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Kontakt Personer
Konto og CVR
Alzheimerforeningens kontooplysninger
Kontonummer til overførsler
Her finder du Alzheimerforeningens kontooplysninger
KORTSPIL
Spil Whist med Holger og Christian ELLER Spil Bridge med Vibeke og Ove
KORTSPIL
Spil Whist med Holger og Christian ELLER Spil Bridge med Vibeke og Ove
KORTSPIL
Spil Whist med Holger og Christian ELLER Spil Bridge med Vibeke og Ove
KORTSPIL
Spil Whist med Holger og Christian ELLER Spil Bridge med Vibeke og Ove
KORTSPIL
Spil Whist med Holger og Christian ELLER Spil Bridge med Vibeke og Ove
KORTSPIL
Spil Whist med Holger og Christian ELLER Spil Bridge med Vibeke og Ove
Kortspil 4. mandag hver måned
Kortspil, for dig der har besvær med hukommelsen, –er eller har været pårørende.
KORTSPIL, 4. mandag hver måned
Spil Whist med Holger og Christian ELLER Spil Bridge med Vibeke og Ove Kortspil, for dig der har besvær med hukommelsen, –er eller har været pårørende.
Kortspil, 4. mandag hver måned
Kortspil, for dig der har besvær med hukommelsen, –er eller har været pårørende.
Kortspil, Whist - Bridge eller andre spil
Kortspil, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende.
Kortspil, Whist - Bridge eller andre spil
Kortspil, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende. Spil Whist med Holger og Christian Spil Bridge med Vibeke og Ove Der er også mulighed for at spille andre spil, som du  måske hellere vil spille.
Kortspil, Whist - Bridge eller andre spil
Kortspil, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende.
Kost og ernæring
Kristiane Thaysen
Kritik får Slagelse til at øge indsats på plejehjem
Pårørende-kritik af forholdene for demenspatienter på plejehjem i Slagelse får nu kommunen til at ansætte flere medarbejdere døgnet rundt, skriver Sjællandske medier. Både dag og nat vil der nu være ekstra medarbejdere i alle døgnets 24 timer.
Kultur og Wellnessophold
Sammen skal vi nyde naturen, have wellnes behandlinger, synge, træne, spille spil, danse o.m.a.
Kurser i Erindringsdans®
Har du lyst til at igangsætte Erindringsdans®?
Kurser til Pårørende
Er du pårørende og synes du det kan være svært at passe på dig selv og prioriterere det, der giver dig energi?
Kvinder rammes hårdere af demens
Rita fortæller om "Kærligehden da Alzheimer flyttede ind"
Salen i Sundhedshuset i Aalborg var næsten fuld, ca 125 personer hørte Ritas gribende fortælling, Oktober 2017
København, Frederiksberg og omegnskommunerne
Københavns
Køge
Køge Festuge
Mød ØDA og Køge Kommunes demensteam til Køge Festuge
Kørekort
Landsindsamling sætter rekord
Frivillige indsamlere satte rekord, da de samlede næsten to millioner kroner ind til mennesker med demens ved Alzheimerforeningens landsindsamling den 21. september. Det er en stigning på mere end en tredjedel i forhold til sidste år.
Lange ventetider på værgemål er uacceptable
Langeland
Lars går til hånde og arrangerer mandeklub: "Det er vældig lækkert, at man skal noget"
56-årige Lars Kudsk arrangerer mandeklub og hjælper til på Rådgivnings- og aktivitetscenter Viborg. Det gør, at han glemmer sin Alzheimers sygdom for en stund – og for centeret er det en stor hjælp.
Lars løber for hukommelsen - og for sin farmor
Lars Bager er med i årets YOU RUN og løber for sin farmor og alle andre, der har demens.
Laust Sørensen
Lav mad og spis sammen tirsdage i LIGE uger
Fælles madlavning og spis sammen, for dig der har en demenssygdom, har mistanke om det, –er eller har været pårørende.
Lav natbemanding er livsfarlig
Ledige stillinger
Vi har i øjeblikket følgende ledige stillinger:
Legat
Der kan være legater, som kan være relevante at søge for mennesker med demens
Legater
Bestemmelser for uddeling af legater fra Lokalforening Fyn
Lejre
Lemvig
Lewy Body demens
Lige sygdomsbehandling for alle – også for demente
Alzheimerforeningen har netop sendt et brev til den nye Sundhedsminister Nick Hækkerup med opfordring til at få ændret sundhedsloven, så den giver mennesker, der på grund af en demenssygdom er inhabile, mulighed for en lige så god sygdomsbehandling som alle andre.
Lilian Hansen
Lindrende indsats ved demens
Langt fra alle med demens eller andre livstruende sygdomme kommer i kontakt med den palliative (lindrende) indsats, men det skal der nu laves om på.
Lis Romny
Lisbeth Larsen
Litteraturklub "Sans for Litteratur"
Vi skal sammen opleve litteratur. Forfatteren Martin Anker Jensen kommer og optræder med sine digte.
Litteraturklub "Sans for Litteratur"
Vi skal sammen opleve litteratur. Vi skal opleve litteraturen gennem sang og musik ved Yvonne Schouenborg og Lene Egebro.
Litteraturklub "Sans for Litteratur"
Vi skal sammen opleve litteratur. Oplev litteraturen gennem billeder. Kunstformidler Louise Russo viser billeder og knytter dem til tekster.
Livet med demens
Kursus for personer med demens og deres pårørende
Livet på plejehjemmet
Livet med demens
Living alone with dementia
Abstract of the report "People with dementia living alone in Denmark – Who are they, what challenges do they face, and what support do they receive in their daily life?"
Livsglæden danses frem
Livsgnisten
Livsgnisten - et tilbud til ægtefæller
Livsgnisten
Tilbud til ægtefæller der har eller har haft en ægtefælle med demens
Livsgnisten
Tilbud til ægtefæller der har eller har haft en ægtefælle med demens
Livsgnisten
Tilbud til ægtefæller der har eller har haft en ægtefælle med demens
Livshistorie fik Kai på den grønne gren
Kai Pind kedede sig og følte sig først ikke hjemme på Aalholmhjemmet i Valby, men så dykkede personalet ned i hans livshistorie og fandt ind til en ganske særlig passion, der vendte op og ned på hverdagen for både Kai og resten af plejehjemmet
Livshistorier
En livshistorie er en fortælling i ord og billeder om et menneskes liv, som kan være et redskab til både at hjælpe sig selv til at huske, og til at andre kan forstå, hvem man er.
Livsstilsændringer kan reducere risikoen for demens
Ni livsstilsændringer kan reducere risikoen for demens, viser en ny undersøgelse, der blev fremlagt på den internationale alzheimer konference i juli i London.
Login for samarbejdspartnere
Læs og hent materialerne digitalt samt bestil trykte materialer
Lokalforeningen Sønderjylland Generalforsamling 2019
Lokalforeningen Sønderjylland afholder generalforsamling på Aabenraa Sygehus. Lokale 2. Formanden ønsker ikke genvalg og 3 bestyrelsesmedlemmer er på genvalg. Vi har brug for nye medlemmer til bestyrelsen og en ny formand, så har du interesse i at få indflydelse på foreningen, så mød venligst op. Der er brug for dig. Venligst tilmelding af hensyn til bestilling af smørrebrød
Lokalforeninger
Lokalforeninger og demensgrupper
Mange lokalforeninger har støttegrupper og andre aktiviteter for pårørende og mennesker med demens. Derudover findes der en række demensgrupper
Lokalforeningerne er Alzheimerforeningens rygrad
Alzheimerforeningens 14 frivillige lokalforeninger bobler af aktiviteter og nærvær. Det er dér, man som medlem bliver mødt med forståelse, og hvor hovedsekretariatet henter inspiration til den overordnede demensindsats.
Lokalt
Lokalforeninger, demensgrupper og rådgivnings- og aktivitetscentre
Lokalt og kalender
Lokalforeningerne tilbyder støtte og vejledning for både demente og pårørende, herunder undervisning og cafémøder.
Lolland
Louise Bjerg Klingenberg
Louise Skalkhøj Bangslund
Lykke Friis: Vi skal hjælpe hinanden
Demens er blevet en folkesygdom. Derfor skal vi tale om sygdommen og nedbryde myter om demens. Det mener Lykke Friis, der har mistet to forældre til demens. Hjælp, støtte og fokus på de pårørende er nødvendig, når en familie bliver ramt af demens.
Lykke Kejlberg Kjærside
Lyngby-Taarbæk
Lyt til mennesker med demens
Kommunalvalg 2017: 40 procent af kommunerne i Danmark har en offentlig tilgængelig demenspolitik – men blot fire af dem oplyser, at de har lyttet til mennesker med demens, da de lavede politikken.
Lyt til Prins Henrik
Vi skal hverken vende Prins Henrik ryggen eller pakke ham ind i vat – vi skal i stedet have den nødvendige viden om hans sygdom for at forstå ham, lyder det fra direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.
Læs og hent materialerne digitalt
Her kan du som samarbejdspartner i projekt RUM'lighed læse og hente materialer digitalt
Læsø
Løb for mennesker med demens
Sammen med Alzheimerforeningen kan du igen i år deltage i velgørenhedsløbet YOU RUN Copenhagen. Og i år er der tilmed mulighed for en gå-rute.
Løb for mennesker med demens
Lørdag formmiddag er lig med træning
Ergoterapeut-studerende Martin Emborg bruger hver lørdag formiddag på at arrangere træning for yngre demente og deres pårørende. Det gør en stor forskel, og Martin selv kommer gladere hjem, end da han tog afsted.
Lørdagsudflugt til Sundtoldsmarked i Helsingør
Tag med Alzheimerforening Hillerød og oplev en spændende dag med marked som i meget gamle dage.
Madklub
Maja Strøm Jensen
Man kæmper mod uvidenhed
Ægteparret Kaj og Ulla Nielsen har forenet et aktivt liv med en demenssygdom. Men sygdommen har også kostet venner. Med sin støtte til Alzheimerforeningens Demensven-kampagne ønsker Kaj, at flere danskere får viden om sygdommen og aktivt vil hjælpe familier med demens.
Man skal leve, mens man gør det
Sådan lyder Jens’ motto, og det blev endnu mere aktuelt, da han fik konstateret en demenssygdom. En stadigt dårligere gangfunktion har dog også sat nogle begrænsninger og øget behovet for hjælp.
Man skal passe på sig selv
At have sin far med demens boende flere timers kørsel væk er hårdt, når man gerne vil være der for ham. Så hårdt, at det kan koste dyrt på den personlige front. Det har 39-årige Zarina Juul Marquardsen måtte erkende.
Mangel på struktur og kompetencer i demensbehandling
Julie Rubow fra dokumentaren 'En stille forsvinden' er endt som kastebold imellem sundhedssystemets forskellige instanser, efter at hendes mands demenssygdom er kraftigt forværret. Alzheimerforeningens formand kalder selvsamme system usammenhængende, uhensigtsmæssigt og til tider professionelt kritisabelt.
Manglende transport-tilbud isolerer mennesker med demens
Kun 10 ud af 98 kommuner tilbyder mennesker med demens transport til fritidsaktiviteter og sociale formål, viser en ny undersøgelse, som Alzheimerforeningen har lavet. Konsekvensen er isolation og mindre livskvalitet hos både de demensramte og deres pårørende.
Manglende viden forværrer vilkår for mennesker med demens
Manglende viden og forståelse
Livet med demens
Marguerites livsfortælling
For Torben har det været vigtigt at opbygge en livsplakat over sin kone, Marguerites, liv. Det har været vigtigt i forhold til at give personalet på plejecenteret et indblik i, hvem Marguerite er som menneske. Men det har også været en værdifuld proces for ham personligt. Marguerite fik konstateret Alzheimers sygdom i 2006.
Maria Fisker Ringgaard
Mariagerfjord
Marian Vth Schou
Marianne Refslund
match
Materiale
Alzheimerforeningen udgiver en lang række pjecer og øvrige informationsmaterialer samt et medlemsmagasin fire gange om året. Du kan bestille og downloade alt materiale i vores webshop. Magasinet kan du læse nedenfor.
Materialer og guides
Her finder du nyttige materialer og guides til det frivillige arbejde
Medicinsk behandling
Medlemsservice i sommerferien!
Memory Walk
I samarbejde med Roskilde kommune arrangerer vi en Memory Walk
Mennesker bliver spist
Mennesker bliver spist
Hillerød Lokalafdeling inviterer alle til gratis film i Slotsbio -
Mennesker med demens har gavn af målrettet indsats
Mennesker med demens: Vi ønsker en demenspakke
Mennesker med demens skal tilbydes en demenspakke på lige fod med at kræftramte får tilbudt en kræftpakke, og så skal demens ud af ældreområdet. Sådan lyder nogle af de ønsker, som blev præsenteret for en række centrale politikere på sundhedsområdet på Alzheimerforeningens årlige TænkeTank for mennesker med demens.
Mennesket bag sygdommen
I et projekt i Nordjylland arbejder pårørende på at leve sig mere ind i deres demente ægtefællers verden – målet er at skabe mere nærvær og møde hinanden gennem sygdommen.
Mere end 1000 indsamlere på gaden i dag
Mere livskvalitet til demente og pårørende i Nordjylland
Nærværende kommunikation og samvær samt meningsfyldte hverdagsaktiviteter - det er temaet for en ny kursusrække for mennesker med demenssygdomme og deres pårørende i Nordjylland.
Mette Abrahamsen
Mette Holst Laursen
Mette mister sig selv
Demens handler om andet end at miste hukommelsen – for Mette Skou Møller handler det om at miste overblikket, retningen og i sidste ende også livet.
Mia Johannesen
Michael Jensen
Michèle Bellaiche: Pårørende til dement mor
Gå ikke glip af dette ærlige og sårbare - men også livsbekræftende foredrag med TV-værten Michèle Bellaiche
Middagsselskab for mennesker med demens og deres pårørende
Middagsselskaber giver mennesker med demens og deres pårørende mulighed for at opretholde deres selvskabelige liv
Middelfart
Midsommer Udflugt
De tre regioner på Sjælland er gået sammen om at arrangere en midsommer udflugt den 21.6. Turen går med båd fra Næstved til Karrebæk, hvor der en underholdning, men vi spiser på Kanalkroen.
Midsommer Udflugt den 21.6. 2019
Vi var 70 deltagere fra vores region, Sjælland der deltog på en sommerudflugt for både pårørende og personer med demens. Solen skinnede, da vi sejlede ud fra Næstved mod Karrebæk kro. Her fik vi underholdning og en dejlig frokost. Mange fik en is hos den lokale bager før turen gik retur. Tak for en skøn tur. .
Midtjylland
Midt-Vest
Mig og min hjerne
– billeder af livet med en sygdom eller skade i hjernen. Deltag i fotokonkurrence om hjernen i forbindelse med Hjerneugen.
Milliard afsat til "værdig" ældrepleje
Mindebegivenhed
I forbindelse med mindebegivenheder såsom fødselsdag, jubilæum eller ved dødsfald ønsker mange pårørende, at der i stedet for gaver eller blomster, gives et bidrag til Alzheimerforeningen.
Mirza Mølgaard
Mit liv i 50 år med alderdommen v/Inge Kristiansen
Torsdagscaféen i Trekantområdet
Mit livs største dilemma
I en alder af bare 24 år står Mia Debel over for sit livs største dilemma. Hun skal tage en beslutning, der ikke alene har konsekvenser for hende selv, men også for de børn, hun drømmer om at få. Mia skal vælge om hun vil tage en test, der viser, om hun i en tidlig alder vil udvikle Alzheimers sygdom eller om hun skal fortsætte sit liv som hidtil.
Modeopvisning
Der vil være kaffe, kage og et lille glas om eftermiddagen. Når vi er færdige med at prøve tøj og sko ca. kl 18.00, vil der være dejlig mad og et glas vin. Vi dækker også bord til gentlemen.
Mona Ulsted
Morfar nød at få besøg
En mand med humor. Sådan var Pelle Hvenegaards morfar. Han var også en mand med demens. Pelle og hans familie holdt fast i besøg og fælles oplevelser. Også da morfaren glemte, hvem de var.
Morsø
Motion og livstil
Motion som samlingspunkt
Motions cafe for personer med demens
En åben cafe, hvor vi mødes 3 timer hver torsdag. Sammen bruger vi de dejlige omgivelser ved Sorø sø , hvor motion og socialt samvær er en fast del af tilbuddet hver gang. Vi starter med en sang og vores madpakker. Vi er 7 frivillige og 6 - 10 deltagere. Nogle gange tager vi på en udflugt både med og uden de pårørende.
Motions cafe for personer med demens
En åben cafe, hvor vi mødes 3 timer hver torsdag. Sammen bruger vi de dejlige omgivelser ved Sorø sø , hvor motion og socialt samvær er en fast del af tilbuddet hver gang. Vi starter med en sang og vores madpakker. Vi er 7 frivillige og 6 - 10 deltagere. Nogle gange tager vi på en udflugt både med og uden de pårørende.
Motions cafe for personer med demens
En åben cafe, hvor vi mødes 3 timer hver torsdag. Sammen bruger vi de dejlige omgivelser ved Sorø sø , hvor motion og socialt samvær er en fast del af tilbuddet hver gang. Vi starter med en sang og vores madpakker. Vi er 7 frivillige og 6 - 10 deltagere. Nogle gange tager vi på en udflugt både med og uden de pårørende.
Motionsklub
Musik og erindring
Koncert og anekdoter på kaffebaren
'Musik, sundhed og livskvalitet' - foredrag af musikterapeut, Hugo Jensen
18. marts kl. 17, 'Center for demens' på Nørrebro
Mød Alzheimerforeningen i Hillerød og demensteamet i Hillerød Kommune
På Huskedagen kan du møde Alzheimerforening Hillerød og Hillerøds demensteam ved Bilka.
Møde Alzheimerforening Hillerød - en medspiller i hverdagen med demens.
- en infomøde om foreningens aktiviteter i Hillerød med mulighed for at melde sig til at blive demensven
Mødet med praktiserende lægers formand, Annemette Alstrup
Ved mødet med praktiserende lægers formand, Annemette Alstrup var spørge-lysten og diskussions-lysten på højt niveau. Vi blev klogere på, hvorfor det kan være vanskeligt at få sin praktiserende læge til at gå i gang med udredning for demens. Lægens tavshedspligt skal vi være tilfredse med, men at vi ikke kan tvinge vores pårørende til læge, kan vi fortsat forblive frustrerede over. Tips til, hvordan man alligevel kan komme videre fik vi ! Og så er det om at være vedholdende og samtidig tålmodig!!!! Ring til lægen, til Alzheimerforeningen og/eller til kommunens demenssygeplejerske. Der kan du få gode råd og blive lyttet til og ikke mindst -forstået. Tak for et givende møde med Annemette Alstrup
Møde om arv, testamente, værgemål og fremtidsfuldmagter
Få information om værgemål og eksempler på,hvordan man opretter fremtidsfuldmagter,og på hvordan arven fordeles i din familie.
Møde om lokale aktiviteter
Møde om opstart af lokale aktiviteter i Thisted og Mors-området
Møde om lokale aktiviteter
Møde om opstart af lokale aktiviteter i Thisted og Mors-området
Nadine Gridelet
Nadine er Demensven-underviser. Er også rådgiver som tidligere fagperson i "Aktiv med Demens" på Hjulmagervej 18, Aalborg, samt medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med mennesker med demens, pårørende og frivillige. Sammen med Jytte er Nadine også ansvarlig for planlægning af udflugter.
Nanna Thoft-Christensen
National kampagne slår hul på tabu
En ny landsdækkende kampagne gør op med tabu og opfordrer danskerne til at testamentere. Uden testamente bestemmer arveloven, og den matcher sjældent det moderne familieliv, lyder budskabet
Naturhold
En gåtur i naturen for demente og pårørende
Natur-hold
Kom og få gang i kroppen ude i naturen
Naturhold
Gå tur i naturen for demente og pårørende
Naturtræning ved skovsøen i Odense.
Fælles travetur - for alle
Natur-udflugt (løgfrø-tur) og øko-mad på plade-grill
se løgfrøens smukke levested OG Kjeldgård steger kylling og kartofler på pladegrill – vi kan være under tag i tilfælde af regn! Rundvisning i øko-landbruget (Gården har økologisk gårdbutik med æg og grøntsager !) Medbring selv drikkevarer og - kaffe hvis du kan trænge til en kaffepause.
Natur-udflugt til Lundby Krat
Turen er for mennesker med hukommelsesproblemer og deres pårørende, samt tidligere pårørende. Kaffe og brød medbringes, samt evt. et tæppe/pude til at sidde på. Turen bliver gennemført uanset vejret. Medbring passende udendørs tøj, evt. regntøj samt solidt fodtøj..
Nency Maria Joensen
Netværk for pårørende til yngre med demens
Pårørende til yngre med en demenssygdom mødes en gang om måneden
Netværks-gruppe 1. og 3. mandag hver måned
Afmagt, frustration, ensomhedsfølelse, dårlig samvittighed og sorg kan tage modet  fra selv den stærkeste pårørende.  Genkender du nogle af disse følelser? Ring og tilmeld dig NETVÆRKS-GRUPPE hos Birgitte, tlf. 28 26 51 17
Netværksgruppe for pårørende til yngre med demens
Pårørende til yngre mennesker med en demenssygdom mødes 1 gang om måneden
Netværksgruppe for pårørende til yngre med demens
Pårørende til yngre med en demenssygdom mødes en gang om måneden
Nis Peter Nissen
Norddjurs
Nordenskov hjælper beboer med Alzheimers sygdom
Otte ud af ti mennesker med demens inde på livet oplever manglende forståelse fra omverdenen, viser tal fra Alzheimerforeningen. Men sådan forholder det sig ikke i den lille by Nordenskov, der ligger nord for Varde.
Nordfyns
Nordjylland
Lokalforeningen i Nordjylland arbejder for et bedre liv for mennesker med demens og deres pårørende og venner. Eks. ved foredrag, undervisning, samarbejde og socialt samvær: udflugter i natur, musik og kultur, og spis sammen.
Nordjysk demens-projekt skal inspirere
Det netop afsluttede projekt "Kommunikation og samvær for mennesker med demens" har givet nye redskaber til at tackle en svær hverdag med demens til en række nordjyske familier. Erfaringerne blev delt på et afslutningsseminar den 4. september i Aalborg.
Normering på plejehjem for lav
Nu skal handlingsplanen implementeres
Der er bred enighed om, at den nye nationale demenshandlingsplan er både god og ambitiøs, men det er ved implementeringen at planen skal stå sin virkelige test, lød det fra flere røster ved dagens lancering på Christiansborg.
Ny alliance skal forbedre dementes liv
DEMENSALLIANCEN: FOA, PenSam, Alzheimerforeningen og Ældre Sagen er gået sammen i en alliance, der har til formål at skabe det bedste liv for mennesker med demenssygdomme og gøre Danmark til et foregangsland på demensområdet.
Ny app baseret på forskning og brugerinddragelse
En nyudviklet app giver støtte til hukommelse og struktur i hverdagen til personer med demens. Den er et af resultaterne af et forskningsprojekt, som har haft fokus på at udvikle metoder til at implementere teknologi som støtte til personer med demens.
Ny app skal gøre det nemmere at være pårørende
Tusindvis af pårørende står alene med praktiske opgaver og bekymringer, når den nære familie bliver ramt af alvorlig sygdom. Ofte bliver de selv ramt af stress eller alvorlig sygdom. Heidi Ruud mærkede som datter til forældre med demens, hvor svært det er at være pårørende. Med en ny app, Relabee, kan hun og andre pårørende nu få hjælp i hverdagen.
Ny behandlinglings metode PEMF præsenteres efter 14 års forskning
Optimering af cellers evne til iltforsyning med op til en x faktor 4
Ny film skal sætte fokus på antipsykotisk medicin til demensramte
1 ud af 5 demensramte får antipsykotisk medicin – også selvom medicinen nogle gange er unødvendig. I en ny film sætter Styrelsen for Patientsikkerhed sammen med Alzheimerforeningen og DemensKoordinatorer i Danmark fokus på, hvordan pårørende kan være med til at sænke forbruget af antipsykotisk medicin.
Ny formand i Alzheimerforeningen
Birgitte Vølund er af et enigt Repræsentantskab valgt som ny formand i Alzheimerforeningen. Efter syv år i formandsstolen har Anne Arndal selv ønsket at træde tilbage.
Ny forskning skaber håb
Ny guide til pårørende
Ny handlingsplan vækker glæde i Alzheimerforeningen
Alzheimerforeningen er glade for fokus på udredning, behandling og pleje i den ny national demenshandlingsplan til 470 mio. kr., som regeringen og satspuljepartierne har forhandlet på plads i dag.
Ny kampagne sætter fokus på dementes tabte relationer
”Det vigtigste består – for glæden ved samvær og behovet for nærhed forsvinder aldrig”.
Ny med demensdiagnose
Har du lige fået en demensdiagnose? Så er der råd at hente her.
Ny oversigt skal gøre det lettere at vælge plejehjem
Nu er det nemmere for mennesker med demens og deres pårørende at få overblik over alle plejehjem, plejecentre og friplejehjem i Danmark. På hjemmesiden Plejehjemsoversigten.dk kan man klikke ind på hvert enkelt plejehjem og få et overblik over blandt andet dets værdier, aktiviteter og faciliteter.
Ny rapport: Danskerne ved for lidt om demens
Viden om demens er nøglen til forståelse af nogle af de mest tabubelagte sygdomme, vi kender. Og forståelse er noget af det, dem der lever med sygdommen til hverdag, efterspørger allermest. Desværre står det sløjt til med danskernes viden om demens, viser en ny befolkningsundersøgelse, som YouGov har lavet for Alzheimerforeningen.
Ny skandinavisk deklaration skal vise vej på demensområdet
Mennesker med demens og deres pårørende fra Norge, Sverige og Danmark står bag en række stærke budskaber om det demensvenlige samfund, der blev præsenteret som The Copenhagen Declaration på Alzheimer Europe konferencen i København 2. november.
Ny tjekliste afslører tidlige demenssymptomer
Demens rammer ikke kun hukommelsen. Faktisk er de første tegn på demens ofte en lang række adfærdsændringer, viser et nyt studie.
Ny vidensbank om mad til ældre
Nyborg
Nye kliniske retningslinjer for demens
Sundhedsstyrelsen udgivet tre nye nationale kliniske retningslinjer inden for demensområdet. Retningslinjerne skal være med til at sikre ensartede behandlingstilbud af høj faglig kvalitet på tværs af landet.
Nye kontingentsatser for 2016
Nye regler for medicintilskud
Nyheder fra Alzheimerforeningen
Nyt fællesskab skal hjælpe demensramte familier i Østjylland
30. januar markeres åbningen af Demensfællesskabet Østjylland – et åbent tilbud, der bryder kommunegrænserne, og som deltagerne i høj grad selv er med til at forme.
"Livsglæde - Kunsten at bevare glimtet i øjet og sproget"
Nyt Gå Hjem Møde - Torsdag den 14/11 2019 kl. 17 - 19 i Alzheimerforeningen Trekanten i Gulkrogcentret - Gulkrog 9 , 7100 Vejle
Nyt i Bjerringbro
Borgere med en demenssygdom og deres pårørende tilbydes en dejlig formiddag.
Nyt initiativ skal få flere danskere til at skrive testamente
Kun 17 procent af danskerne skriver testamente, og det er for få. Det mener en lang række velgørende organisationer, der nu er gået sammen om at bryde tabuet og få flere til at tage stilling.
Nyt landsdækkende demens bisidderkorps
Alzheimerforeningens bisidderkorps er nu blevet landsdækkende. Det betyder, at det er muligt at få en bisidder med til vigtige møder, uanset hvor i landet du bor.
Nyt projekt skal udvikle demensvenlige boligområder
Alzheimerforeningen har taget initiativ til et projekt om demensvenlige boligområder, som skal gøre livet lettere for særligt enlige mennesker med demens. KAB og Rødovre kommune deltager som nogle af frontløberne i pilotprojektet.
Nyt teater om demens
Hvordan skaber man den bedste overgang til plejehjem, for både den syge og de pårørende? Hvordan lærer man som pårørende at give slip på ansvaret for sin syge partner? Det er temaet for forumteaterforestillingen, som har premiere søndag den 21. september på Slagteriskolen i Roskilde.
Nyt tema om kommunikation
Nytårstale: Giv os en demenspakke, Lars Løkke
Alzheimerforeningens direktør, Nis Peter Nissen, beder statsministeren om at lytte til demenspatienter og deres pårørendes højeste ønske, når han søsætter ny sundhedsreform.
Nærværsgudstjeneste
En kort gudstjeneste fokus på sanser og nærvær.
Nærværsgudstjeneste
En kort gudstjeneste med fokus på sanser og fællesskab.
Nærværsgudstjeneste I De Gamles Bys Kirke
En kort gudstjeneste med fokus på sanser og nærvær.
Næstved
Når demens går i musklerne
Poul-Erik Mathiesens demenssygdom har ramt motorikken før hukommelsen, og derfor møder han og hans kone ikke meget forståelse for, at han har demens.
Når demente går væk
I løbet af de seneste tre år, er mindst 29 personer med demens fundet omkomne, efter de er gået hjemmefra. Nogle af dødsfaldene kunne måske være undgået, hvis folk vidste mere om demens og var mere opmærksomme, lyder det fra Alzheimerforeningen.
Når grænsen mellem rigtigt og forkert udviskes
Livet med demens er fuld af dilemmaer, som ikke har nogen løsning – der er ikke rigtigt eller forkert, men der er måder, vi kan blive bedre til at håndtere dilemmaerne på, siger filosof og forhenværende formand for etisk råd, Jacob Birkler.
Når Harry har glemt, hvor han bor
Kaj smækker sig ude, Harry glemmer, hvor han bor, og Annelise går fejl af kontakterne. Alzheimerforeningen har taget initiativ til et projekt om demensvenlige boligområder, som skal gøre livet lettere for mennesker med demens. Et tværfagligt samarbejde mellem boligselskaberne i Kærene i Rødovre deltager som frontløbere i et pilotprojekt.
Når hukommelsen svigter
Når kærligheden forsvinder
Annette Novotni oplevede, hvordan kærlighed blev afløst af skyld, angst og had, da hendes mand blev ramt af Alzheimers sygdom og fuldstændigt ændrede personlighed.
Når mor skal på plejehjem
Livet med demens
Når musik er medicin
Når ordene forsvinder
Henning lever med en semantisk demens, der er en underform af frontaldemens og, som i første omgang, rammer forståelsen for ord og begreber, men ikke hukommelsen. Derfor var sygdommen også svær at diagnosticere i begyndelsen.
Når plejehjem ikke er et valg men en nødvendighed
Dårlig samvittighed, skyld og en følelse af at give op. Der er ofte mange svære følelser forbundet med at sende sine kære på plejehjem, men nogle gange er der ikke noget valg. Det var der ikke for Aase Hellemanns mand.
Når rollerne forandres
Livet med demens
Når ægtefællen dør
Når ægtefællen flytter på plejehjem
I 2007 fik Ole Eskesens kone konstateret vaskulær demens. Det ændrede deres liv. Hør Ole fortælle sin historie her.
Odder
Odder: Foredrag med mindfullnessinstruktør og naturterapeut Eva Zelander
Denne aften vil Eva Zelander fortælle om de effekter, det har på både vores immunforsvar, humør og helbred generelt at lave mindfullnessøvelser og opholde os i naturen.
Odder: Kom og hør socialrådgiver Henning Lund "Når du skal handle på en anden persons vegne"
Kom og hør socialrådgiver Henning Lund fra Demenshjørnet i Aarhus svare på blandt andet følgende spørgsmål: - Hvem skal bestemme hvad? - Hvem skal bestemme, hvis jeg ikke selv kan? - Hvad kan man bemyndige andre til og hvordan? - Er det vigtigt at tage stilling til det tidligt og hvorfor?
Odder: Kom til en festlig eftermiddag, hvor fortælling og fællessang er i fokus (tilmelding ikke nødvendig)
Det frivillige demensteam i Odder inviterer til festlig eftermiddag, hvor fortælling og fællessang er i fokus For Lisa Kock Nielsen handler det om at synge sammen med andre. Derfor kommer hun denne eftermiddag med sin guitar og sætter fællessang og fortællinger, der støtter op om indholdet af de enkelte sange, i fokus.
Odense
Odsherred
Offentlig Informationsmøde om demens
Hvordan påvirker demens familie, venner og omgangskreds
Om Alzheimer-forskningsfonden
Om at dele hoved med en demenssygdom
Et stort sort hul, hvor alting forsvinder ned i, en lyskæde, hvor nogle af pærerne begynder at svigte eller et livsforløb på en tavle, der langsomt bliver visket ud. Demens er med tiden blevet beskrevet med et utal af farverige billeder. Men hvordan opleves det egentlig indefra, når ordene, retningssansen og genkendelsen pludselig svigter?
Om at få det bedste ud af det: Mor, mig og demensen
Foredragsholder: Ina Kjøgx Pedersen, der har skrevet den almelderroste bog "Drengen, der blev væk". Den bedste bog om demens, der er skrevet længe.
Om at støtte
Sådan bruger vi dit bidrag
Om os
Om projekt RUM'lighed
RUM’lighed handler om at skabe trygge fællesskaber og demensvenlige omgivelser til gavn for aleneboende med demens – og andre i almene boligområder.
Onsdagscaféen for demente og pårørende
Vi mødes den sidste onsdag i måneden på Møllebo til en kop kaffe, hygge og fællessang
Opbygning
OPDATERING: Sundhedsminister bør tillade gps på sygehuse
Opfordring til sundhedsminister: Giv demente den nødvendige behandling
Oplev naturen – Aktiver dine sanser på en skovtur
Den Rullende Demensrådgivning har startet et nyt samarbejde op, som hedder ”Aktiv med demens” med FOF Syd- og Vestsjælland. I det samarbejde afholdes senere i foråret to arrangementer med; Skovtur, hvor du får mulighed for at lave en pesto på spiselige urter, og Ølsmagning, som henvender sig til mennesker med let til moderat demens og pårørende.
Oplysning omkring demens
På Sorø Bibliotek afholdes den 20 februar et oplysnings arrangement om demenssygdomme, demensven og kommunens tilbud. Biletter købes på Biblioteket- 20 kr.
Oplysning omkring demens
Overlæge Peter Høgh vil fortælle om symptomerne på en demenssygdom. Og livet med en demenssygdom.
Oplysning omkring demens
Overlæge Peter Høgh vil fortælle om symptomerne på en demenssygdom. Og livet med en demenssygdom.
Opret arrangement
Opråb til borgmestre: Sørg for værdig bemanding på plejehjem
Alzheimerforeningen opfordrer samtlige borgmestre i Danmark til at bruge regeringens ”værdighedsmilliard” på at ansætte mere personale på plejehjem.
Opråb til politikere: Lyt til mennesker med demens
Demensvenlige kommuner kan kun skabes ved at lytte til dem det handler om, lyder en opfordring, som Alzheimerforeningen, på baggrund af en ny undersøgelse, har sendt ud til samtlige kommunalpolitikere.
Organisation
Organisation og fundraising:
Organisering af behandling, pleje og omsorg
Oscarnomineret skuespillerinde bliver global Demensven ambassadør
Den britiske sundhedsminister Jeremy Hunt har sammen med den engelske Alzheimerforeningen netop udnævnt den oscarnominerede skuespillerinde Carey Mulligan til den første UK Global Demensven-ambassadør.
Otte ud af ti plejehjem nævner ikke demens i plejehjemsoversigt
85 procent af plejehjemsbeboerne i Danmark har en demenssygdom. Alligevel bliver demens ikke nævnt med et ord på omkring 80 procent af plejehjemssiderne på den nye plejehjemsoversigt. Den 12,5 millioner kroner dyre oversigt skulle ellers skabe mere tryghed ved beslutningen om at flytte på plejehjem, men i stedet giver den et fordrejet billede af virkeligheden, lyder kritikken fra pårørende og Alzheimerforeningen.
Ove Nielsen
Ove er medansvarlig for, og deltager i aktiviteter sammen med mennesker med demens, pårørende og frivillige.
Over en million samlet ind til mennesker med demens
Der var stor opbakning til Alzheimerforeningens landsindsamling lørdag d. 22. september, og det samlede beløb fra indsamlingen lander på 1,4 millioner kr.
Overforbrug af morfin til demente bekymrer
Ny undersøgelse viser at brugen af skadelige morfinpræparater til demente plejehjemsbeboere ligger langt over anbefalingerne – Alzheimerforeningen kræver handling fra sundhedsministeren
Overset demenssygdom rammer pårørende hårdt
Ny undersøgelse fra Alzheimerforeningen viser, at størstedelen af pårørende til en patient med frontotemporal demens oplever, at rollen som pårørende forværrer deres helbred, sociale liv og økonomi. Desværre tilbyder meget få kommuner hjælp.
Palliation skaber tryghed, når vi trues på livet
Kronik: 20 år efter åbningen af det første hospice i Danmark er den helt overordnede udfordring at få en lindrende, palliativ tankegang integreret i et behandlings- og effektivitetsorienteret sundhedsvæsen.
Performere møder mennesker med demens på ny måde
Performer Anika Barkan arbejder med livshistorier, øjeblikke og det abstrakte, når hun og kollegaen Helene Kvint, tager ud på plejecentre og møder mennesker med demens. Oplevelserne er blevet samlet i stykket BESKÆRING, som blandt andet kan opleves i Aarhus i næste uge.
Peter Kühnel
Peter Kühnel, Formand
Ph.d. skal udfordre forståelsen af demens
Hvordan opleves det at være et menneske med demens i en verden, hvor man i høj grad definerer sig ud fra sine evner til at tænke skarpt og reflekteret? Det skal en ny erhvervs-ph.d. finansieret af Innovationsfonden og Alzheimerforeningen undersøge.
Pleje og omsorg
Plejebolig og plejetestamente
En plejebolig kan blive nødvendig på et tidspunkt, når man får en demenssygdom og det er god idé at være forberedt i tide. Man kan formulere sine ønsker til pleje og omsorg i et plejetestamente.
Politikerne skal også investere i yngre med demens
Portræt af en frivillig - Gitte Klit
For Gitte var det at deltage som frivillig i Alzheimerforeningens landsindsamling en anledning til at skabe opmærksomhed om en sygdom, som hun selv har haft tæt inde på livet. Samtidig betød de initiativer hun fik sat i gang på sin arbejdsplads, Jensens Bøfhus HerningCentret, at det blev sjovere at gå på arbejde i den uge indsamlingen varede.
"En nem måde at gøre en forskel på"
Da Jonna Bøttern meldte sig som koordinator for Alzheimerforeningens landsindsamling i Fredericia sidste år, var det først og fremmest med ønsket om at gøre en forskel. For som hun siger: ”Jeg ved ikke, om jeg bliver den næste, der bliver ramt”.
Portræt af en frivillig - Kaj Nielsen
Jeg begyndte som frivillig i lokalforening Østsjælland fra det øjeblik, hvor min kone, Ulla, begyndte i Netværkscaféen. Så var vi sammen der. Vi hjalp med at brygge kaffe og var med til at finde ud af, hvor vi skulle tage hen på ture. Hvis vi var for mange deltagere til at kunne være i minibussen, supplerede jeg med min bil.
Portræt af en frivillig - Lena Baungård
Lena Baungård begyndte sit frivillige engagement i Alzheimerforeningen i 2002 i en netværksgruppe, som kalder sig ”Tænketank for yngre med demens”. Gruppen startede på Kallerupvej i Odense og har blandt meget andet har lavet Seminar for yngre med demens i 11 år.
Portræt af en frivillig - Trine Askløf
Det var ønsket om mere faglig viden, der fik Trine Askløf til at begynde som frivillig instruktør på et motionshold for demente. Men i dag er det også venskaber og den gode stemning, som driver hende.
Portræt af en frivillig: Charlotte hækler sprutter til demenspatienter
Sprutterne giver ro hos patienterne – og som Demensven giver det Charlotte en glæde at hjælpe.
Positivt med politisk fokus på demens
Poul er på forkant med sin demenssygdom
Poul Nielsen har svært ved at finde ordene og opbygge sætninger pga. demenssygdommen primær progressiv afasi. Men han er åben over for at bruge ordene på nye måder. På Kommunikationscentret lærer han, hvordan han kan bibeholde sin evne til at kommunikere så længe som muligt.
Presserum
Prinsesse Benedikte sender hilsen til Alzheimerforeningens indsamlere
Foreningens protektor beder befolkningen om at tage godt imod de tusindvis af frivillige, der samler ind til demens lørdag den 23. september.
Prinsesse engagerer sig i demens
Når Alzheimer Europe i samarbejde med Alzheimerforeningen afholder den internationale Alzheimer Europa konference i København d. 31. oktober – 2. november, vil H.K.H. Prinsesse Benedikte deltage i et symposium sammen med mennesker, der har en demenssygdom.
Prinsesse overrækker Alzheimerpriser
To ildsjæle inden for forskning i demenssygdomme fik 20. september overrakt Alzheimer-forskningsfondens pris af H.K.H. Prinsesse Benedikte. Modtagerne er docent, ph.d. og forskningsleder ved VIA University College Aarhus, Rikke Gregersen og professor i kemisk biologi ved Københavns Universitet, Kristian Strømgaard.
Privatlivspolitik
Alzheimerforeningens Privatlivspolitik - om beskyttelse af personlige oplysninger
privatlivspolitik
Program efterår 2019
Projekt "Tid til at være ung"
I perioden 1/1 2015 til 30/9 2017 har Alzheimerforeningen gennemført pilotprojekt ”Tid til at være ung” med støtte fra VELUX fonden.
Præster og plejepersonale skal lære om demens
Et nyt e-læringsværktøj fra Diakonissestiftelsen skal lære plejehjemspersonale at tage medejerskab for kirkens aktiviteter og gøre præster klogere på, hvad demens er, og hvordan man møder mennesker med demens på en værdig måde.
Psykologer med viden om demens
Pusterummet
pusterummet med forsanger
Pusterummet
Mødested for pårørende til demensramte
På rejse fra Jorden til Månen med Vibeke Drevsen Bach
Vibeke Drevsen back trak fulde huse i Hadsund Kulturcenter. Mere end 100 mennesker havde fundet vej. September 2017
Pårørende gruppe
Socialt sammenvær
Pårørende grupper
For pårørende til demensramte
Pårørende Klub
Ny Pårørende Klub åbner i Sønderborg
Pårørende netværk
Alle pårørende det kan være børn , venner, bekendte , familie , ægtefælder, som har demens inde på livet, tilbydes at komme og være med i en netværkgruppe.
Pårørende netværk
Alle pårørende, det kan være børn, venner , bekendte, familie, ægtefælder, som har demens inde på livet, tilbydes at komme og være med i en netværk gruppe
Pårørende på Frederiksberg?
Kom til temadag og mød andre pårørende
Pårørende rammes på helbred og arbejdsliv
Ny undersøgelse fra Alzheimerforeningen viser et overraskende billede af hvem de pårørende til demensramte er, og hvordan sygdommen påvirker deres liv.
Pårørendecafè for mænd
Mænd, som har eller har haft pårørende med demens, mødes til hyggeligt samvær og udveksling af erfaringer.
Pårørendegruppe
Pårørendegruppe på Stevns
Pårørendegruppe
Pårørende til mennesker med demens, mødes med ligestillede og Kommunens demenskonsulenter
Pårørendegruppe
Til mennesker med frontotemporal demens på Fyn
Pårørendegruppe
Pårørendegruppe på Stevns
Pårørendegruppe
Pårørende til mennesker med demens, mødes med ligestillede og Kommunens demenskonsulenter
Pårørendegruppe
Pårørendegruppe på Stevns
Pårørendegruppe
Pårørendegruppe på Stevns
Pårørendegruppe i Aalborg
Afmagt, frustration, ensomhedsfølelse, dårlig samvittighed og sorg kan tage modet  fra selv den stærkeste pårørende
Pårørendegruppe Stevns
For ægtefæller, børn, venner m.m. som har demens inde på livet
Pårørendegruppe Stevns
For ægtefæller, børn, venner m.m. som har demens inde på livet
Pårørendegruppe Stevns
For ægtefæller, børn, venner m.m. som har demens inde på livet
Pårørendegruppe Stevns
For ægtefæller, børn, venner m.m. som har demens inde på livet
Pårørendegruppe Stevns
For ægtefæller, børn, venner m.m. som har demens inde på livet
Pårørendegruppe Stevns
For ægtefæller, børn, venner m.m. som har demens inde på livet
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Aktivitetscenter Dalgården
I pårørendegruppen på Aktivitetscenter Dalgården kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Dalby Ældrecenter.
I pårørendegruppen på Dalby Ældrecenter kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Plejecenter Ulvsund.
På Plejecenter Ulvsund kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Plejecenter Ulvsund.
På Plejecenter Ulvsund kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegruppe, Plejecenter Ulvsund.
På Plejecenter Ulvsund kan alle emner i forbindelse med en demenssygdom drøftes.
Pårørendegrupper
Pårørendegrupper
Pårørendegrupper
Pårørendegrupper
Deltag i en pårørendegruppe via din lokalforening eller kommunen.
Pårørendeskole
For pårørende til demensramte (Informationsøde)
Påskebrunch
Påskebrunch med hygge og sang
Påskefrokost den 9 april
Cafe Blomsten holder påskefrokost, for borgerer som er ramt af en demens sygdom , og deres ægtefælde.
Påskefrokost - Pris oplyses ved tilmelding
Torsdagscafe - bemærk der er en pris på dette arrangement
Randers
Rapport giver skævt billede af ældres sundhed og trivsel
Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen skulle give et billede af ældrebefolkningens sundhedstilstand, men nævner ikke med et eneste ord demenssygdom, der en af de største helbredsudfordringer for mennesker over 65 år. Alzheimerforeningen opfordrer sundhedsministeren til fremover at huske patienter med demenssygdom.
Reaktion
Rebild
Redegørelse vidner om alvorlige fejl og uacceptabel lav bemanding
Rediger arrangement
Referat af Generalforsamling
Referat af Generalforsamling
Her kan I læse referat af generalforsamlingen for Lokalforening Fyn 2019
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Rejs med demens?
Livet med demens
REMA 1000 bliver Demensvenner
REMA 1000 har sat gang i en landsdækkende indsats for at gøre kædens 277 butikker demensvenlige i samarbejde med Alzheimerforeningen. Over 9000 medarbejdere skal gøres til Demensvenner, der kan genkende og hjælpe mennesker med demens.
Repræsentantskab
Ressourcer i livet med demens
Livet med demens
ressourceside
Resultater af undersøgelser
På baggrund af de spørgeskemaer, der besvares af Demenspanelet, Alzheimerforeningens medlemmer og følgere på sociale medier, udarbejder Alzheimerforeningen løbende undersøgelser for at komme tættere på livet med demens. Læs rapporterne her:
Ride for a Cure
Rikke Berg Christensen
Ringkøbing-Skjern
Ringsted
Risiko og forebyggelse
Risikoen for demens falder
Rita er årets Demensven
For sin hudløst ærlige medvirken i TV2 dokumentarerne ”Rita og Aages sidste dans” og ”Da Aage forsvandt”, samt for sit store engagement i Alzheimerforeningens Demensven-kampagne, hædres Rita Knudsen med titlen som Årets Demensven 2017.
Roskilde
Rudersdal
rumlighed
RUM'lighed
Målrettet indsats til mennesker med demens, der bor alene
Ryttere i sadlen mod demens
Når Equitour afholder DM i dressur og paradressur fra i dag 7. juni og til og med d. 10. juni 2019 bliver det med et godt formål for øje.
Rødovre
Rådgivning
Rådgivning på Patient til Patient kontoret, Aalborg Sygehus Syd. Er du pårørende eller har du en mistanke om du selv er ved at udvikle en demenssygdom?
Rådgivning
Rådgivning på Patient til Patient kontoret, Aalborg Sygehus Syd. Er du pårørende eller har du en mistanke om du selv er ved at udvikle en demenssygdom?
Rådgivning
Rådgivning på Patient til Patient kontoret, Aalborg Sygehus Syd. Er du pårørende eller har du en mistanke om du selv er ved at udvikle en demenssygdom?
Rådgivning (og evt. netværksgruppe) i Brønderslev
Er du pårørende, ven, m.m. -eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Alle er velkomne til at få en snak med rådgiver, tidligere demenskoordinator Annegrete Mathiasen
Rådgivning (og evt. netværksgruppe) i Brønderslev
Er du pårørende, ven, m.m. -eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Alle er velkomne til at få en snak med rådgiver, tidligere demenskoordinator Annegrete Mathiasen
Rådgivning (og evt. netværksgruppe) i Brønderslev
Er du pårørende, ven, m.m. -eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Alle er velkomne til at få en snak med rådgiver, tidligere demenskoordinator Annegrete Mathiasen
Rådgivning (og evt. netværksgruppe) i Brønderslev
Er du pårørende, ven, m.m. -eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Alle er velkomne til at få en snak med rådgiver, tidligere demenskoordinator Annegrete Mathiasen
Rådgivning for voksne børn
Demensfællesskabet Kallerupvej opstarter pårørende café for voksne børn
Rådgivning i Brønderslev
Annegrete Mathiasen træffes hver mandag kl. 15.30-18.00, Bredgade 59 i gården, Brønderslev, til en anonym snak og evt. rådgivning og vejledning. Pårørendegruppe Ring til Annegrete hvis du har ønske om at deltage i pårørendegruppe. Af andre tiltag kan være udflugter eller andet som mennesker med demens og pårørende har ønsker om.
Rådgivning i Brønderslev - Der er også tilbud om netværksgruppe
Er du pårørende, ven, m.m. -eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Alle er velkomne til at få en snak med rådgiver, tidligere demenskoordinator Annegrete Mathiasen
Rådgivning i Brønderslev
Annegrete Mathiasen træffes hver mandag kl. 15.30-18.00, Bredgade 59 i gården, Brønderslev, til en anonym snak og evt. rådgivning og vejledning. Pårørendegruppe Ring til Annegrete hvis du har ønske om at deltage i pårørendegruppe. Af andre tiltag kan være udflugter eller andet som mennesker med demens og pårørende har ønsker om.
Rådgivning i Brønderslev (der kan evt. også tilbydes netværksgruppe)
Er du pårørende, ven, m.m. -eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Alle er velkomne til at få en snak med rådgiver, tidligere demenskoordinator Annegrete Mathiasen
Rådgivning i Forsamlingsbygningen, Østergade 9
Du er velkommen til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning i Forsamlingsbygningen, Østergade 9
Du er velkommen til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning i Forsamlingsbygningen, Østergade 9
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning i Frederikshavn
Du er velkommen uanset hvad du har af problemer der skal løses, drøftes, tanker der skal vendes med en der selv har prøvet det meste.
Rådgivning i Aalborg hver tirsdag
har du en demenssygdom, har mistanke om det eller er pårørende? Vi er klar til at tage imod dig. Vi kan få en snak om alt hvad der berører dig, -også når du er ved at snuble! Du kommer uden henvisning og er HELT anonym. Vi har tavshedspligt, og skriver intet om dig
Rådgivning om demens og teknologibibliotek
Har du spørgsmål om demens, kan du henvende dig og få viden, information eller rådgivning om en konkret situation.
Rådgivning på Ingeborghus
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning på Ingeborghus
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning på Ingeborghus
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning på Ingeborghus
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom .
Rådgivning på Ingeborghus
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning på Ingeborghus
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement.
Rådgivning på Patient til Patient kontoret
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom
Rådgivning på Patient til Patient kontoret
Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er begyndende dement. Du kan komme til anonym snak og rådgivning. Er du pårørende, ven, kollega, sportskammerat m.m. eller du som tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom
Rådgivning på Sygehus Syd i Aalborg , "Patient til Patient"
Du er velkommen uanset hvad du har af problemer der skal løses, drøftes, tanker der skal vendes med en der selv har prøvet det.
Rådgivning på Sygehus Syd, "Patient til Patient"
Du er velkommen uanset hvad du har af problemer der skal løses, drøftes, tanker der skal vendes med en der selv har prøvet det meste.
Rådgivning på Sygehuset i Aalborg
Du er velkommen uanset hvad du har af problemer der skal løses, drøftes, tanker der skal vendes med en der selv har prøvet det meste.
Rådgivnings og Aktivitetscenteret, Cafe Blomsten
Vi laver en multi tarsk konkurrence , for borgerer med en demens sygdom , samtidig får vi et godt grin.
Rådgivnings- og aktivitetscentre
I Danmark er der etableret 14 rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende. I centrene er der mulighed for at at få støtte og rådgivning samt møde andre ligestillede. Centrene tilbyder desuden sociale og fysiske aktiviteter.
Rådgivnings- og aktivitetscentre udfylder hul i demensindsatsen
Med udgangspunkt i brugerinddragelse og tanken om samarbejder på tværs er der siden 2018 åbnet 13 nye rådgivnings- og aktivitetscentre fordelt over hele landet. Centrene er for mennesker med demens og deres pårørende og er en del af de 23 initiativer i Demenshandlingsplanen 2025.
Samarbejde og relationer
Livet med demens
Samliv & Demens
Livet med demens
Sammen husker vi
spændende dag med foredrag med Frederik Lindhardt og TV-læge Peter Qvortrup Geisling
Sammen hver for sig - når din partner skal i plejebolig
Pårørendekurset 'Sammen hver for sig – når din partner skal i plejebolig' er for dig, der står overfor at tage beslutningen om at din ægtefælle eller samlever skal flytte i plejebolig. Kurset er også for dig, som allerede har en ægtefælle i plejebolig eller som er blevet alene efter mange år med sygdom inde på livet.
Sammen mod demens - auktionsgruppe
Signerede bøger, malerier og cd’er med hilsner fra kunstnerne er under hammeren, når Thomas Dyrebjerg fra Fyn laver onlineauktion til støtte for mennesker med demens.
Sammen om demens
Silas Holst vil fortælle om, hvordan det er at være pårørende til en demensramt og byde os alle op til en twist.
Samsø
Samtalecafé
Samtalecafé for pørende til demensramte
Samtalecafé
Samtalecafé for pørende til demensramte
Samtalecafé
Samtalecafé for pårørende
Samtykke - Aktiv Højskole
For at tilmelde dig til Aktiv Højskole skal du give dit samtykke til at Alzheimerforeningen indhenter og behandler personlige oplysninger om dig.
Samtykke - Demenspanel
For at tilmelde dig til Alzheimerforeningens Demenspanel skal du give dit samtykke til, at Alzheimerforeningen indhenter og behandler personfølsomme oplysninger om dig.
Samtykke - Feriekursus
For at tilmelde dig til Feriekursus skal du give dit samtykke til at Alzheimerforeningen indhenter og behandler personlige oplysninger om dig.
Samtykke - Tænketank
For at tilmelde dig til TænkeTank skal du give dit samtykke til at Alzheimerforeningen indhenter og behandler personlige oplysninger om dig.
Samvær
Der kan være behov for nye måder at gøre tingene på og finde nye måder at være sammen på.
Samvær og velvære i Aalborg
Vi udvikler aftenens indhold sammen, men det kan f.eks. være: afspændingsøvelser, snak om dagens nyheder, fællessang, kaffe, mm. Der vil også være mulighed for massage af uddannet massør, evt. manicure og sunde smoothies.
Sang og musik i Musikkens Hus
Velkommen i øvre foyer i Musikkens Hus her vil studerende fra musikterapiuddannelsen stå for musikken... Tilmelding senest 8 dage inden arrangementet til Alzheimerforeningen, Gunver Folmand. Tlf. 20 45 83 28 - mail: gunver.folmand@gmail.com
Sans og mærk verden
Livet med demens
Satspuljeaftale opprioriterer viden om demens
Ny satspuljeaftale sikrer med permanentgørelse af Nationalt Videnscenter for Demens, at den fremtidige rådgivning om demens bliver baseret på viden og på et kvalificeret fagligt grundlag. Det glæder Alzheimerforeningen.
Satspuljeforlig skal styrke sundhedsfaglig indsats for demente
Alzheimerforeningen kalder det et vink med en vognstang til socialminister og kommuner
Se mennesket, ikke demensen
I dokumentarfilmen Fædre & Sønner tager Michael Haslund og hans far, den tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen på en rejse ind i deres fælles fortid. Sammen går de i fodsporene på Sørens far og Michaels farfar – Henning Haslund-Christensen, der var berømt opdagelsesrejsende blandt mongolske stammer, og de ender i den fjerne kinesiske Xinjiang-provins. Men uret tikker – Søren har Alzheimers sygdom, og rejsen er måske sidste chance for at få Sørens svar på mange af de spørgsmål, der gemmer sig i familiehistorien.
Sejr til demenspatienter
Folketinget har lyttet til mennesker med demens og sætter nu penge af til et projekt, der skal hjælpe med transport.
Seneste viden om demens
Den seneste viden om demens fra Nationalt Videnscenter for Demens
Seniorfestivalen 2019
Danmarks førstval for seniorer
Seniorfestivalen 2019
Danmarks førstval for seniorer
Seniorfestivalen 2019
Danmarks førstval for seniorer
Sheila Vestergård
Sidsel Kloster Jensen
Bestyrelsesmedlem
Sidsel Kloster Jensen
Silas Holst giver demens et twist ved DM i Dressur
Når finalen i DM i Dressur løber af stablen i år på Broholm Slot vil Silas Holst samtidig byde publikum og ryttere op til en twist med det formål at sætte fokus på demens.
Silas Holst og ny Folkebevægelse giver demens et twist
Som ambassadør for Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark vil Silas Holst sætte fokus på, hvordan dans kan nedbryde barrierer og skabe nye fortællinger om demens. ”Giv demens et twist” hedder kampagnen og søndag den 27. maj bydes hele Danmark op til dans.
Silkeborg
Sjældne demenssygdomme
Skal demenspatienter have frataget deres stemmeret?
Alzheimerforeningen er bekymret for danskernes holdning til demenspatienters demokratiske rettigheder.
Skal din kommune have demensvenlige boligområder?
Sammen med kommuner og boligorganisationer landet over udruller Alzheimerforeningen nu projekt RUM’lighed – en indsats, der skal styrke demensvenligheden blandt beboere, frivillige og medarbejdere i almene boligområder.
Skal din kommune have demensvenlige boligområder?
Sammen med kommuner og boligorganisationer landet over udruller Alzheimerforeningen nu projekt RUM’lighed – en indsats, der skal styrke demensvenligheden blandt beboere, frivillige og driftspersonale i almene boligområder.
Skanderborg
Skattefradrag
skattefradrag
Skattefradrag for donation
Tak for den donation du har givet til Alzheimerforeningen via facebook. For at du kan få fradrag for din donation, har vi brug for nogen oplysninger, så vi kan sende dem til Skat. Udfyld formularen nedenfor: (Dine oplysninger sendes krypteret via en sikker forbindelse)
Skive
Skovtur og en pesto på spiselige urter
Aktiv med demens er et nyt og spændende samarbejde mellem Center for Sundhed og Ældre i Næstved - Den Rullende Demensrådgivning og FOF Syd- og Vestsjælland. Gå med på jagt efter spiselige urter i naturens spisekammer i både skov og på eng. Det sene forår byder på en overflod af friske grønne urter og smukke blomster, som både kan smage og pynte. Vi tilbereder en pesto af vores fund, smører den på brødet og spiser en let frokost sammen omkring bålet. Kirsten Blicher Friis, naturvejleder
Slagelse
Smuk tilkendegivelse fra Ove som er pårørende
Ove forærer lokalforeningen smukke dækkeservietter, som Ove selv har designet. Tusind tak Ove.
Smykke til fordel for demensramte
Smykker for en god sag
Sociale faktorer
Socialstyrelsen misinformerer om GPS til demente
Socialt samvær og hygge
Godtepose med Hjerterum . Du kommer bare med forslag eller ønsker, og vi snakker sammen fra gang til gang, om hvordan vi hygger os disse aftener.
Socialt samvær og hygge
Godtepose med Hjerterum . Du kommer bare med forslag eller ønsker, og vi snakker sammen fra gang til gang, om hvordan vi hygger os disse aftener.
Socialt samvær og hygge
Godtepose med Hjerterum . Du kommer bare med forslag eller ønsker, og vi snakker sammen fra gang til gang, om hvordan vi hygger os disse aftener.
Socialt samvær og hygge tirsdage i LIGE uger
Godtepose med hjerterum. Du kommer med forslag eller ønsker, og vi snakker sammen fra gang til gang, om hvordan vi hygger os disse aftener.
Socialt samvær og hygge tirsdage i U-lige uger
"Godtepose med hjerterum". Du kommer med forslag eller ønsker, og vi snakker sammen fra gang til gang, om hvordan vi hygger os disse aftener.
Solrød
Sommerdaghøjskole
4 dages daghøjskole med undervisning sang hygge udflugt og socialt samvær
Sommertid i sekretariatet
Sonja Marie Olsen
SORG - når man mister langsomt
Foredrag i Samarbejde med AOF . Foredraget henvender sig til pårørende, men også ansatte i ældreplejen, demensafsnit og foreninger.
SORG - når man mister langsomt
Hvordan kan vi forstå sorgen ? Hvad kan vi gøre når sorgen og smerten rammer os ? Foredraget henvender sig til pårørende, men også ansatte i ældreplejen, demensafsnit og foreninger.
Sorg og lys i livet med demens
Livet med demens
Sorg og lys i livet med demens
Hvordan tackler man sorgen og finder lys i livet med demens?
Sorggruppe i Vor Frue kirke
Et tab er altid så slemt, som det opleves! Mange efterladte oplever, at andre ikke ved, hvordan de har det, hvis de ikke selv har prøvet at miste. Derfor kan der være trøst, lindring og opmuntring i at mødes og tale med andre, som har erfaringen af tab i nær erindring. Det er netop det, flere har oplevet ved at være i en af folkekirkens sorggrupper.
Sorø
Spis min gris - i morgen har du glemt det
Kom og mød Mad&Måltider fra Ældre- og Handicapforvaltningen, Odense Kommune
Spiseklub
Hvordan kan vi få et godt samvær?
At have betydning for andre, at kunne få lov til at yde omsorg og at hjælpe andre er vigtigt for os alle. Når man får en demenssygdom, er det ofte svært at fastholde den del af det menneskelige samvær. Med sygdommen følger behovet for selv at få hjælp og støtte, men på trods af sygdommen er det vigtigt at fastholde, hvem man er og har været i forhold til andre, og fortsat skabe mulighed for også at være omsorgsyder.
Stadig lang vej for en kur mod demens
Forskningen i demens - og i særdeleshed i Alzheimers sygdom - fokuserer i disse år på at forstå, hvordan sygdommen opstår, og hvad der rent faktisk sker i hjernen. For trods intens forskning ved man det stadig ikke med sikkerhed. Og uden den viden er det svært at finde en effektiv behandling.
Stadig mormor
Signe Raun forstod ikke ret meget, da hendes mormor, Anne Nørlund, for seks år siden fik diagnosen Alzheimers sygdom. Men som sygdommen skred frem, fandt nu 14-årige Signe nye måder, de kunne være sammen på, så de stadig begge har stor glæde af besøgene.
Start din egen indsamling
Der er flere måder, du kan starte din egen indsamling på.
Stevns
Stimulerende aktiviteter
Stor efterspørgsel på demensvenlige supermarkeder
Rema 1000 i Skovlunde er blevet Danmarks første demensvenlige supermarked. Her er medarbejderne blevet klædt på med viden om demens for bedre at være i stand til at hjælpe hvis behovet opstår. Alzheimerforeningen har siden nyheden kom frem oplevet stor opbakning til at andre butikker følger efter. På Alzheimerforeningens facebookside ’Demens er noget vi taler om’ er nyheden om det demensvenlige supermarked blevet et af de mest ’likede’ opslag nogensinde.
Stor kontant håndsrækning til demente og pårørende
Stor opmærksomhed til åbning af Demensfællesskab
Der var både taler, filmpremiere og mediebesøg, da Demensfællesskabet Østjylland fejrede sin åbning i Aarhus.
Store forskelle i kvaliteten af demensudredning
Patienter diagnosticeret med demens har ikke haft lige adgang til at blive undersøgt på en klinik med særlig erfaring med demensudredning, ligesom der er stor forskel på, om patienten får en specifik demensdiagnose, alt efter hvor i landet, man bor. Det viser nye tal fra Nationalt Videnscenter for Demens, som er blevet publiceret i tidsskriftet Journal of Alzheimer’s Disease
Storstrøm
Struer
Styrk hjerne og velvære med socialt samvær
Forskning peger på, at det mest effektive, man kan gøre for at styrke sin hjerne, er at lave mange forskellige aktiviteter og gerne i selskab med andre mennesker.
Stærkt demens-billede vinder fotokonkurrence
Som et led i Hjerneugen 2019 blev vinderen af fotokonkurrencen ’Mig og min hjerne’ i dag afsløret til en stor fernisering i Handicaporganisationernes Hus i Taastrup. Dommeren havde udvalgt 14 billeder, som alle fortæller om livet med en sygdom eller skade i hjernen. Vinderbilledet blev Julie Krebs von Hallings stærke portræt, der tager udgangspunkt i hendes mors demenssygdom og hendes egen frygt for fremtiden.
Støt
Du kan støtte kampen for bedre behandling til alle berørt af demens.
Støt forskning
Støt forskning i demenssygdomme
Hjælp mennesker med demens
Hver eneste time i døgnet er der en dansker, der får Alzheimers eller en anden alvorlig demenssygdom. Det er hårdt for dem, der rammes og for deres familier. For der findes endnu ingen kur, der kan stoppe sygdommen. Men du kan holde liv i håbet og støtte forskning i demenssygdomme og kampen for bedre behandling til dem, der allerede har sygdommen. Det skylder vi alle de ca. 500.000 danskere, der hver dag lever med en demenssygdom tæt inde på livet.
Støttegrupper Østjylland
Her kan du læse om de støttegrupper der er under Lokalforening Østjylland
Sund hverdag med demens
Sundere livsstil betyder færre demente
Nye undersøgelser offentliggjort på verdens største Alzheimerkonference AAIC 2014 i København, viser at den forventede stigning i antallet af demente (i den ”yngre” ende af skalaen) bliver langt mindre end tidligere antaget.
Sundheds- og ældreminister besøger demenscenter i Odense
Sundheds- og ældreminister vil have ny demens handlingsplan
Sundhedsdagen i Holbæk
Har du lyst til at møde et par fra Bestyrelsen i Vestsjælland, så kom til Sundhedsdagen i Holbæk på lørdag den 22.6. Vi har stand 41.
Sundhedsudspil overser demente
Susanne Kaagaard
Susanne Nickelsen
Svendborg
Syddjurs
Syddjurs: "Lidt af far" ved Frederik Lindhart
Dette er Frederiks, en søns, fortælling om livet sammen med sin demenssyge far – tidligere biskop i Roskilde, Jan Lindhardt. Den handler om sorgen, frustrationerne og håbløsheden. Om minderne, humoren, nærheden og kærligheden.
Sydvest, Generalforsamling
Onsdag d. 14. marts 2018 kl. 19.00 Vindrosen, Jernbanegade 8, Bramming
Syng dig glad
Harmonikaduo
Syng dig glad
Harmonikaduo
Syng-med
med Nikolaj Skaaning og Tatiana Gudnæs
Syng-med
Musikalsk underholdning
SyngSammen
Stjernestund med sang- for alle
SyngSammen
Stjernestund med sang- for alle
Særtilbud - Folk og Røvere i Kardemomme By
Særtilbud for Alzheimerforeningens medlemmer og modtagere af nyhedsbrev på billetter til Folk og Røvere i Kardemomme By
Søg støtte til forskning
Søg forskningsmidler fra Alzheimer-Forsknigsfonden
Søgeresultater på alzheimer
Søndagstræf
Søndagshygge i Helsingør
Søndagstræf - skovtur
Vi spiser frokost ved Esrum Sø
Søndagstræf - med gåtur
Kom og hyg dig sammen med ligesindede
Søndagstræf på Ålholmhjemmet i Hillerød
Kom og hyg dig sammen med ligesindede
Søndagstræf i Skovkilden
Peter og Pia underholder med guitar og sang
Søndagstræf på Annaborg
Søndagstræf ser " Den censurerede Udstilling" på Annaborg
Søndagstræf på Annaborg
Søndagstræf ser " Den censurerede Udstilling" på Annaborg
Søndagstræf tager på udflugt til Nivågård Museums park
Tag med og lad dig imponere af parkens mange smukke rododendrum
Søndagstræf tager til Sundtoldsmarked lørdag den 24. august.
Alle interesserede i Norsjælland inviteres med på udflugten! Kom og vær med og få nye oplevelser, hygge og et godt grin.
Sønderborg
Sønderjylland
Søs Fenger og pårørende i kamp mod demens
”Ingen bør stå alene med demens” er budskabet i en følelsesladet ny sang fra Spinning Wheels og Søs Fenger
Så er jeg igen Karens mand
En dag i april i 2013 - eller ca. et halvt år efter at Karen var kommet på plejehjem - vendte humøret for Ole. Fra at være tynget og ked af det hver gang, han besøgte Karen, blev han glad. Et åg faldt fra hans skuldre, som Ole selv beskriver det.
Sådan arbejder du med børn og unge, der har en forælder med en demenssygdom
Kommer du gennem dit arbejde i kontakt med børn og unge, der har forældre med demenssygdom? Så er dette kursus noget for dig. Kom med på Heldagskursus den 26.-27. november 2019
Tabu og fordomme om demens
Livet med demens
Tak for din ansøgning til Erindringsdans
Tak for din ansøgning til Erindringsdans. Du vil høre fra os snarest muligt.
Tak for din ansøgning til Feriekursus
Tak for din ansøgning til Feriekursus for ægtepar, du vil høre fra os efter ansøgningsfristen er udløbet.
Tak for din forespørgsel på Demensvenner
Tak for din støtte!
Tak for din ansøgning til Aktiv Højskole
Tak for din ansøgning til Aktiv Højskole. Du vil høre fra os, efter ansøgningsfristen er udløbet.
Tak for din tilmelding til demenspanelet
Demenspanelet går i luften i sommeren 2017. Vi sender dig et spørgeskema, så snart det er klart.
Tak for din tilmelding til konferencen
Tak for din tilmelding til konferencen "Gruppeforløb for unge med en forælder med en demenssygdom". Vi fakturerer løbende og din tilmelding er først endelig bekræftet, når vi har modtaget din betaling. Ved spørgsmål kontakt Ida Lind på Ida@alzheimer.dk/88 44 04 20. Vi glæder os til at se dig”
Tak for din tilmelding til seminar kommunikation og samvær
Tak for dit gratis medlemskab
Tusind tak fordi, du viser din opbakning til Alzheimerforeningens arbejde for mennesker med demens og deres pårørende. Du vil modtage dit gratis velkomstmateriale snarest muligt. Mange hilsner Alzheimerforeningen
Tak fordi du udfyldte logbogen
Tak fordi du udfyldte logbogen for Erindringsdans. Mange hilsner Alzheimerforeningen
Tak fordi du vil være bisidder i Alzheimerforeningen
Tusind tak for din ansøgning til at være med i Alzheimerforeningens bisidderkorps. Vi kigger alle ansøgninger igennem og vender tilbage til dig snarest muligt. Venlig hilsen Alzheimerforeningen
Tak fordi du vil være frivillig i Alzheimerforeningen
Tusind tak fordi du har lyst til at blive frivillig i Alzheimerforeningen. På den måde er du med til at gøre en forskel for mennesker med demens og deres pårørende. Du vil høre fra os snarest muligt. Mange hilsner Alzheimerforeningen
Tal om døden
Hvis man ikke får talt om døden, kan den måske komme til at fylde negativt i forholdet mellem den demenssyge og de pårørende.
Er du blevet ringet op?
Alzheimerforeningen ringer løbende ud for at informere om vores arbejde for mennesker med demens og deres pårørende.
Temadag om Frontallapsdemens og demens og seksualitet
Alzheimerforeningens lokalforening for Københavns Omegnskommuner med Frederiksberg inviterer til Temadag om Frontallapsdemens og demens og seksualitet for alle medarbejdere i hjemmeplejen, dagtilbud, plejeboliger mv. Pårørende og frivillige er også velkomne.
Temaer om demens
Når demens rammer en familie, griber sygdommen ind i mange dele af livet. Her kan du læse om nogen af de problemstillinger mange ofte møder i livet med demens samt læse personlige historier om andre, der lever med demens.
Tendens: Hver sjette vil donere arv til velgørenhed
En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at 17 procent af danskerne er parate til at testamentere til velgørenhed. Med en ny kampagne vil Det Gode Testamente, som Alzheimerforeningen er en del af, nu hjælpe udviklingen på vej.
The Copenhagen Declaration
Under Alzheimer Europe’s internationale demenskonference i København (d. 1. og 2. november 2016) arbejdede en gruppe bestående af danske, svenske og norske mennesker, der er berørt af demens, på at skabe en række anbefalinger til samfundet om, hvordan man forbedrer vilkårene for demente og deres pårørende. Gruppen er den første af sin art i Skandinavien, og er et skridt på vejen mod at inddrage mennesker, der er berørt af demens, langt mere i de beslutninger der tages på området.
Thisted
Thomas mistede barndom til demens
Minimum 3000 børn i Danmark lever med en dement forælder i hjemmet – ofte står de med så stort et ansvar at de isolerer sig, og flere får problemer i voksenlivet.
Tid til at være ung
For børn og unge kan det være svært at håndtere et gradvist tab af forældrene, når demens pludselig kommer tæt ind på livet. Derfor har Alzheimerforeningen blandt andet igangsat Projekt "Tid til at være ung" til børn og unge med en forælder med demenssygdom.
Til kamp mod ensomhed
Sammen med Hobro Apotek på gågaden
Forbipasserende på gågaden i Hobro fik en snak med demenskoordinator Hanne og 2 fra Alzheimersforeningen samt en ansat på Hobro Apotek. denne event blev foranlediget i anledning af at Alzheimerforeningen sammen med Kommunen og Apotekerforeningen fik apotekerne i Nordjylland til at blive demensvenlige.
Tirsdagsklub
Tirsdagsklub for hjemmeboende demente
Tirsdagsklubben
Et samværstilbud for mennesker i det tidlige stadie af deres demenssygdom
To ildsjæle modtager demens-pris
Den kendte professor, Bente Klarlund, modtager den ene af Alzheimer-forskningsfondens to priser, som hvert år uddeles til ildsjæle inden for forskning og klinisk arbejde, der har gjort en forskel på demensområdet. Den anden pris går til demenssygeplejerske Susanne Rishøj Olsen, der har skabt det succesfulde koncept Erindringsdans.
Topryttere i sadlen mod demens
Ridesporten fik Anne Lütken igennem sin mands opslidende demensforløb – nu er hun gået sammen med Alzheimerforeningen i projektet ”Ride for a Cure”, der skal samle penge ind til forskning i demens, når der afholdes DM i dressur på Broholm Slot.
Mødested for mennesker med demens , deres pårørende og alle interesserede.
Cafeén arrangeres af frivillige i samarbejde med pårørende og Alzheimerforeningen Trekanten. Torsdage i ulige uger kl. 15.00 - 17.00 Gulkrog-Centret, Gulkrog 9, 7100 Vejle . Kaffe med brød: 25 kr. Kørsel: 25 kr. Kontaktpersoner for mere information: Grethe Skovlund - tlf. 25122621 Allan Haugaard - tlf. 29680764 Lis Vedstesen - tlf. 25699975 Tove Madsen - tlf. 75825642
Program for 2. halvår for Torsdagscafeen
Cafeén arrangeres af frivillige i samarbejde med pårørende og Alzheimerforeningen Trekanten. Torsdage i ulige uger kl. 15.00 - 17.00 Gulkrog-Centret, Gulkrog 9, 7100 Vejle . Kaffe med brød: 25 kr. Kørsel: 25 kr. Kontaktpersoner for mere information: Grethe Skovlund - tlf. 25122621 Allan Haugaard - tlf. 29680764 Lis Vedstesen - tlf. 25699975 Kom og vær med - alle er velkommen
Torsdagscafe i Slotsbio Hillerød
Kom og hyg dig sammen med ligesindede
Torsdagscafe i Slotsbio Hillerød
Nyd hyggen og samhørigheden sammen med ligesindede.
Torsdagscafe i Slotsbio Hillerød
Musikalsk underholdning - kom og vær med.
Nyt program for 1. halvår 2019
Kom og vær med Deltagelse: Gratis. Tilmelding, hvor det er anført. Kaffe med brød 25,00 kr. Tidspunkt: Kl. 15.00-17.00 på torsdage i ulige uger Sted: Gulkrog-Centret Gulkrog 9, Cafeen i stueetagen 7100 Vejle HUSK: P-billet fås i informationen For tiden har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde kørsel, men henviser til Flextrafik.
Torsdagscafeen - program for 2. halvår 2019
Torsdagscafeens formål er: At skabe socialt og hyggeligt samvær med andre At sørge for aktiviteter til adspredelse og glæde At støtte mennesker med demens og deres familier At dele erfaringer og opbygge netværk At udbrede viden om demens Gratis - dog kaffe med brød 25 kr. - hver anden torsdag i ulige uger på Guldkrog-Centret, Gulkrog 9, 7100 Vejle - Cafeen i Stueetagen. - P-billet fås i informationen - for tiden har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde kørsel - men henviser til Flextrafik
Tove Jensen
Kontaktperson og medansvarlig i Café i Frederikshavn og Sæby. Er også tilknyttet med rådgivning i "RAV" Østergade 9, Hjørring. Er tilknyttet med rådgivning på Ingeborghus i Frederikshavn og på Aktivitetscentret i Skagen. Tillige kontaktperson til Læsø. Se i kalenderen : alzheimer.dk/lokalt/ og vælg Nordjylland
Trekantområdet
Træn hjerne og krop med bordtennis
Bordtennis for mennesker med demens og pårørende
Træn hjerne og krop med bordtennis
Bordtennis for demensramte og pårørende - søndag den 20. oktober kl. 10-12
Træning for yngre demensramte borgere
Vi træner både indenfor i styrkerummet og udenfor i naturen med øvelser, der giver puls og holder kroppen og hjernen frisk
Træning mindsker psykiske symptomer ved Alzheimer
Ny dansk forskning viser, at moderat til hård konditionstræning kan mindske symptomer som irritabilitet, depression, uro, rastløshed og forstyrrelser i døgnrytmen hos patienter med Alzheimer i let grad. Også patienternes koncentrationsevne, kondition og fysiske funktion øges i takt med intensiteten og mængden af den fysiske træning
TV2 og Alzheimerforeningen sætter fokus på demens
I en omfattende TV-kampagne stiller TV2 og Alzheimerforeningen i hele uge 10 skarpt på demens, og alle de ting man kan gøre, for at gøre livet med demens bedre.
Tv-vært går tæt på demens
I et nyt dokumentarprogram går tv-vært Michèle Bellaiche tæt på demens og undersøger blandt andet, hvordan hendes egen risiko for at udvikle demens ser ud. Vi tog med på optagelse på Rigshospitalet, da tv-værten skulle blive klar til at få kortlagt sin søvn.
Tænketank
Tænketanken afholder hvert år et seminar for dig, der har tidlig demens og for en af dine pårørende.
TænkeTank med klar politiker-opfordring: Viderefør Demenshandlingsplanen
”Afsæt penge til at videreføre Demenshandlingsplanen, så vi får mulighed for at videreudvikle de rammer og vilkår, der skal til for, at vi oplever, vi kan leve et godt liv i hverdagen”. Sådan lød hovedbudskabet fra Alzheimerforeningens årlige TænkeTank for mennesker med demens, som blev præsenteret for en række centrale politikere på sundhedsområdet.
Tønder
Tøsne og forsytia - Noget om livet med Alzheimers
Med udgangspunkt i magasinets tema bringes her to uddrag af professor i Nordisk Litteratur og forfatter Thomas Bredsdorffs personlige beretning ’Tøsne og forsytia’ om konen Lenes demensforløb.
Tårnby
Udflugt til Andelslandsbyen Nyvang
Tag med en af Sporvejenes Museumsbusser til Andelslandsbyen Nyvang søndag 12. maj – en tur med minder og godt humør!
Udflugt indbefatter sejltur og køretur i påhængsvogn til traktor, fortælling om livet på øen samt kaffe og kage
ca. 18 personer på udflugt en dejlig august dag. demensramte, pårørende, frivillige og bestyrelsesmedlemmer.
Udflugt til Malergården med demenscafeen i Odsherred
Invitation Itil Cafe for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende! Cafeen i juni måned har særprogram. OBS OBS! Vi tager på udflugt til Malergården, Sigurd Swanes originale kunstnerhjem.
Udflugt: Løvfaldstur til Hammermøllen i Hellebæk
Vi kører med bus fra Frivilligcenteret og bliver klogere på Hammermøllens historie og spiser frokost på stedet.
Udflugt: Rodkilde Domkirke
Omvisning og frokost på Pipers Hus i Byparken. Entré og frokost for egen regning.
Underholdning v/Jan og Leif fra Skibet - efterfølgende Generalforsamling kl 17,15
Torsdagscaféen i Trekantområdet
Undersøgelse af enlige med demens
Undersøgelsen af enlige med demens er igangsat som en del af projekt RUM’lighed. Undersøgelsen er lavet af VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Projekt RUM'lighed arbejder blandt andet ud fra de anbefalinger, som er blevet til på baggrund af undersøgelsen. De handler især om behovet for at udvikle indsatser i nærområdet for mennesker med demens, der bor alene, samt forbedre deres boligmuligheder.
Undervisning for pårørende
Bliv klædt på til at takle hverdagen
Undervisning for pårørende
Bliv klædt på til livet med demens
Unge med demensramte forældre bliver overset
Næsten 3000 børn har en forælder med demens, viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. Gruppen er overset og for få år siden var der ingen støtte til dem – men det er Alzheimerforeningen i gang med at lave om på.
Ungecamp
Er du mellem 16 og 29 år, og har du en forælder med en demenssygdom? Så kom med os på camp!
Ungecamp
Er du mellem 16 og 29 år, og har du en forælder med en demenssygdom? Så kom med os på camp!
ungecamp
Ungetilbud fra dokumentar er lukningstruet
Alzheimerforeningens tilbud til børn og unge spiller en stor rolle i anden del af DR-dokumentaren ”En stille forsvinden”. Tilbuddet er så populært, at 35 børn og unge lige nu står på venteliste, men midlerne til projektet udløber allerede til juni næste år.
Urimeligt lange ventetider på demensudredning
På trods af et lovkrav om ret til hurtig udredning, er ventetiden på demensudredning nu oppe på mere end 36 uger. Alzheimerforeningen opfordrer Folketinget til at gribe ind.
Usman Akram
Vallensbæk
Vandrehold for pårøende til demensramte
Er du ægtefælle, barn, søskende eller ven til en person med demens? Kom og gå en god tur med andre i samme situation og oplev Brøndbys smukke natur.
Vandrehold for pårørende
Jeg har sammen med en anden frivillig oprettet et vandrehold for pårørende til demensramte. Vi går den tredie lørdag i hver måned kl 10 fra Kulturhuset Brønden i Brøndby strand
Vandrehold for pårørende
Jeg har sammen med en anden frivillig oprettet et vandrehold for pårørende til demensramte. Vi går den tredie lørdag i hver måned kl 10 fra Kulturhuset Brønden i Brøndby strand
Vandrehold for pårørende til demensramte
Er du ægtefælle, barn, søskende eller ven til en person med demens? Kom og gå en god tur med andre i samme situation og oplev Brøndbys smukke natur.
Vandretur for pårørende til demensramte
Er du ægtefælle, barn, søskende eller ven til en person med demens? Kom og gå en god tur med andre i samme situation og oplev Brøndbys smukke natur.
Vandretur for pårørende til en person med demens
Er du ægtefælle, barn, søskene eller ven til en person med demens? Kom og gå en god tur med andre i samme situation og oplev Brøndbys smukke natur.
Varde
Vaskulær demens
Foreningens vedtægter
Vejen
Vejle
Ven hjælper dement triatlon-legende med sidste Ironman
Det bliver ikke blot en kamp mod de andre deltagere, når Ole Hansen til september for anden gang skal forsøge at gennemføre sin Ironman nr. 25 – det bliver nemlig først og fremmest et kapløb mod hans egen galoperende Alzheimers sygdom.
Vesthimmerlands
Vestsjælland
Vi elsker stadig vores far
Til trods for, at deres far har haft Alzheimers sygdom i godt 3 år, oplever Maria og Elisabeth, at kærligheden i deres familie er den samme.
Vi lader os ikke slå ud
Bevæbnet med håb, humor og stædighed har parret Jane og Ole Sonne taget kampen op mod Alzheimers, og alle midler tages i brug for at bevare livsglæden.
Vi skal tale mere om demens
På TV 2 har vi fokus på de emner og begivenheder, vi har til fælles, og demens er desværre en sygdom, som direkte og indirekte berører et voksende antal danskere. ’Husk Livet’ er overskriften, når TV 2 i uge 36 igen sætter fokus på demens i dokumentarer og magasinprogrammer.
Vi skal tættere på livet med demens
"Lyt til mennesker med demens" er udgangspunktet for Alzheimerforeningens nye strategi.
Via ny app har Leon og Helle fået støtte
Via Alzheimerforeningens nye Demensven Match app har Leon og Helle Houlby fundet hjælp fra en dedikeret Demensven
Arrangementer i Cafe Blomsten
OKTOBER : 3 okt. Kl 14 Vi synger og spiller bovling 10 okt. Kl 14:30 - 15:30 Syng sammen, Ole Birch spiller på harmonika, Kl 16 - 17 Spiller vi med balloner 17 okt. Kl 14 - 15 Kognitiv træning , ved demenskonsulenterne , Anne Anita. Kl 15:30 - 17 Leger vi gamle sanglege. 24 okt. Kl 14 - 15. Kognitiv træning ved demenskonsulenterne Anne Og Anita Kl 15 - 16. Foredrag om sund kost, ved klinisk diætist Margith Schiess. 31 okt. Kl 14 -15 Kognitiv træning, ved demenskonsulenterne Anne Og Anita. Kl 15 - 17. Alt kan ske.
viden
Viden og rådgivning:
Viden om børn, unge & demens
Mellem 3.000-6.000 børn og unge i Danmark har en forælder med demens
Viden om demens
Viden, træning og fællesskab
Kursusforløb for mennesker med demens og deres pårørende.
Vigtige overvejelser
Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet. Selv om det kan være svært at tage hul på disse emner, er det til gavn både på kort og på lang sigt.
Vigtigt at bruge hjernen på nye måder
At holde hjernen i gang og at have sig et socialt liv er to faktorer, som kan være med til at forebygge demens. Også når sygdommen er aktiv, hjælper det at bruge hjernen - fx gennem musik, som styrker forbindelserne mellem hjernens dele.
Vil du være demensveninstruktør?
Næstved kommune har indgået et samarbejde med Alzheimerforeningen om at gøre Næstved mere demensvenligt. I den forbindelse kan du deltage i et gratis demensveninstruktørkursus mandag d. 25. februar fra kl. 9.30 til 15.30 på Næstved Frivilligcenter.
Vild med Erindringsdans
Beboere med demens dansede sig ud af glemslen til afdansningsbal på Plejehjemmet Strandmarkshave, der i dagens anledning havde fået fint besøg.
Virksomhedssamarbejde
Ønsker din virksomhed at støtte Alzheimerforeningen, er der flere forskellige muligheder.
Vis din kunst frem i Hjerneugen 2017
Vis forståelse for Prins Henrik
Kongehuset meddelte i dag, at Prins Henrik er blevet diagnosticeret med demens. Hos Alzheimerforeningen sender man sin dybeste sympati og medfølelse til H.K.H Prins Henrik og hele hans familie, og opfordrer samtidig befolkningen og pressen til at vise forståelse og respekt for kongefamiliens situation.
Viser kærlighed gennem humor
Henrik Einlykke og hans to brødre bruger humor til at tackle de svære følelser, der er forbundet med at tage sig af deres demensramte far.
Vita Stensgård
Vordingborg
Vores liv med demens
Når demens rammer en familie, griber sygdommen ind i mange dele af livet. Her kan du læse om nogen af de problemstillinger mange ofte møder i livet med demens samt læse personlige historier om andre, der lever med demens.
Væk med usikkerheden
Den 6. – 7. oktober 2017 var omkring 60 yngre mennesker med tidlig demens, ægtefæller og andre nære pårørende samt frivillige samlet til den 12. landsdækkende TænkeTank for tidligt diagnosticerede og yngre med demens på Brogården i Strib.
Vær forberedt
Når den sidste tid nærmer sig, kan det være en lettelse at være afklaret om de praktiske ting.
Værdighedsmilliard har ikke ledt til mere værdighed
Alzheimerforeningen kritiserer værdighedsmilliard efter TV2-afsløringer.
Wellness og hyggeligt samvær
Tirsdag i ulige uger kl. 18.00 -21.00 j Nadine og Liselotte sørger for hyggeligt socialt samvær, wellness, afspænding, evt. lettere ansigts massage, sundhedsdrikke og kaffe.
Wellness og hyggeligt samvær
Tirsdag i ulige uger kl. 18.00 -21.00 j Nadine og Liselotte sørger for hyggeligt socialt samvær, wellness, afspænding, evt. lettere ansigts massage, sundhedsdrikke og kaffe.
Wellness og hyggeligt samvær
Tirsdag i ulige uger kl. 18.00 -21.00 j Nadine og Liselotte sørger for hyggeligt socialt samvær, wellness, afspænding, evt. lettere ansigts massage, sundhedsdrikke og kaffe.
Wellness og hyggeligt samvær
Tirsdag i ulige uger kl. 18.00 -21.00 j Nadine og Liselotte sørger for hyggeligt socialt samvær, wellness, afspænding, evt. lettere ansigts massage, sundhedsdrikke og kaffe.
Wellness og hyggeligt samvær
Tirsdag i ulige uger kl. 18.00 -21.00 j Nadine og Liselotte sørger for hyggeligt socialt samvær, wellness, afspænding, evt. lettere ansigts massage, sundhedsdrikke og kaffe.
Whist & bridge i Aalborg
Kortspil for mennesker der har udviklet demens og for pårørende
WHO: ”En flodbølge af demens er på vej”
Workshop for alle foreninger i Sorø Kommune: Bliv demensvenlig forening
Kom til en gratis workshop med Den Rullende Demensrådgivning og DGI. Her får I viden om demens og demensvenlighed. I laver sammen en konkret plan for, hvordan I bliver demensvenlige. Sorø Kommune sørger for en sandwich - kaffe/te. Det er en fordel, at både frivillige, instruktører og bestyrelsesmedlemmer deltager sammen.
YOU RUN 2017
Du har nu mulighed for at deltage i Danmarks største velgørenhedsløb YOU RUN og samtidig samle ind til fordel for mennesker med demens.
Ægtefælle, kæreste eller samlever
Har din ægtefælle eller samlever demens?
Ældreminister begynder dialogmøder med mennesker med demens og deres pårørende
Ærø
ØDA Sommerfest i Faxe
Sommerfest for demente og pårørende i Faxe, Stevns- og Køge Kommune
Økonomi når ægtefællen flytter på plejehjem
Beslutningen om at ens ægtefælle skal flytte i plejebolig er svær. Situationen bliver ikke lettere af, at det ofte er kompliceret at få et overblik over familiens økonomi, når man skal bo hver for sig
Økonomi ved demens
Det er vigtigt på et tidligt tidspunkt at gennemgå sine økonomiske forhold for blandt andet at sikre en fast betaling af regningerne, så man ikke pludselig får problemer. Se her, hvilke andre ting, der også er vigtige at gennemgå og få overblik over.
Økonomi, fuldmagt og værgemål
Hvem skal have fuldmagt til at stå for økonomien, og hvem skal hjælpe med personlige beslutninger, den dag man ikke længere selv kan. Dette og mange andre beslutninger er vigtige at overveje, især når demenssygdom bliver et livsvilkår
Ønskekoncert
12000 numre fra gamle 78-plader
Ønskekoncert
12000 numre fra gamle 78-plader
Østjylland
Østsjælland
Åben anonym rådgivning i Hjørring
Du er velkommen til anonym snak og rådgivning. Du er pårørende eller du tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom.
Åben anonym rådgivning i Hjørring
Du er velkommen til anonym snak og rådgivning. Du er pårørende eller du tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom.
Åben anonym rådgivning i Hjørring
Du er velkommen til anonym snak og rådgivning. Du er pårørende eller du tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom.
Åben café i frederikshavn
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker med demenssygdom
Åben café i Frederikshavn
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker med demenssygdom
Åben café i Frederikshavn
Kom til hyggeligt samvær, med en god snak for pårørende og mennesker med demenssygdom
Åben café m. kognitiv stimulation
Åben Café for yngre med demens
Åben café og anonym rådgivning
Er du pårørende til et menneske der har en demenssygdom, eller har du en tanke om at du selv er begyndt at blive glemsom?
Åben rådgivning
Åben rådgivning og vejledning til mennesker med demens, pårørende og andre
Åben rådgivning
Åben rådgivning og vejledning til mennesker med demens, pårørende og andre - torsdage mellem kl. 14 og kl. 16
Åben rådgivning og anonym snak "Demens på Toppen"
Er du pårørende/ven, eller du som tror, at du selv er ved at udvikle demenssygdom. Alle er velkomne til at få en snak.
Åben rådgivning og teknologi bibliotek
Der er mulighed for at få rådgivning og vejledning af demenskonsulent omkring hverdagens udfordringer med en demenssygdom, hvis du bor i Allerød, Helsingør eller Hillerød kommuner
Åbenhed gjorde det lettere for vennerne
Mange oplever, at vennerne trækker sig, når man får en demenssygdom tæt ind på livet. Men hvad er det for nogle tanker, man gør sig, når man er en del af vennekredsen?
Åbenhed om demens
Livet med demens
Aabenraa
Åbent Hus
Mød den daglige leder samt centrets frivillige
Åbent Hus i Byhuset
Få en snak med Byhusets medarbejdere samt en rundvisning i huset
Åbent Hus i Snoezelhuset
Rundvisning - Information om brug af huset
Åbent Hus i Snoezelhuset
Rundvisning og information om brug af huset
Åbent Hus i Snoezelhuset på Vestegnen - gratis
Se og oplev forskellige måde at få kropslig sansemæssig stimulation
Åbent hus og Huskedag i Svinget
Kom og se aktivitetstilbud med bl.a. Café, erindringshuse og Mandehørm
Åbent Hus og Workshop i Snoezelhuset, Gentofte
Fokus på søvn og håndmassage - og det at skabe ro og samvær
Åbent Hus, Demens i Centrum og Demensteamet
Se Odense Kommunes rådgivnings- og træningstilbud for mennesker med demens og mød demensteamet
Åbent Hus, Snoezelrum
Info og rundvisning for alle
Aage og Rita vender tilbage
I samarbejde med Dokumentarkompagniet og DOXBIO arrangerer Alzheimerforeningens lokalforeninger en række fremvisninger af en helt ny biograffilm om Aage og Rita, der er kendt fra TV2.
Aalborg
Aalborg er Demensvennernes by
En demensvenlig kommune. Det er, hvad Aalborg Kommune ønsker at være, og de er godt på vej. En fokuseret indsats har resulteret i cirka 4000 opmærksomme Demensvenner i byen. De er med til at gøre livet lettere for aalborgensere med demens.
Årets Demenspris 2018: Nu kan du indstille en medarbejder
Igen i år skal Årets Demenspris være med til at anerkende de medarbejdere, der skaber glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens og deres pårørende. Demensprisen 2018 overrækkes 7. maj 2018 på ”Demensdage” af ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby.
Århus
Aarhus Rådhus - Rundvisning med AarhusGuiderne
Kom med Demensfællesskabet Østjylland ud og oplev Aarhus Rådhus indefra. Vi vil få et indblik i Rådhusets historie og nyde de smukke lokaler med bl.a. byråds- og bryllupssal. Måske har du selv været bryllupsgæst på Aarhus Rådhus?
Aarhus: Besøg os til ÅBENT HUS ved DemensHjørnet eller på Clemens Torv (tilmelding ikke nødvendig)
På huskedagen den 21. september kan du besøge DemensHjørnet, som holder åbent hus kl. 10:00-14:00. DemensHjørnet har tilbud til mennesker med demens og deres familier.
Aarhus: Oplev Aarhus Rådhus indefra på en guidet tur!
Kom med Demensfællesskabet Østjylland ud og oplev Aarhus Rådhus indefra. Vi vil få et indblik i Rådhusets historie og nyde de smukke lokaler med bl.a. byråds- og bryllupssal. Måske har du selv været bryllupsgæst på Aarhus Rådhus?
Årsregnskaber og beretninger
Aase Jonassen